Kosmetiikka

Testissä XZ:n vegaaninen kanerva-shampoo ja -hoitoaine

Mainitsin joku aika sitten että olisi kiva testata enemmän luonnonkosmetiikkaa. Edellisen shampoon ja hoitoaineen loputtua päätinkin ostaa testiin XZ:n vegaanisen shampoon ja hoitoaineen, ja ajattelin nyt arvostella ne täällä blogissakin.

XZ kanerva-shampoo XZ kanerva-hoitoaine

Ostin testiin XZ:n Natura sarjaan kuuluvat kanerva-shampoon ja -hoitoaineen. Molemmat ovat vegaanisia ja niiden koostumus on biohajoava. Tuoksu on näissä hieman kukkainen, mutta ei yhtään sellainen liian luontomainen tai karu niinkuin monissa vegaanisissa shampoissa on yleensä tapana olla. Tuoksu ei myöskään ole liian makean kukkainen, vaan pikemminkin todella miellyttävä ja hempeä.

XZ natura kanerva shampoo

Kanerva-shampoo sisältää kotimaista kanervankukkauutetta ja sokerijuurikkaasta uutettua betaiinia. Shampoo lupaa kosteuttaa ja antaa kiiltoa hiuksille. Hiukset peseytyivät hyvin tällä shampoolla, mutta se oli hieman vähemmän vaahtoavaa kuin ei-vegaaniset shampoot. Tämä shampoo vaikutti kuitenkin pesevän hiukset paljon tehokkaammin kuin normaalit shampoot ja uskon että hiuksia ei tarvitse nyt pestä ihan niin usein kuin ennen. Shampoo jätti hiukset ihanan tuuheiksi ja jotenkin luonnollisiksi.

XZ natura kanerva hoitoaine

Hoitoaine sisältää myös kanervankukkauutetta ja sokerijuurikkaasta uutettua betaiinia. Hoitoaine lupaa kosteuttaa ja antaa kiiltoa hiuksille sekä tehdä niistä helposti kammattavat. Hiuksista tuli hoitoaineen jälkeen ihanan pehmeät ja kiiltävät. Myös sähköisyys oli paljon tehokkaammin poissa, eikä suihkutettavaa hoitoainettakaan tarvittu enää lisäksi ihan niin paljoa kuin yleensä.

XZ natura

Mun ensimmäinen vegaanishampoo-kokeilu oli siis oikein positiivinen, ja voin kyllä suositella ainakin näitä XZ:n kanerva-tuotteita lämpimästi. Kyseiseen sarjaan kuuluu myös esimerkiksi koivunmahlashampoo ja -hoitoaine, jotka myös tuoksuivat aivan ihastuttavalle. Ehkäpä ne lähtevät mulla sitten ensi kerralla testiin 😉

Onko XZ:n natura-sarja teille tuttu? Entä onko teillä suositella jotakin luonnonkosmetiikka-shampoota tai -hoitoainetta?

2 Comments

    • Enni

      Oi, kiva, toivotaan että tykkäät tuotteista 🙂 Se oli kyllä tosiaan sopivan hintainen vegaaniseksi ja pullosta ainakin pitäisi riittää pitkäksi aikaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.