Lifestyle

Tervetuloa syksy! | opiskelua, kalenterirakkautta ja lempeää arkea

syksy-blogi

Tällä hetkellä oon kietoutunut lämpimän viltin alle, sillä kun katsoo ulos harmaaseen räntäsateeseen niin tänään olen viettänyt ihan suosiolla kotipäivää! Aamulla taisi täällä sataa jo luntakin, mutta toivottavasti ei kuitenkaan sada vielä lähipäivinä jäädäkseen…Vieressä on kuppi teetä, diffuuserissa bergamottiöljyä ja olo on kaikella tapaa oikein kotoisa täällä mun luona, joten en aio antaa harmaan sään pilata tätä päivää. Viikonlopun suunnitelmissa on ottaa rennosti hektisen viikon jälkeen, ja saada vähän psykologian tuntien aiheita kerrattua. Rentoilun ja koulutehtävätkin voi yhdistää, jos pukee päälleen mukavat kotivaatteet ja ei ota lukemista turhan vakavissaan, koska tällä hetkellä opiskelen vaan itseäni varten, en velvoitteesta.

On ihanaa kun koulun aloituksen myötä arjessa on taas jotakin normaalia ja rutinoitunutta, ja jotain muutakin kuin oman mielen kanssa vietettyä aikaa neljän seinän sisällä. Vähitellen liika vapaa-aikakin alkoi tuntua enemmänkin loukulta, kuin mukavalta. Nyt osaa kuitenkin arvostaa vapaa-aikaa ihan eri tavalla. Olihan se lukion jälkeen ihanan vapauttavaa vähän aikaa kun ei tarvinnut stressata enää kokeista ja siitä ehdinkö suorittaa kaikki kurssit sovitussa ajassa. On kuitenkin tärkeää, että elämässä on jotakin eteenpäin vievää ja tavoitteellistakin. Mulla se on nyt tuo koulu, etenkin kun saan valita ne itselle mieluisat kurssit joita käyn. Tämä on yksi askel kohti unelmia, vaikkakin ihan pikkuruinen sellainen. Se valmistaa psykologian pääsykokeisiin, sitten kun sellaisen aika on.

kalenteri-blogi

Kalenteri rytmittämään arkea

Olen oppinut näin koulujen alkaessa käyttämään myös ekaa kertaa elämässäni kalenteria, sillä en yksinkertaisesti muistaisi kaikkea menoja ja muistettavaa jollei olisi joku niistä muistuttamassa. Ennen kalenteria oli ehkä vaikea käyttää, koska ei ollut mitään millä sen täyttää. Nyt kuitenkin kalenterikammo tyhjine sivuineen on muuttunut rakkaudeksi kalenteria kohtaan. Miten pärjäisinkään ilman sitä! On ihanaa täyttää kalenteria seuraavaa viikkoa varten aina sunnuntaisin ja luoda silmäys tulevaan viikkoon: mitä kaikkea se tuo tullessaan ja mitä täytyy muistaa. Tuo mun yllä näkyvä kalenteri on Clas Ohlsonilta ja se on kyllä ollut tosi kiva. Kaunis ulkonäöltään, sopivasti tilaa omille muistiinpanoille ja menoille, isot kuukausnäkymät ja kuukauden alussa aina tilaa omille tavoitteille ja suunnitelmille. Puu on myös peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä, joten sekin on vaan plussaa kaiken päälle.

Miten koulu on lähtenyt käyntiin?

Opinnot on alkanut hyvin ja tuntuu sille että tää aikuisopiskelu on just sopiva tähän elämäntilanteeseen. Ekat tunnit oli aika helppoja kun olin jo käynyt kaikki psykologian kurssit lukiossa. Siinä vaiheessa kun alettiin kertaamaan psykologisen tutkimuksen tekoa ja saatiin itsekin sellainen laatia, niin sai myös itsekin vähän muistella että mitenhän ne menikään, kun osa asioista oli jo unohtunut. Ensimmäinen kurssi on kevyttä herättelyä psykologian pariin ja vahvistaa jo kerran opitun.

aikuisopiskelu-blogi

Millaista on opiskelu aikuislukiossa?

Tahti on tosi nopea aikuislukiossa verrattuna päivälukioon. Saatetaan mennä yhdellä tunnilla kolmekin kappaletta läpi, kun taas päivälukiossa oli runsaasti aikaa aina yhdelle kappaleelle. Aina ei ole aikaa käsitellä ihan perinpohjaisesti kaikkia aiheita, joten jotkut asiat täytyy vaan itse opetella. Siksi kurssi onkin tosi hyvää kertausta yo-kirjoituksia varten, mutta sellaiselle joka ei aiemmin ole psykaa juurikaan opiskellut voi alku tuntua vähän kaaokselta. Psykan kurssi on kuitenkin vapaaehtoinen aikuislukiossa, joten se varmistaa sen että tunneilla on todella vaan opiskeluun motivoitunutta porukkaa. Se luokin kivan ilmapiirin luokkaan koska kaikki on oikeasti kiinnostuneita aiheesta. On huomattavasti helpompi ja kivempi tehdä ryhmätöitä kun sitä hommaa ei tehdä velvoitteesta vaan aidosta mielenkiinnosta ja kiinnostuksesta. Ollaankin saatu jo hyviä keskusteluja aikaiseksi ryhmätöissä, ja meillä on mukava kurssiporukka. Innolla odotan tulevia tunteja ja uuden oppimista. Oon niin onnellinen siitä, että tänä syksynä pääsin taas takaisin koulun penkille ja opiskelemaan itselle mieluisia juttuja ♥ On ihana keskittyä nyt vaan siihen mikä itseä kiinnostaa ja joka ajaa eteenpäin omissa tavoitteissa!

Miten sun syksy on lähtenyt käyntiin?

2 Comments

  • Jenny

    Hienoa kuulla, että sun opiskelut ovat lähteneet hyvin käyntiin. Mun syksy on tuntunut tähän asti aika raskaalta ja vaikealta, ajoittain jopa ahdistavalta 🙁 Opiskelen kyllä edelleen mun unelma-alaa, mutta kiire, epäselvyydet ja ihmissuhdeasiat ovat stressanneet ja jaksaminen on ollut monesti koetuksella. Tänään alkoi onneksi perioditauko, niin saa edes vähän levähtää. Harmi vain että ”loma”viikonkin aikana on hirveästi itsenäistä tehtävää, mutta toisaalta onpahan ainakin luennoista pieni tauko.

    • Enni

      Ikävä kuulla että syksy on ollut raskas ja vaikea! Koita yrittää pitää opiskelun lomassa myös taukoja rentoutumiselle ja ajatusten nollaamiselle, vaikka ymmärrän että tehtäväpaljouden keskellä tekisi mieli vaan saada asiat hoidettua. Kuitenkin oma jaksaminen on se tärkein juttu! Toivottavasti sun perioditauko sisälsi kuitenkin myös voimien keräämistä. Tsemppiä tulevaan! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.