Lifestyle

Voimisteluikävä

Vaikka oonkin harrastanut voimistelua nyt vaan melkein kaksi vuotta, niin siitä on siinä lyhyessäkin ajassa tullut todella rakas harrastus. Oon joutunut pitämään monenlaisten syiden takia voimistelusta nyt taukoa, ja kesätreenitkin on jääneet nyt kokonaan välistä. Harmittaa hirveästi että syyskausi alkaa vasta syyskuussa, ja treenifiilistä löytyisi hirveästi jo nytkin. Kesätreeneihin on kuitenkin vähän vaikea päästä enää mukaan, joten ei auta kun odotella syyskauden alkua.

Sinä aikana kun oon harrastanut voimistelua, niin siihen on liittynyt kaikkea vahvoja tunnemuistoja, etenkin esiintymispäivät: lakan tuoksu joka täyttää pukukopin, tavallaan hyvällä tavalla tuntuva pieni jännitys vatsanpohjassa, käytävillä ohitse vilahtelevat voimistelijat hiukset nutturalla, viime hetken treenaukset, sekä viimeiset jännittyneet ja tsemppaavat katseet joukkuelaisten kanssa ennen kuin astutaan yleisön eteen. Siinä on myös vaan jotakin niin ihanalla tavalla koukuttavaa kun saa pukea voimistelutossut jalkaan, astua voimistelumatolle ja tarttua taas voimisteluvälineisiin.

2018-07-24 10.06.07 1

Vaikken mä koskaan ollut aiemmin harrastanut voimistelua, niin jotenkin mä vaan aina tiesin että se on se ”mun juttu”. En voi olla oikeesti enempää kiitollisempi että sain vielä näinkin myöhällä iällä aloittaa voimistelun. Vaikka taitaakin olla niin että ns. ”parhaimmat vuodet” voimistelun suhteen olisi olleet jo aikoja sitten, nuorempana sitä jaksoi vähän paremmin ja venyikin enemmän, mutta koen silti että mulla on oikein hyvät mahdollisuudet kehittyä lajissani. Venyvyyttä voi treenata vielä, kunhan jaksaa ylläpitää sitä ja venytellä aika ajoin. Nyt ainakin huomaa että kun on pitänyt vähän taukoa venyttelystä niin paikat on kyllä aika kankeat, mutta onneksi ainakin yllä näkyvä etutasapaino onnistuu näköjään vielä ihan kohtuullisen hyvin 😀

2018-07-24 10.06.06 1

Harmittaa myös hirveästi kuinka jo pitkään mukana kulkeneet selkäkivut vaikeuttaa aika paljon treenaamista etenkin just voimistelussa. Selän treenaaminen ainakin on aika kivuliasta, ja vaikka mulla on ihan hyvät valmiudet notkealle selälle niin aina selkävenyttelyjen jälkeen saa kärsiä monta päivää järkyttävistä kivuista. Oonkin pitkään pohtinyt jo esimerkiksi fysioterapeutilla käymistä asian takia, sillä toivoisin että vielä joku päivä saisin mun selkäni kuntoon. Haaveissa onkin että saisin vielä joku päivä ristivaa’an (voimisteluliike) onnistumaan kunhan selkäkivut helpottaa. Siinä onnistuminen on ollut jo pitkään mun suuri unelma!

2018-07-24 10.06.04 3
Alempi nilkkakin voisi olla suorassa… 😀

Haaveissa olisi myös aloittaa yksi toinen unelmien liikuntaharrastus voimistelun rinnalle, ja tässä juuri yritän selvittää asioita sen suhteen. En paljasta vielä lajia, mutta teen varmasti asian tiimoilta vielä postauksen 😉 Kun nyt kerran välivuosikin on meneillään eikä mitään sen suurempaa ole tiedossa, niin on ainakin aikaa toteuttaa niitä pitkään haaveissa olleita unelmiakin! Miksipä sitä aina vuodesta toiseen siirtäisi tämänkin lajin aloitusta, varsinkin jos nyt on oikein hyvä mahdollisuus sille…

2018-07-28 11.19.00 1

Harrastatteko tai ootteko te joskus harrastaneet voimistelua?


Ps. Palasin tauon jälkeen myös käyttämään Bloglovinia, ja huomasin että mun blogille on jäänyt sinne vanhan osoitteen Bloglovin-tili. Tein siis blogille uuden Bloglovinin, jota pääsee seuraamaan tästä osoitteesta: https://www.bloglovin.com/blogs/aurore-19546725. Sitä kautta pääsette myös seuraamaan uusimmat postaukset, mikäli ette käytä Bloggeria! 🙂 Jostakin syystä postaukset tulee sinne kuitenkin vähän viivellä, joten koitan korjailla asiaa mahdollisimman pian!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.