Terveys & Hyvinvointi

Viikon joogahaaste

Ajattelin ottaa viime viikolla itselleni hieman erilaisen haasteen, nimittäin päätin kokeilla joogata viikon ajan joka päivä ainakin 30 minuuttia. Joogasin YouTube-videoiden johdolla ja kirjasin pitkin viikkoa ajatuksiani ylös liittyen haasteeseen. Ajattelinkin että kerron nyt mun fiiliksiä jokaiselta päivältä ja minkälaisia ajatuksia tällainen haaste herätti.

IMG_20181216_131036-01

Maanantai:

Ensimmäinen joogapäivä. En oikeastaan tiennyt mitä odottaa joogalta, sillä en ollut koskaan aiemmin sitä testannut. Tein ensimmäisenä jonkun aloittelijoille suunnatun 20 minuutin joogaharjoitteen ja aika kului niin nopeaa että mun täytyi tarkistaa harjoituksen jälkeen että kestihän se todella 20 minuuttia. Tämän jälkeen tein vielä kaksi rentouttavaa joogaharjoitetta. Jo heti ensimmäisten joogakertojen jälkeen huomasin selviä fyysisiä muutoksia kehossa: olo oli ihanan rentoutunut ja hengitys sekä syke oli tasaantunutta. Stressi oli hieman lievittynyt ja tuntui että olo oli jotenkin selkeämpi, mieli tuntui virkeältä. En olisi malttanut lopettaa joogaharjoitusten tekemistä, mutta päätin jatkaa taas huomenna.

Tiistai:

Aamulla tein 15 minuutin joogaharjoitteen, ja se virkisti ja rentoutti. Vaikka joogapätkä oli suunnattu aloittelijoille, oli välillä hieman vaikeaa pysyä harjoitteiden perässä, yrittäen samaan aikaan katsoa videolta miten harjoite tehdään ja sitten koittaa itse pysyä perässä. Jooga vaati ainakin hyvää tasapainoa, jota multa ei kyllä vielä ainakaan löydy, haha. 😀 Illalla tein vielä 30 minuutin rentoutusjoogan ja se rauhoitti ennen nukkumaanmenoa.

IMG_20181216_131159-01

Keskiviikko:

Illalla joogasin 35 minuuttia. Olin kärsinyt jo ainakin viikon unettomuudesta, joten päätin testata auttaisko rentouttava iltajooga mun uniongelmiin. Valitettavasti valvoin seuraavankin yön, joten rentoutuneesta olosta huolimatta unettomuus jatkui. Pidin joogaharjoitusten tekemisistä ja niistä oli tullut osa päivärutiineja.

Torstai:

Torstaina oli treenit, joten päätin jättää joogaharjoitteet välistä. Ajattelin että ehtisin tehdä vielä rentouttavan joogaharjoitteen ennen nukkumaanmenoa, mutta olin niin myöhään kotona että se jäi välistä.

Perjantai:

Koko päivä oli hirveän kiireinen, joten pieni joogatuokio olisi varmasti ollut kiva irtiotto kiireiden keskellä, en kuitenkaan jaksanut tehdä joogaharjoitteita ja ajattelin etten halua myöskään pakottaa itseäni niiden tekemiseen, sillä tavoitteena oli pitää joogahaaste rentona ja mukavana.

IMG_20181216_131342-01

Lauantai:

Illalla joogasin 40 minuuttia. Tein rentouttavia joogaharjoitteita. Harjoitukset alkavat sujua jo paremmin, kun olen päässyt ideasta kiinni. Myös rentoutuminen onnistuu paremmin, ja pääsen nopeammin rentoutuneeseen olotilaan. Olin käynyt ennen joogaa saunassa ja oli ihana joogata saunan jälkeen kun keho oli muutenkin jo valmiiksi rentoutunut. Lihakset tuntuivat vetreiltä harjoituksen jälkeen. Sain jopa ensimmäistä kertaa viikkoihin nukuttua kunnolla koko yön jooga+sauna+melatoniini-kombolla.

Sunnuntai:

Tein 30 minuutin perus joogaharjoitteen ja 5 minuutin rentouttavan joogaharjoitteen. Perusjoogassa pääalaspäin-liikkeet saivat pyörryttävän olon, sillä en jostakin syystä siedä yhtään sellaisia liikkeitä, ne saavat kamalan huimaavan olon. Rentouttava joogaharjoite sopi ehkä enemmänkin mulle, sillä ne eivät sisältäneet juurikaan pää alaspäin olemista. Olo oli edelleen joogan jälkeen rauhoittunut ja virkistynyt. Hengitys kulki helpommin joogan jälkeen ja olo oli kevyt.

Tämä viikon joogahaaste oli kyllä kiva kokemus, ja aion jatkossakin tehdä ainakin noita rentouttavia joogaharjoitteita. Suosikikseni nousi etenkin YouTubesta löytyvä Me Naisten jakama viiden minuutin joogaharjoite, jota suosittelen ehdottomasti testaamaan. Liikkeet ovat siinä sopivan helppoja ja olo on kyllä niin rentoutunut harjoituksen jälkeen vaikka harjoitus onkin niin lyhyt! Huomasin myös viikon aikana että kun päätin joka päivä pitää hetken tietoiselle läsnäololle, kehotietoisuudelle ja rentoutumiselle, niin arjessa osasin elää enemmän hetkessä ja nauttia pienistä onnen hetkistä paremmin kuin aikaisemmin.

 

Oletteko te testanneet joogaa ja mitä tykkäsitte?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.