Lifestyle

Vuoden 2020 tavoitteet

Uuden vuoden lupausten sijaan olen siirtynyt käyttämään vuosia sitten lempeämpää ”tavoite”-sanaa, sillä silloin on motivaatiota tähdätä haluamiinsa asioihin, ilman velvoitetta että niiden on kuitenkin pakko toteutua. Tavoitteet kuitenkin kuuluu mun jokavuotisiin perinteisiin, sillä haluan että joka vuodella on kuitenkin joku suunta. Viime vuosi oli yleismaailmallisesti hyvinvoinnin vuosi, ja samalla linjalla jatketaan tänäkin vuonna. Halusin kuitenkin listata tähän postaukseen asioita, joita tavoittelen – niin hyvinvointijuttuja kuin vähän muitakin.

Tästä listasta et tule löytämään tiukkoja dieetti- tai urheilusuunnitelmia, vaan lempeän listauksen niistä asioista jotka ovat mulle tärkeitä tänä vuonna, ja joista ehkä koostuu osa niistäkin aiheista joista aion blogissa puhua.

 

tavoitteet-blogi

Minimalismi

Minimalismi kiinnostaa minua niin sisustuksen, elämätapojen kuin kaiken muunkin suhteen. Sen ei kuitenkaan mielestäni tarvitse tarkoittaa askeettista elämätapaa ja ainakin itseä ahdistavaa tyhjähköä kotia jossa ei ole juuri yhtään mitään. Mulle se on luopumista kaikesta turhasta ja ylimääräisestä, niin elämässä kuin vaikkapa sisustuksessakin, jättäen jäljelle kaiken sen mikä tuo hyvää mieltä ja on oikeasti tärkeää. Tästä olen suunnitellut kokonaisen postaussarjan, joten siitä tulette ainakin kuulemaan blogissa enemmänkin!

Blogi ja some

Uuden nettisivun myötä, haluan myös panostaa jatkossa enemmän someen. Siis oikeasti perehtyä siihen, miten voisin kehittää itseäni luomaan kiinnostavaa sisältöä jokaisessa sosiaalisen median kanavassa. Somen perusjutut sujuu, mutta toisaalta löytyy myös valtavasti sellaisia juttuja joita en vielä tiedä. Blogiharrastuksessa kehittymiseen kuuluu myös muun muassa oikeinkirjoituksen harjoituttaminen (pilkutus on mun heikkous…), sekä esimerkiksi kehittyminen valokuvaamisessa. Valokuvien osalta toivottavasti uutta perspektiiviä kuviin löytyy uuden makro-objektiivin myötä! Toivon että tämä vuosi tuo mukanaan kaikin puolin kehittymistä somesisällön tuottamisessa. Lisäksi uusi nettisivu vaatii edelleen pientä fiksausta (nyt esimerkiksi avainsanoissa näkyy vain ne, joita on käytetty eniten, ei kaikkia).

Luovat jutut

Tänä vuonna haluaisin oppia (vihdoin) videokuvaamaan. Olisi kiva luoda jonkinlainen video tästä vuodesta yhdistäen pätkiä joita vuoden mittaan olen ottanut. Mun kamera on ilmeisesti oikein hyvin soveltuva myös videokuvaukseen, mutta tähän mennessä olen saanut vaan aikaiseksi pikselimössöä. Ehkä olisi korkea aika lukea käyttöohjeet, kun tämäkin kamera otettiin käyttöön periaatteella ”kokeilemalla oppii”, heh.

Runojen kirjoittaminen on pyörinyt myös kovasti mielessä. Päiväkirjan kirjoittaminen on jäänyt viime aikoina, ja sen sijaan lyhyet runot ovat olleet helpompi tapa kertoa sitä mitä milläkin hetkellä pyörii mielessä. Kun ei löydä kokonaisia lauseita, löytää ainakin sanoja sieltä täältä, joista kuitenkin lopulta muodostuu omanlainen kokonaisuus.

Ainakin toistaseksi en aio hankkia joogakorttia, enkä osallistua myöskään joukkuevoimistelutreeneihin. Kevät tulee olemaan täynnä kaikkea uutta elämässä, joten mä uskon että vaikka nuo ovat mulle kovin rakkaita lajeja, tuottaisi treenaaminen stressiä jos pitää olla tiettyyn aikaan tietyssä paikassa. Kumpaakaan en aio unohtaa, kotoa löytyy kyllä kotijoogaan tilaa ja tarvikkeet, ja joukkuevoimistelujuttuja tulee treenattua myös pienen tilan puitteissa sen mitä pystyy. Haluaisin myös oppia tanssimaan, niin balettia kun vähän joka tyyliä. Erilaisia videoita tuleekin seurattua tosi paljon niin rytmisestä voimistelusta, joukkuevoimistelusta kuin tanssista. Sillä mennään että teen perässä mitä näen, ja tutoriaalien avulla yritän saada liikkeen hiottua puhtaaksi.

2020-01-09 10.45.52 1

Lempeys

Tämä pitää sisällään monenlaisia asioita, lähtien ihan siitä että osaisi välillä hellittää tarpeesta saada jatkuvasti aikaan ja pyrkiä parhaaseen. Toki itselle tärkeissä asioissa en halua mennä sieltä mistä aita on matalin, mutta joskus on okei että laskee rimaa sellaisissa asioissa joilla ei oikeasti loppupeleissä ole mitään väliä. Tähän kategoriaan kuuluu myös lempeys itseä kohtaan, itsensä hyväksymisen opettelu virheineen, hyvien asioiden salliminen sekä kiinnittäminen huomiota siihen mihin sävyyn käyn keskustelua itseni kanssa. Oman ajan ottaminen ja sen hyväksyminen, että se voi tarkoittaa ihan vaan sitä ettei tee yhtään mitään tähdellistä tai aikaansaavaa. Rentoutumishetket ja muut itselle voimaa tuovat asiat unohtamatta. Tietynlaisen jämäkkyyden ja ei:n sanominen tarpeellisissa tilanteissa on myös harjoittelulistalla. Ajatuksiani näistä edellä mainituista aiheista tulette varmasti myös löytämään blogista.

Kokemukset

Elämässä mulle on tärkeää myös kokemukset. Keikat ja konsertit, tai vaikka ihan vaan se että löydän jonkun uuden biisin Spotifystä joka vie ihan uusille atmosfääreille ja jota jaksaa kuunnella tuhat kertaa putkeen. Dokumentit, leffat. Ehkäpä matkustelu (Paimion parantola ja sen huikea arkkitehtuuri, Seilin saari, Toivakan kirkko, ja monta muuta vatsanpohjassa kutittelevan mielenkiintoista ja jännittävää paikkaa odottelisi vielä tutustumista!). Haluaisin myös kovasti toteuttaa ensi kesänä erilaisemman malliprojektin, johon saisin pukea savolaisten juurieni kansallispuvun ja ikuistaa sen kesäisessä maisemassa. Se olisi h-u-i-k-e-a-a-! ♥

Kirjat

Tänä vuonna haluan myös ehtiä lukea mahdollisimman paljon kiinnostavia kirjoja. Ainakin pari joululahjaksi saatua Hidasta Elämää-kirjaa odottaa lukemista. En halua kuitenkaan laittaa mitään tiettyä määrää tavoitteeksi, mutta ottaa arjessa välillä aikaa myös pysähtymiselle kirjojen ääreen. Kirjavinkkauksia haluan toteuttaa blogissa lukemisen arvoisista kirjoista, pääasiallisesti keskittyen hyvinvointi- tai mielenterveysaiheisiin kirjoihin.

hidasta-elämää-kirjat

Millaisia uuden vuoden tavoitteita tai lupauksia teillä on?

2 kommenttia

  • Sini

    Musta on ihana huomata, kuinka monella lempeys on yhtenä tavoitteena tänä vuonna! Se on kyllä tosi tärkee juttu ihan jokaiselle ihmiselle, vaikka välillä sitä onkin vaikea muistaa. Itselläni vähän pienemmässä mittakaavassa on tavoitteena vähentää hiilihapollisten juomien juomista. Viime vuonna vähän lähti käsistä eritoten zero kokiksen kanssa, joten pitää vähän yrittää vähentää 😀

    • Enni

      Mustakin se on tosi tärkeä asia muistaa tällaisessa yhteiskunnassa, jossa arvostetaan muun muassa aikaansaamista ja kiireellisyyttä! Tsemppiä sun tavoitteeseen! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.