Tee,  Yhteistyöt

Teemuistoja & Veiströmin teen maistelua

Kuulen tosi usein ihmisiltä, että niillä on joku traumaattinen muisto liittyen juuri lapsuuden teehetkiin. Yleensä kuulee, että ihmisille on muodostunut sellainen käsitys teestä, että se on joko hirveää yrttiteetä, liian tummaksi hautunutta Earl Greytä tai muuten vaan mautonta litkua. Mulla ei itselläni ole kuitenkaan sellaista muistoa liittyen teehen. Lapsuuden teehetket muistuvat mun mieleen lämpiminä ja turvallisina hetkinä yhdessä rakkaitten kanssa. ♥

Mun lapsuuden teemuistot liittyvät lähinnä Mikkelissä asuvan kummitädin jokailtaisiin iltapalahetkiin, jolloin keitettiin aina päivän päätteeksi lämmintä teetä ja sai valita koriin aseteltujen teepussien joukosta mieleisensä. Me vietettiin mun vanhemman pikkuveljen kanssa oikeastaan joka kesä aina Mikkelissä – reissattiin sinne kahdestaan bussilla ja vietettiin kummitädin luona kesälomaa. Ne on oikeasti ehkä parhaita muistoja mitä mun lapsuudesta löytyy: auringonpaiste, Pankalampeen pulahtaminen kuumana kesäpäivänä, nuotiolla paistetut vaahtokarkit ja nauraminen pikkuveljen kanssa niin että vatsalihaksiin sattuu…

Teehetket iltaisin oli musta aina tosi rauhoittavia tekemisentäyteisten päivien päätteeksi. Oli ennen kaikkea kiva kerääntyä yhdessä pöydän ääreen, mutta myös valita niiden kaikkien teepussien joukosta aina mieleisensä. Muistan kuinka hypistelin teepusseja käsissäni lukien niiden takakansia; valitsenko tänään vaniljakermaa, mansikkaa vai metsämarjoja.

Yhteistyössä Teekauppa Veiström kanssa

teehetki-blogi

Teessä mulle on tullut selväksi se, että jos haluaa tehdä teehetkestä elämyksen, täytyy laatuun panostaa. Halvat pussiteet kannattaa suosiolla unohtaa kaupan hyllyille. Pussiteiden joukosta löytyy kyllä myös hyvääkin teetä jos osaa valita laadukasta, mutta usein irtotee on täyteläisemmän makuista ja puhtaampaa.

Olen päässyt nyt tutustumaan enemmän Tampereella sijaitsevaan Teekauppa Veiströmiin, joka valmistaa laadukasta irtoteetä. Mulle on muodostunut tästä teekaupasta jotenkin tosi lämmin fiilis. Yhteistyötä on ollut kiva tehdä, ja postiluukusta tipahtavien pakettien avaaminen on päivien piristys. Jännityksellä sitä odottaa mitä teetä tällä kertaa pääsee testaamaan. No, paketista paljastui taas kolme mielenkiintoista teetä, joten pääsen arvostelemaan ne teillekin!

vihreä-tee-blogi

Vihreä sitruuna-lakritsitee

Viimeksi sain testiin saman makuista teetä, mutta se oli mustaa teetä. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin vihreä tee, maustettuna lakritsilla ja aidolla espanjalaisella luomusitruunalla. Tämä versio oli edeltäväänsä makeampi ja täyteläisempi. Lakritsin maku tuli tässä enemmän esiin, ja oli tällä kertaa hieman sitruunaa vallitsevampi, kuitenkin muodostaen oikein miellyttävän makuelämyksen kokonaisuudessaan. Jos edellinen musta sitruuna-lakritsitee oli takuuvarma makeanhimon poistaja, ei tämä jätä varmasti karkkihammasta kolottamaan!

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

teehuone-veiström

Vihreä kardemummatee

Tämä tee on vihreää teetä maustettuna kardemummalla. Kardemummatee kuulosti kieltämättä eksoottiselta, mutta ei muuta kuin rohkeasti kohti uusia makuelämyksiä! Näistä kolmesta teestä tämä nousikin sitten pienistä ennakkoluuloista huolimatta suosikiksi. Laskisin tämän ihanan lämmittäväksi jouluteeksi, sillä kardemumma yhdistyy lähenevään jouluun. Tämä tee oli myös maultaan täyteläistä ja puhdasta, kivaa pientä joulufiilistä nostattavaa hyvänmielen teetä!

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

musta-tee-blogi

Musta appelsiini-kanelitee

Kyseessä on musta tee, appelsiinilla ja aidolla Madagaskarilaisella ceyloninkanelilla maustettua. Tämä tee sopii sille joka pitää tummasta ja vahvasta teestä, ehkäpä on siis myös kahvinjuojan makuun! 😉 Teessä maistuu vivahde hedelmää ja kanelia, jotka muodostavat täyteläisen makuyhdistelmän.

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

hyinvointi-blogi

Tämä päivä kuluikin rennoissa merkeissä teetä maistellen, vaaleanpunaiseen pyjamaan sekä lämpimiin villasukkiin pukeutuneena. Kiireettömät viikonloppupäivät onkin mun mieleen, etenkin kun mukaan lisää vielä hyvän teen!

teekauppa-tampere

*

*

*

Teekauppa Veiström

Kyttälänkatu 14,Tampere 

ma-pe 10-19, la 10-17

Teekauppa Veiströmin nettisivut

*

*

*

Onko sulla jotakin lapsuusmuistoja liittyen teehen?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.