Lifestyle

Miten mun vappu meni?

Iloista vappua ja toukokuun ekaa päivää kaikille! 🙂 Mun vappu meni rennoissa meiningeissä käyden kaupungilla pariinkin otteeseen ensin perheen ja sitten kaverin kanssa, ja ulkoiluttaen ensimmäistä kertaa myös ylioppilaslakkia valmistumisen jälkeen. Sitä todella kantoi ylpeydellä kun tiesi millaisen työn takana sen lakin hankkiminen oli! Viime vappu kului muuttopuuhissa ja en ehtinyt ollenkaan käydä kaupungilla vappuhulinoissa, joten tänä vuonna oli kiva kun pääsin myös katselemaan kaupungin menoa ja vilskettä.

Sain myös yllättävän kommentin tuntemattomalta mieheltä, joka tuli juttelemaan mulle. Kannoin järkkäriä kaulassa, ja mies sanoi mulle että et ehkä nyt usko tätä, mutta tuo kamera ja sen kuvat ovat mittaamattomia aarteita sitten kun olet kuusikymppinen. Ne sanat pistivät mut miettimään asioita. Nykyisin valokuvat ovat lähinnä selfieitä, Instagramin täydellisyyttä hipovia otoksia täydellisistä hetkistä tai muuten vaan viimeisen päälle sommiteltuja otoksia. Sellaiset valokuvat joissa kukaan ei poseeraa, ja jotka ovat vain hetken räpsyjä, ovat harvassa. Mä olen aina ollut sellainen joka ottaa kameran joka paikkaan mukaan ja pyrkii ikuistamaan kaikki kauniit ja tärkeät hetket kuviin, mutta kun digikamera vaihtui järkkäriin, niin valitettavasti olen itsekin ikuistanut kuviin vain ne täydelliset hetket sommiteltuna.

Ne vanhat kuvat ovat kaikkein kalliimpia aarteita jo nyt, joissa ollaan perheen kesken viettämässä joulua pyjamat päällä, avaamassa syntymäpäivälahjoja jännittynyt ilme kasvoilla, puhalletaan vappupalloja innoissaan tai joissa näkyy millaisia lapsuuden ajan maisemat olivat ennen kuin tilalle ehti rakentua taloja, ja metsät kaadettiin. Niissä on oikeasti ja aidosti käsinkosketeltavaa tunnelmaa, jota ei löydy niistä täydellisyyttä hipovista otoksista. En tarkoita ettäkö ne täydellisyyttä hipovat otokset olisivat jotenkin huonompia kun ne entisajan otokset, sillä ovathan ne toki kaunista katsottavaa ja inspiroivia, mutta tykkään myös että menneisyydestäni on muistona myös niitä ei-niin-täydellisiä otoksia. Toivon että muistaisin myös tästä miehen kommentista inspiroituneena ikuistaa kuviin sellaisiakin hetkiä, jotka kätkevät sisäänsä tunnetta ja muistoja, kuin niitä pelkkiä sommiteltuja otoksia.

Aihe vähän näköjään karkasi, mutta toivottavasti teillä kaikilla oli oikein kiva vappu! 😀 Kello alkaa näyttää jo sen verran paljon että taidan alkaa valmistautua iltahommien tekoon, sillä huomenna on aikainen aamu. Harmi että tuo aurinkoinen sää muuttui nyt vesisateeksi ja luntakin on taas luvattu, mutta toisaalta ihan virkistävä tuo keväinen sadekin on pitkästä aikaa kunhan se ei ihan montaa viikkoa kestäisi. 🙂

PicsArt_05-01-06.51.40DSC04486-01DSC04482-01DSC04479-01DSC04478-01DSC04526-01DSC04519-01

Mitä teidän vappuun kuului?

2 kommenttia

  • Jenna

    Ihania ajatuksia valokuvaamisesta! Mäki ennen kuvasin joka päivä tai yläasteella varsinkin oli aina järkkäri mukana ja kuvailtiin välitunnilla kaikkea random 😀 Niitä kuvia on hauska aina katsella ja muistella vanhoja aikoja! Aina kun kuvailtiin kaverin kanssa, niin parissa päivässä saattoi tulla 2000 kuvaa. 😀 Nykyään tulee kuvailtua vähän vähemmän, mutta on se silti aina yhtä ihanaa, kun siihen innostuu. 🙂

    • Enni

      Kiitos 🙂 Yläasteella tuli kyllä kuvailtua paljon! 😀 Mulla ei ollut sillon vielä järkkäriä vaan sellainen digikamera, mutta sekin kulki kyllä kaikkialla matkassa ja kuvia kertyi kyllä aikamoiset määrät aina. 😀 Mutta se on kiva kun vanhoista ajoista on muistoina niin paljon kuvia!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.