Yhteistyöt

Teekauppa Veiström | Maukas tee – hyvä mieli

Yhteistyössä Teekauppa Veiström kanssa

Eilen postiluukustani tipahti mieluisa paketti Teekauppa Veiströmiltä. Avasin sen malttamattomana ja ihana appelsiinin tuoksu tulvahti paketin sisältä. Olinkin todella innoissani kun Veiström lähestyi minua ehdottaen yhteistyötä. Sain kolme paketillista teetä maisteltavaksi ja olisi tehnyt mieli jo heti maistaa niitä, mutta sen sijaan päätin pyhittää tämän sateisen päivän rentoutumispäiväksi maistellen teenäytteitä. Kutsuin ystäväni kylään, juotiin teetä, höpöteltiin ja syötiin lähikonditoriosta haettuja kakkupaloja. Mikä ihanampi tapa viettää vapaapäivä!

Mikä on Teekauppa Veiström?

Teekauppa Veiström sijaitsee Tampereella, ja kantaa mottoa ”maukas tee – hyvä mieli”. Teehetki on minulle hetki itselle, rauhoittumista, jonkinlaista aivojen nollausta. Ja sillä todella on väliä, miltä tee maistuu. Maukas tee takaa hyvän teehetken ja samalla myöskin hyvän mielen.

Teekauppa Veiström on teekauppias Ilkka Veiströmin keksintö. Helsingissä Kello kuuden tee-tilaisuuksista ja verkkomyymälästä poiki lopulta Tampereen teekauppa v. 2013. Kyseessä on suomalainen kansainvälisesti palveleva teen ja teetuotteiden erikoisliike.

Veiströmin periaate on tarjota laadukasta teetä, aitoja makuelämyksiä, sellaisella hinnalla että niihin on varaa jokaisella. Aidot, luontaiset raaka-aineet takaavat laadun ja tuotteiden valmistaminen itse on tapa tarjota unohtumattomia makuelämyksiä teen ystäville. Ammattitaito on Veiströmille tärkeää, ja kauppiasta lainaten: ”Aito maku tulee puhtaiden raaka-aineiden kokonaisvaltaisesta hyödyntämisestä ja ammattitaitoisesta yhdistämisestä. Kun tekee sydämellään ja käyttää vain korkealaatuisia raaka-aineita, ei tarvitse mitään ylimääräistä tai keinotekoista.” Tee on luonnollista ja puhdasta, aidoista makuaineista valmistettua. Maustamiseen käytettävät raaka-aineet ovat tutkittuja, maku 100% luontaista. Sillä periaatteella, että tee on kokijalleen ennen kaikkea makunautinto, mutta myös elämys.

veiström-blogi

Mitä teepaketeista paljastui?

Sain maisteltavaksi Veiströmiltä kolme teetä: appelsiini-rooiboksen, mustan sitruuna-lakritsiteen sekä vihreän omena-kaneliteen. Teet yllättivät minut positiivisesti, ne todella oli laadukkaita ja maistuivat ihanan luonnolliselle. Veiström olikin minulle oikeastaan aiemmin tuntematon teeyritys, mutta on mahtava tilaisuus päästä tutustumaan yritykseen enemmän. Tee on palava intohimoni sekä rakas mielenkiinnonkohde, joten kaikki mikä liittyy teehen kiinnostaa aina!

teehuone-veiström

Appelsiinirooibos

Appelsiinirooibos on kofeiiniton tee, joka sisältää italialaista luomuappelsiinia sekä eteläafrikkalaista punapensashauduketta. Tee on täyteläistä, laadukkaan makuista, pehmeän lempeää appelsiiniteetä. Maku ei ole esanssinen, vaan puhdas ja miellyttävä. Kofeiinittomat teet ajoitan usein ilta-aikaan, jotta ne valmistaisivat vähitellen rauhoittumaan päivän jälkeen. Illalla tuleekin juotua rooibosteetä aina kupillinen, tai pari. Tämä appelsiinirooibostee oli yksinkertainen, mutta silti niin hyvänmakuinen ettei se ollut liian tylsä. Toisaalta en kaipaakaan iltaa kohden mitään räiskyvää makuelämystä, vaan lempeää, mieltä rauhoittavaa lämmintä kupillista jotakin hyvänmakuista teetä.

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

veiström-tee

Musta sitruuna-lakritsitee

Tässä teessä on ruandalaista pohjateetä, sekä lisänä lakritsia ja sitruunaa. Tee on mustaa teetä. Maultaan tämä toi minulle mieleen lapsuuden vappumarkkinoilta ostetut sitruuna-lakritsi-metrilakut. Jotkut teet ovat takuuvarmoja makeanhimon taltuttajia, ja tämä oli myös yksi sellainen. Sitruunan ja lakritsin maku olivat tasapainossa keskenään, eikä kumpikaan ollut liian vallitseva, tee oli sopiva sekoitus kumpaakin. Tämä tee on mukavan makea ja pirtsakka makuelämys vaikkapa iltapäivän teehetkille.

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

vesitröm-tampere

Vihreä omena-kanelitee

Teen pohjana on käytetty kiinalaisen kevätsadon sencha-teetä, ainesosina luontaisena makuaineena omena ja kaneli. Tee on vihreää teetä. Tätä teetä olisi voinut juoda kupillisen jos toisenkin. Aivan ihastuttava tee viileisiin loppusyksyn säihin ja kohta saapuvaan talveenkin. Tämä tee oli miellyttävä makuelämys, joka lämmitti niin mieltä kuin palelevaa kehoa. Ainesosat olivat just eikä melkein tasapainossa; ihana omenainen tee, jossa on myös ripaus kanelin makua.

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

*
*
*

Teekauppa Veiström

Kyttälänkatu 14,Tampere 

ma-pe 10-19, la 10-17

Teekauppa Veiströmin nettisivut

*
*
*

Meidän yhteistyö tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa, joten postauksia on varmasti tiedossa myös lisää aiheen tiimoilta. 

Onko Teekauppa Veiström sulle tuttu?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.