Tee

Teen terveyshyödyt x10

Etenkin tänä syksynä ja talvena oon ihastunut aivan täysin teen juontiin, ja joka päivä tuleekin juotua vähintään pari kupillista teetä. Teehetket on mun päivän rentoutumishetkiä, ja olen päättänyt että kun pidän teehetken niin sillä hetkellä en murehdi mitään vaan nautin ainoastaan siitä hetkestä joka on meneillään. Teehetket ovatkin siis joka päivä odotettuja kohokohtia. Olen löytänyt monia suosikkiteemakuja ja odotan myös innolla että pääsisin jakamaan erilaisia teearvosteluja myös tänne blogiinkin. Teejutut ovatkin siis yksi uusi lisä blogiin vanhojen aiheiden rinnalle 🙂 Tässä postauksessa en kuitenkaan ajatellut vielä jakavani mitään teearvosteluja, vaan päätin että teen listan teen erilaisista terveysvaikutuksista, niitähän teellä tunnetusti on. Itse olen ainakin huomannut että teen juonnilla on tosi iso positiivinen vaikutus omaan hyvinvointiin. Tässä siis listattuna joitakin teen terveysvaikutuksia:

DSC02814-01

× Rauhoittaa ja rentouttaa. Etenkin teessä yhtenä ainesosana käytetty kamomilla toimii mielen rauhoittajana ja lisäksi teen lämpö saa aikaan rentoutuneen olon.

× Vähentää stressiä ja lisää mielihyvää. Tee sisältää L-teaniinia, jonka kerrotaan saavan aikaan nämä vaikutukset.

× Teessä on antioksidantteja, jotka lisäävät vastustukykyä. Lisäksi jotkut teet sisältävät esimerkiksi inkivääriä ja sitruunaa, jotka sisältävät myös vastustuskykyä tehostavia ainesosia.

2018-11-24 04.57.27 1

× Lisää keskittyymiskykyä ja tehostaa oppimista.

× Rooibostee tekee hyvää iholle, joten se saattaa auttaa iho-ongelmien kanssa.

× Voi ehkäistä erilaisia sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja sekä jopa syöpää.

× Raikastaa hengitystä.

DSC02898-01

× Lisää keskittymiskykyä ja virkistää. Useat teet sisältävät kofeiinia, joka saa aikaan nämä vaikutukset, aiheuttamatta kuitenkaan samanlaista ylivireystilaa kuin esimerkiksi kahvinjuonti aiheuttaa.

× Keho saa nesteytystä, kun teetä juodessa tulee lähes huomaamattaan juotua enemmän vettä.

× Teet sisältävät useita tärkeitä vitamiineja, jotka edistävät hyvinvointia. Esimerkiksi C-vitamiini lisää vastustuskykyä.

Tykkäättekö te juoda teetä? 

4 kommenttia

  • Enni

    Mulla on kans sama juttu, että kylmää kahvijuomaa pakko saada aamuisin mutta sitten päivällä ja illalla juon teetä 😀 Minttuteetä en oo koskaan varmaan maistanutkaan, täytyypä pistää muistiin jos sitä joskus maistaisi! Jouluteet on mun hankintalistalla, sillä tänä vuonna en oo niitä vielä juonut ollenkaan, mutta ne on kyllä ihania <3

  • Sini

    Kylläpäs teellä on paljon hyviä vaikutuksia terveyteen! Itse tykkään juoda päivisin ja iltaisin teetä, kun taas aamulla on pakko saada kahvia. Minttutee on yksi lemppareistani ja nyt kauppoihin tulleet jouluteet myös ♥

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.