Terveys & Hyvinvointi

Young living & eteeriset öljyt

Olin tämän viikon tiistaina Young living-kutsuilla, joka oli ihana hemmotteluilta eteeristen öljyjen parissa. Kävimme läpi Young living-nimistä yritystä, joka valmistaa laadukkaita eteerisiä öljyjä, sekä muita oheistuotteita, kuten diffuusereja ja kauneustuotteita. Eteeriset öljyt eivät ole itselle uusi tuttavuus, mutta tuon illan jälkeen olin taas astetta viisaampi siitä miten monipuolisia eteeriset öljyt ovatkaan. Eteeriset öljyt eivät ole vain hyvältä tuoksuvia öljyjä, vaan niistä on myös monenlaista hyötyä. Tämä postaus tulee olemaan kattava tietopaketti eteerisistä öljyistä. Tulen esittelemään Young living-yritystä (ei ole kyseessä kuitenkaan mikään yhteistyöpostaus, vaan omat lämpimät kokemukset yritykseen liittyen), miten päästä alkuun eteeristen öljyjen kanssa ja mitä kaikkea hyötyä niiden käytöstä voi olla. Postauksesta tulee varmasti aika pitkä, mutta yritän tiivistetysti, mutta silti monipuolisesti kertoa aiheesta!

Mikä on Young Living?

Young Living on vuonna 1993 perustettu hyvinvointiyritys, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä voimaan paremmin sekä kokemaan elämänsä mielekkäämpänä eteeristen öljyjen positiivisten vaikutusten avulla. Young Living on maailman johtavia eteerisiä öljyjä ja öljytuotteita myyvä yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Utahin Lehissä, Yhdysvalloissa. Young Living noudattaa Seed to Seal-ohjelmaa, joka tarjoaa asiakkailleen aina laadukkaita, puhtaita eteerisiä öljyjä. Tuotteiden valmistuksessa otetaan huomioon kestävän kehityksen periaatteet, sillä maapallon hyvinvointi on tärkeää Young Livinille.

Olin itse skeptinen Young Living-illan alussa, sillä yrityksen eteerisiä öljyjä hehkutettiin laadukkaampina kuin muita öljyjä. Ajattelin että kaikki eteeriset öljyt ovat pohjimmiltaan samanlaisia, eikä niiden laadussa huomaisi eroavaisuuksia, olipa kyse sitten kympin pullosta tai kolmenkympin pullosta. Kun kuitenkin pääsin haistelemaan Young Livinin öljyjä, tajusin olleeni asian suhteen täysin väärässä. Nyt tiedän miltä oikeasti laadukkaat eteeriset öljyt tuoksuvat. Ennen en esimerkiksi pitänyt ollenkaan sitrustuoksuista, tai laventelista, mutta ihastuin Young Livinin versioihin niistä! Ne tuoksuvat puhtaalle ja raikkaille, eikä tuotteissa ole keinotekoista sivutuoksua.

young living

Kuinka päästä alkuun eteeristen öljyjen kanssa?

Young Living tarjoaa helpon aloituksen eteeristen öljyjen pariin myymällä siihen tarkoitettuja aloituspakkauksia. Valittavana on kaksi aloituspakkausta, kalliimpi pakkaus sisältää monikäyttöisemmän diffuuserin, mutta halvemmallakin pääsee jo hyvin alkuun. Itse päätin tilata halvemman version, sillä pidin enemmän tämän pakkauksen diffuuserin ulkonäöstä. Hintaa pakkauksella oli 188,16 € postikuluineen. Se kuulostaa suurelta summalta, mutta ajattelin laittaa tuon summan terveyttä edistämään. Pakkaus sisältää myös kattavan määrän tuotteita. Aloituspakkaus sisältää (kaikki tuotteet näkyvät yllä olevassa kuvassa)…

  • Dewdrop-diffuuserin
  • 12 x laadukasta eteeristä öljyä
  • Tuotekuvaston ja käyttöohjeet
  • 1 x Öljypakkaukseen kiinnitettävän Roller-pään, jolla eteeristä öljyä pääsee levittämään suoraan iholle
  • 10 x pieniä pulloja, jonne voi tehdä omia öljysekoituksia
  • 2 x NingXia Red Single-gojimarjajuomia
  • 10 x Business card samplereita

Toimitus lähtee Hollannista, mutta se tuli todella nopeasti perille ottaen huomioon millaisen matkan se kulki. Tilasin sen tiistai-iltana, ja se oli perillä perjantai-iltana. Voit valita toimitustavaksi joko kotiinkuljetuksen tai esimerkiksi R-kioskiin saapuvan lähetyksen.

young living öljyt

Mitä öljyjä aloituspakkaus sisältää ja mitkä ovat niiden hyvinvointivaikutukset?

Pakkauksessa on siis 12 eteeristä öljyä, joiden pakkauskoko on 5 ml.

Piparminttu tukee vatsan ja ruoansulatuksen toimintoja. Se voi helpottaa oloa kovissa urheilusuorituksissa. Piparminttuöljyllä on myös piristävä vaikutus.

Laventeli on rentouttava öljy. Se rauhoittaa, ja rentouttaa. Sitä voi käyttää myös iltakylvyssä, tai ihonhoidossa. Laventeli tukee tervettä ihoa.

Sitruuna tukee tervettä pH-tasapainoa ja puolustusjärjestelmää. Se myös nostaa mielialaa. Sitruunaa ei kuitenkaan suositella käytettäväksi iholla, mikäli iho altistuu auringolle, sillä se voi saada aikaan auringonpolttamia.

Copaiba on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Se tukee monia elimistön toimintoja, ja on hyvä ihoöljy.  Se voimistaa muiden öljyjen tehoa. Copaibaa voidaan käyttää myös rauhoittavana öljynä esimerkiksi liikuntasuorituksen jälkeen.

Frankincense auttaa maadoittamaan, tasapainottamaan ja voimauttamaan. Se tukee tunnepuolta ja sopii erinomaisesti mm. meditointiin. Frankincense on myös tehokas ihonhoidossa, sillä se korjaa ihon värisävyjä ja hoitaa tehokkaasti ihoa. Sillä on myös arpia hoitava vaikutus.

PanAway on erinomainen lihasten hoitaja urheilusuorituksen jälkeen, sillä se viilentää. Sen tuoksu on virkistävä ja elvyttävä. Se tukee normaalia verenkiertoa ja on rentouttava hierontaöljy esimerkiksi kävelystä kipeytyneille jaloille.

Purification raikastaa huoneilmaa ja neutralisoi hajuja. Toimii loistavana ilmanraikastimena.

R.C tukee tervettä hengitysteiden toimintaa. R.C on motivaatioboostaaja ja antaa draivia päivään. 

DiGize tukee tervettä ruoansulatusjärjestelmää. Se stimuloi vatsan toimintaa. DiGizen tuoksu on täyteläinen ja rauhoittava.

Thieves tukee immuunijärjestelmää ja terveyttä. Tuoksu on hieman kanelinen, joten sen avulla luot kotiisi miellyttävän jouluisen tunnelman. Se sopiikin esimerkiksi talvella luomaan lämmintä ilmapiiriä kotiin.

Appelsiini + tukee normaalia ruoansulatusta ja toimii myös mausteena. + öljyt ovat niin puhtaita, että niitä voi myös käyttää ruuassa tai juomassa. Appelsiiniöljyn avulla lisäät vaikkapa veteen raikasta makua. Sitä voi myös käyttää puhdistavana, energisoivana ja rauhoittana tuoksuna esimerkiksi diffuuserissa tai iholle levitettynä.

Stress Away tukee hyvinvointia ja on hyvänmielen öljy. Se on hyvä tunnepuolen öljy, joka rentouttaa ja rauhoittaa. Öljyssä tuoksuvat miellyttävästi yhdistyvät vanilja ja lime. Stress away on myös hyvä eteerinen öljy levitettäväksi iholle roller-pään avulla, ja toimii myös loistavana hajuvetenä.

eteeriset öljyt

Miten eteerisiä öljyjä käytetään?

Eteerisiä öljyjä voi käyttää neljällä tapaa, iholle levitettynä, huonetuoksun tapaan diffuuserin avulla, löylyveteen sekoitettuna tai höyryhengityksenä.

Eteeriset öljyt täytyy aina iholle levitettäessä laimentaa jollakin toisella öljyllä, esimerkiksi tuoksuttomalla rypälekiviöljyllä (löytyy mm. Life-kaupasta) tai Young Livinin omalla laimennusöljyllä (V-6-öljy). Laimenna öljyt lisäämällä ruokalusikalliseen laimennusöljyä yksi tippa eteeristä öljyä. Aloita varovasti. Turvallisin paikka levittää öljyä on jalkapohjat. Sieltä se imeytyy ihon läpi verenkiertoon ja on turvallinen tapa testata eteeristen öljyjen sopivuutta juuri itselle.

Diffuuseri on vedellä ja sähköllä toimiva laite, joka levittää eteeristä öljyä huoneeseen ja toimii myös ilmankostuttimena. Aloita senkin käyttö varovaisesti, lisäämällä muutama tippa (jopa 1 tippa voi riittää riippuen huoneen koosta) eteeristä öljyä veden joukkoon, ja aloita käyttö pitämällä diffuuseria päällä alkuun vain 10 minuuttia. Käyttöaikaa voi lisätä vähitellen kehon totuttua eteerisiin öljyihin. Muista juoda paljon vettä etenkin käytön alkuvaiheessa, jotta kehosi pääsee puhdistumaan ja kuona-aineet poistuvat.

diffuuseri kokemuksia

Eteeristen öljyjen hyvinvointivaikutukset?

Eteeriset öljyt auttavat hyvinvoinnin ylläpidossa ja terveyden tukemisessa. Ne ovat luontaistuotteita, joiden positiiviset vaikutukset perustuvat jokaisen omakohtaisiin kokemuksiin, eivät ole siis mikään lääketieteellinen hoitomuoto tai korvaa sitä. Eteeriset öljyt voivat mm. lievittää kipuja, rentouttaa ja kohottaa mielialaa. Kaikilla ne eivät toimi, mutta itse olen ainakin saanut niistä positiivisia hyötyjä elämään. Ne sekä tukevat hyvinvointia, että hemmottelevat. Miellyttävät tuoksut saavat mielen paremmaksi, ja ne rauhoittavat. Tuoksuilla luon itselleni kotiin miellyttävän ja turvallisen ilmapiirin. Suosittelen eteerisiä öljyjä jokaiselle, joka haluaa erilaisten tuoksujen avulla mahdollisesti saada erilaisia hyvinvointivaikutuksia elämäänsä. Young Living ei ole ainoa mahdollisuus kokeilla öljyjä, mutta yksi sellainen. 🙂

young living suomi

Onko Young Living sulle tuttu yritys ja käytätkö sä eteerisiä öljyjä?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.