Lifestyle

Tekemistä kesäpäiviin – Bucket list 2021

kesä-tekemistä-bucket-list-2021

Bucket listan laatiminen on kiva osa kesää, mutta vuosien myötä oon oppinut että vaikka loisi jonkinlaisen pohjasuunnitelman kesästä, on parempi olla kuitenkin kasaamatta valtavia odotuksia yhtä hassua vuodenaikaa kohtaan. Bucket list onkin ehkä enemmänkin sellainen lista, jota voi vilkaista tekemistä kaivatessa. Tässä postauksessa (Ainoa pysyvä asia on muutos) oonkin jakanut ajatuksia juuri liittyen odotuksiin kesästä, joten kannattaa käydä kurkkaamssa sekin jos kiinnostaa!

bucket list-2021-blogi

× Osta jotakin kivaa jäätelöä. Tämä on mulle oikeasti iso asia, koska mä olen aina ajatellut että en kuitenkaan ansaitse joten antaa olla. Mä en edes muista kesää, jolloin olisin ostanut itselleni jäätelöä! Joten se asiahan pitää korjata, niin konkreettisesti kuin ajatusten tasollakin. Mä oon ihan innoissani kun jäätelöhyllythän on täynnä vaikka minkälaisia jäätelöitä, joista mulla ei ollut tietoakaan!

× Kokeile geokätköilyä.  Geokätköilyä kohtaan mulla on ollut jonkinlainen ennakkoluulo, mutta kun lopulta uteliaisuus voitti ja latasin siihen tarkoitetun sovelluksen, niin sehän vaikuttaa mahtavalta ajanvietteeltä jossa pääsee liikkumaan luonnossa ja etsimään samalla kätköjä. Ehdottomasti haluan löytää ainakin yhden kätkön.

× Lue. Kun kerran pääsee taas käsiksi lukufiilikseen, niin sitten onkin aina oltava yöpöydällä vähintäänkin yksi kirja luettavana. Lukulistalla olisi kepeämpää luettavaa kesäksi, mutta toisaalta löysin alesta yhden tosi mielenkiintoisen kirjan opintoja varten, joten ehkä sopivassa määrin tulee tietopainotteistakin kirjallisuutta luettua. Ja edelleen asia jota rakastan yli kaiken: sadepäivät kirjastossa etenkin nyt kun omatoimiaikakin avattiin taas!

× Reissaaminen. Tykkään ylipäätään enemmän kotimaan- kuin ulkomaanmatkailusta, joten toivon että ainakin yhdessä kohteessa pääsisi käymään. Haaveissa olisi edelleen vielä joku päivä Paimion parantola, Seilin saari sekä muita mystisiä kohteita, mutta yhtä hyvin se voi olla kavereiden kanssa ajelua, kuvailua ja muusiikin kuuntelua.

× Kansallispuvun omistaminen. Haaveilen etenkin näin kesäaikaan taas kansallispuvun hankkimisesta. Musta sellaisen omistaminen olisi hieno tapa jatkaa suomalaisia perinteitä. Ajattelin mummoa kunnioittaen päätyä lopulta Laatokan Karjalan kansallispukuun, joten jospa se olisi vielä joskus mahdollista – jos ei tänä kesänä niin tulevina!

× Korun teettäminen. Pappa tykkäsi aikoinaan käydä Lapissa huuhtomassa kultaa, ja toikin mulle sieltä kerran muutamia huuhtomiaan kultahippuja. Ajattelin jo aikoja sitten, että teettäisin niistä korun ja näyttäisin yllätyksenä sitten papallekin sitä. Mulla kulkee yötä päivää kaulassa kastesormus, joten pieni kultahippuriipus olisi siihen kaunis lisä. Yhteinen aika täällä kuitenkin ennätti loppua kesken, joten nyt se olisi symbolinen merkitys että pappa kuitenkin kulkee mukana. ♥

× Valokuvaaminen. Se on jäänyt ihan harmittavan vähälle viime aikoina. Siis sellainen spontaani kuvailu kamera kaulassa, jossa ei välttämättä ole mitään visiota edes valmiina. Keväällä mulla tosin on ollutkin paljon muita kuvauskeikkoja, joten toivon että kesällä jää vähän enemmän aikaa myös sellaiselle kuvailulle joka ruokkii eri tavalla luovuutta.

× Uusia ruoka- ja leivontareseptejä. Kesällä olisi ihana testata kesäisen raikkaita leivontajuttuja sekä uusia ruokia. Helposti jumiutuu samoihin arkiruokiin, joten vaihtelu virkistää.

× Luonnossa liikkumista. Mun heikkous on kesäisin ötökkäkammo, joten metsäreissuista sun muista tuleekin enemmän nautittua sitten syksyllä. Sateen jälkeen on kuitenkin ihana lähteä raikkaaseen ulkoilmaan, kun on helppo hengittää ja luonto on taas uudella tapaa elossa.

× Laitumen lampaiden moikkaamista. Lampaat on kyllä sellainen stressinlievittäjä. Niiden huoletonta oleilua katsellessa unohtaa hetkeksi omatkin murheet, ja eläinten lähellä oleilu saa hyvän mielen.

× Kirjoitusjuttuihin uppoamista. En muista milloin viimeksi olisin kirjoittanut päiväkirjaa täysin suodattamattomana, antanut vaan ajatusten ja haaveiden virrata paperille. Se on aika ajoin tosi rentouttavaa ja puhdistavaa. Tätä haluaisin harrastaa enemmänkin parvekkeella kesäiltoina, ympäristön hälyn vähitellen rauhoittuessa. Toivon myös löytäväni uutta inspiraatiota omiin kirjoitusjuttuihin!

× Rentoutusharjoitukset ja meditaatiot. Nämä ovat kanssa sellaisia, joita tulee tehtyä ihan liian harvoin, mutta tekemisen jälkeen muistaa miksi niitä ylipäätään tekee. Mieli rauhoittuu, ajatukset nollaantuvat ja se on myös yksi tapa löytää luovuuutta – olla hetken tekemättä yhtään mitään.

× Helli itseäsi. Jalkakylpy vaikkapa kesäkukista ja merisuolasta, hyväntuoksuisella saippuapalalla peseytyminen, kasvonaamio, hiuspohjan hieronta, rasvan levittäminen…Pieniä asioita, joilla hemmotella itseä aistien kautta, etenkin jos ne tekee läsnäolevasti ja välittävästi itseä kohtaan!

× DIY-jalkakylpy. Olisi hauska kokeilla juurikin tuollaista jalkakylpyä, missä on ei-ihoa-ärysttäviä kesäkukkia ja merisuolaa! Jalkakylvyt on myös sellaisia joita tulee tehtyä tosi harvoin, mutta jotka etenkin kesällä rentouttavat ihanasti sen jälkeen kun jalat ovat jaksaneet kannatella koko päivän paikasta toiseen.

× KonMaritus. Tätä tulee muutenkin harrastettua, mutta kerran vuodessa tulee fiilis raivata isommin asuntoa. Tuntuu että ajatukset täyttyvät liikaa siitä mitä ympärillä on. Jotkut tavarat muuttuvat ajan myötä tarpeettomiksi tai hyllyasetelma ei ehkä enää tuokaan hyvää mieltä. Kun käy läpi tavaroita, raivaa tavallaan tilaa jollekin uudelle ja päästää samalla irti asioista, jotka eivät enää palvele.

*
*
*

Rennolla otteella kesää kohti, hetkessä eläen! Mitä sun kesäsuunnitelmista löytyy?

2 kommenttia

  • Jenny

    Olipa tää jotenkin kiva lista, paljon matalan kynnyksen rentoa tekemistä ☺️ Mulla menee lähes koko kesä töissä, joten ihan hirveästi en ole suunnitelmia tehnyt. Jonkun pienen paikallisen kesäkahvilan haluaisin kuitenkin testata, sillä tein niistä töissä juttua ja totesin, että valinnanvaraa riittää. Mökillä tulee myös vietettyä aikaa ja muutaman kirjankin toivon ehtiväni lukemaan.

    • Enni

      Ihana kuulla, kiitos ❤️ ajattelinkin että listaan sellaisia sopivan matalakynnyksisiä juttuja ettei tule paineita alkaa suorittaa lomailua 😊 Kahvilareissut voisi kyllä tähänkin lisätä ehdottomasti mukaan! Sun kesäsuunnitelmat kuulostavat myös ihanan rennoilta!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.