Terveys & Hyvinvointi

Unelmat todeksi | Hidasta elämää unelma-kortit

Jaoin blogiini tämän vuoden tammikuussa unelmiani, ja postauksen pääset halutessasi lukemaan täältä. Ilmoittauduin myös muistaakseni tammikuussa fanityttönä Hidasta elämään Unelmien vuosi-verkkokurssille. Täytyy myöntää että verkkokurssi jäi aika pian vähän heitteille omalta osaltani, sillä koin että en kykene tekemään mitään konkreettista unelmieni eteen sillä hetkellä ja se aiheutti pettymyksen tunteita. Olin jumissa aivan kamalassa elämäntilanteessa ja en pystynyt keskittymään kuin siihen että selviydyn jokapäiväisestä arjesta. Tässä kuitenkin kun aikaa on kulunut, ja olen palannut lukemaan listausta unelmistani, olen tajunnut että tämä vuosi on sittenkin tainnut olla se oma unelmien vuoteni. Kaiken kaaoksen keskellä olen toteuttanut monta unelmaa ja monta ikimuistoista hetkeä on tänä vuonna ollut. Olen kasvanut ihmisenä ihan hurjasti mitä vertaa päiväkirjateksteihin nyt ja silloin. Siitä 23-vuotiaasta rikkinäisestä Ennistä on kasvanut jotakin lujaa, ehkä sirpaleista rakennettua, mutta kestävää.

Käsitykseni unelmien vuodesta oli aluksi lähinnä se, että kaiken täytyisi olla ruusuista ja ihanaa, ja siksi petyinkin siihen kun minun unelmien vuosi oli vastoinkäymistä vastoinkäymisen perään. Ehkä unelmien toteuttamisen taika piileekin kuitenkin siinä että unelmat toteutuvat silloin kun on niille oikea hetki ja se oikea hetki ei välttämättä aina tarkoita sitä ruusuista ja vaaleanpunaista arkea kun kaikki on hyvin eikä mikään paina mieltä. Olisiko siitä edes realistista unelmoida, sillä vastoinkäymiset kuuluvat jokaisen elämään?

Luulen että kaaoksenkin keskeltä löytyy rakennuspalikoita unelmien toteuttamiselle ja ne hetket ovatkin ikimuistoisia kun huomaa että yksi unelma toteutuu. Siitä lähtee hiljalleen matka, jolloin huomaa unelmien toteutuvan toinen toisensa jälkeen, hitaasti, mutta toteutuvan kuitenkin. Ehken alkuvuodesta ollut vielä valmis vastaanottamaan unelmia, tai olin henkisesti vielä liian epäkypsä unelmilleni, jos näin voi sanoa. Uskon että unelmille on oikeat hetkensä, ja elämä johdattaa meidät unelmien luo silloin kun on aika. Malta siis odottaa, mutta jos tiedät että voit tehdä unelmien eteen jo nyt jotain – tee. Elämä on liian lyhyt odottamiseen.

unelmakortit

Hidasta elämää unelmakortit

Minusta unelmointi tuo värikkyyttä elämään, olivatpa unelmat sitten realistisia tai eivät. Joskus pelkkä saavuttamattomastakin unelmointi voi auttaa jaksamaan. Anna itsellesi lupa unelmoida, vaikkei unelma välttämättä koskaan toteutuisi. Ja sitten jos koet että sinulla on konkreettinen unelma jota lähteä toteuttamaan, täytyy asioiden eteen lähteä tekemään töitä. Myös matka unelmaan on tärkeä, sillä se opettaa. Toki varmaan hienoin tunne on se kun unelma sitten toteutuu, mutta myös matka kohti unelmia voi olla fiilistelyä ja hyvää mieltä, vaikka jotkin unelmat vaativatkin pitkäjänteisyyttä ja sisäistä voimaa. Mutta luota itseesi, sinulla on se sisäinen voima ja juuri sun unelmat voivat tulla toteen!

Minua ovat auttaneet suuresti nämä Hidasta elämään unelmakortit, ja ajattelin tämän unelmapostauksen rakentaa näiden ympärille. Kun on myös jokin konkreettinen tsemppari mukana matkassa, auttaa se ylläpitämään motivaatiota. Ehkä paras motivaattori olet kuitenkin sinä itse, ja siksi nämä kortit ovatkin jotakin jolla voit itse motivoida itseäsi. Aina kaikki eivät ole kannustamassa matkaasi kohti unelmia, mutta on tärkeää että itse uskot siihen. Älä menetä toivoasi. Kova työ palkitaan.

hidasta-elämää-kortit

Aamun aloittaja tai hyvän mielen nostattaja illalla

Nämä Hidasta elämää-kortit sisältävät pakallisen älyttömän suloisesti suunniteltuja kortteja, jotka tukevat sinua matkalla kohti unelmiasi, olivatpa ne sitten pieniä tai suuria. Kortit voimaannuttavat, kannustavat, kysyvät ja myös hieman haastavat sinua. Korteissa on puhuttelevia lauseita tai kysymyksiä, kuten esimerkiksi: ”Laita hetkeksi silmät kiinni, ja tuo unelmasi mieleen elävänä ja todellisena. Anna syntyvän tunteen levitä koko kehoosi. Tuo tunne on kompassisi. Seuraa sitä”  tai vaikkapa ”Kukaan muu ei ole sinä ja se on sinun vahvuutesi ja lahjasi. Myös sinun tehtävänäsi tässä maailmassa on ainutlaatuinen. Etsi se kuutelemalla sydäntäsi, intohimoasi ja sisäistä rauhan tunnetta.

Kortit on hyvä aamun aloittaja kiireettöminä aamuina, tai hyvänmielen nostattaja illalla ennen lepäämistä ja nukkumaanmenoa. Voit nostaa yhden sinua puhuttavan kortin kaikkien joukosta, ehkä kirjoittaa siitä jos pidät päiväkirjaa, tai sitten vain ajatusten tasolla miettiä miten tuot kortin sanoman läsnä elämääsi. Voit myös nostaa intuitiolla yhden kortin ja antaa sen ohjatata päivääsi. Nämä kortit ovat takuuvarma keino ylläpitää unelmiasi ja tehdä niistä myös konkreettisesti totta. Nämä ovat sinun oma tsemppari, mukana kulkeva pieni ääni joka kuiskaa: ”sinä kyllä pystyt siihen!”

unelmat-todeksi

Elämäntehtäviä ja haaveita

Itse tykkään tosi paljon tällaisista ns. terapeuttisista korteista, jotka tukevat henkisen kasvun matkalla ja ovat myös ihan pelkästään visuaalisesti hyvää mieltä tuovia. Elämä on minulle itselleni henkisen kasvun matka ja minun unelmani onkin kasvaa elämäni aikana ihmisenä. Tutustumalla itseeni ja omiin ajatuksiini koen myös kasvavani ihmisenä. Myös erilaiset kokemukset ja ihmisten kohtaamiset voivat olla hyvinkin antoisia tällä matkalla. Ja mikä parasta, tässä elämän oppimatkalla ei varmaan koskaan voi olla valmis. Aina riittää uutta opittavaa ja oivalluksia elämästä.

Tällä hetkellä kuitenkin suurin unelmaprojektini on kirjan kirjoittaminen sekä rahan säästö muutamaan materiaaliseen haaveeseen. Sekä tietenkin matkalla tuo aiemmin mainitsemani haave – kasvaa ihmisenä ja täyttää elämäntehtäväni. Haluan auttaa ihmisiä, ja tällä hetkellä koen että se on tämän blogin ja Instagramin kautta. Olen myös haaveillut kokemusasiantuntijakoulutuksesta. Kun oma elämäntehtävä on selvillä ja sen jaksaa muistuttaa itselleen joka päivä, pysyy elämä mielekkäänä. Muistathan että joka ikisellä on oma elämäntehtävänsä tässä maailmassa, ja tämä maailma tarvitsee myös juuri sinua. Elämäntehtävän ei tarvitse olla maailmaa mullistava. Riittää että se on sinulle tärkeä, ja koet että se on se joka pitää sinut tässä elämässä kiinni.

Oikein ihanaa myöhäistä ja unelmientäyteistä maanantai-iltaa jokaiselle! Oletko sä tutustunut terapeuttisiin kortteihin? Mistä sä unelmoit just nyt?

.

.

.

Tässä myös muutamia lukemisen arvoisia tekstejä liittyen aiheeseen:

Mistä unelmoin? | Unelmakartan askartelua

Pohdintaa elämästä Hidasta elämää-korttien avulla

3x vinkkiä unelmien toteuttamiseen

Mistä unelmoin juuri nyt?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.