Tee

Teearvostelussa 6x teetä | tee Yhdeksän lohikäärmeen vuorelta, mojito-tee…

 

On kuukausittaisen teearvostelun vuoro, ja hauska huomata, kuinka tällaisessakin asiassa, kuin teen arvostelussa voi kehittyä. Aluksi teen kuvailu oli vaikeaa, en tiennyt miten makuja kuvailisi, ja postaukset jäivät aika lyhyeksi. Niistä ei ehkä saanut myöskään kamalasti irti. Huomaan kuitenkin jo suuren kehityksen teepostausten alkuaikoihin verrattuna. Makuja on helpompi selittää, ja pidän kovasti näiden postausten tekemisestä, sillä tee on niin tärkeä asia itselle ja lähellä sydäntä. Siispä ei muuta kuin esittelemään taas juodut kuusi teepakettia:

lipton kamomillatee

Yleensä rakastan teetä, jossa on kamomillaa, sillä kamomilla rauhoittaa ihanasti ja luulin myös pitäväni teessä etenkin sen mausta. Päätinkin ostaa testiin Liptonin Kamomilla-pussiteetä ja olin varma että rakastuisin tähän teehen. Tämä maistui kuitenkin aivan kamalta! Maku oli ällömakea, todella kukkainen, aivan sellainen että olisin juonut tuoreista kukista puristettua teetä. En siis taida toiste ostaa puhtaasti pelkkää kamomillaa sisältävää teetä, jollei kohdalle osu joku todella laadukas yksilö. Pidän kyllä edelleen kamomillan mausta, jos se on sekoitettuna toiseen makuun, mutta tämä tee ei mennyt jatkoon.

forsman rauhoittava hetki

Iltateeksi ostin Forsmanin Rauhoittava hetki-teetä, joka sisältää kamomillaa, tuomen- ja kanervan kukkia, vihreää oolong-teetä, ruusunmarjoja, hibiscusta ja omenan paloja. Mausteena on myös luontainen passionhedelmäuute. Aikaimoinen kombo erilaisia ainesosia siis! Teen kerrotaan auttavan rentoutumaan, rauhoittumaan luonnon tarjoamin keinoin, nopeuttamaan unentuloa ja rauhoittavan vatsaa. En osannut sanoa aluksi pidänkö teestä vai en. Tee on yrttitee, ja yrttiseltä se todella maistuu. En osannut sanoa mikä maku oli vallitsevin, enkä oikeastaan tunnistanut teestä muutakuin sen yrttisen maun. Paketin loppupuolella aloin maistamaan teessä myös katajaista, savumaista aromia, jolloin tulin lopputulokseen että en todella pidä tästä teestä. No, makuasioista ei voi kiistellä, mutta tämäkään tee ei tällä kertaa mennyt jatkoon. Yleensä pidän Forsmanin teistä, mutta tämä oli hieman pettymys.

teeleidi mummola

Teeleidin Mummola-tee on fermentoitu (hapetettu) Puerh-tee, jossa on kuivattua mansikkaa ja luonnollista aromia. Puerh-teetä en ollut aiemmin testannut, joten en osaa sanoa onko sillä tyypillistä makua, niin kuin esimerkiksi vihreällä tai valkoisella teellä on. Tämä tee oli kuitenkin tumman täyteläinen mansikkatee, jossa ei mansikka ei kuitenkaan maistunut kovin selvästi. Pidin teestä kovasti, vaikka ihan kaikille perheenjäsenille se ei maistunut.

forsman pyramiditee

Lähikaupoissa myytävät laadukkaat rooibosteet on nyt koluttu loppuun, ja tämä oli enää viimeinen kofeiiniton tee jonka löysin kaupan hyllyltä, ja jota en ollut aiemmin testannut. Täytyy varmaan tästä edes tilata rooibosteet netistä tai käydä paikan päällä teeliikkeissä ostamassa niitä (voi mikä häpeä kun en ole edes Teeleidissä koskaan käynyt vaikka se täällä Jyväskylässä sijaitseekin ja vielä aika lähellä!). No mutta, ainoaksi valittavaksi rooibosteeksi jäi tämä Forsmanin Ruusunmarja-kamomilla-tee, jonka lasken laadukkaisiin teihin ja johon on myös kylkeen painettu Premium. Tämä tee ei ollut pettymys, vaan pikemminkin positiivinen yllätys! Kamomilla ja ruusunmarja muodostivat lempeän makean teejuoman, joka maistuu niin kuumana kuin kylmänäkin. Ruusunmarja maistui miellyttävän vahvasti teessä, ja itse tykkään tosi kovasti ruusunmarjan mausta. Teepussit ovat myös 100 % biohajoavia, joten plussaa siitä. Kyseessä on siis todellinen laatutee!

nordqvist matcha mojito

Mojito on alkoholiton lempidrinkkini, ja siksi myös tämä tee oli ostettava testiin: Nordqvistin Matcha mojito-tee. Nordqvist julkaisi joku aika sitten uuden pyramiditeesarjan, johon kuuluu erilaisia Hot and cold-teejuomia. Niitä voi siis juoda joko kylmäuutettuna tai kuumana, ja ne soveltuvat myös loistavasti erilaisiin moctaileihin. Matcha mojito on vihreä tee, joka sisältää vihreminttua, limenkuorta, matchaa sekä luontaista limearomia. Ihanan raikas ja sitruksinen maku siis kyseessä! Tykkäsin teestä kovasti lämpimänäkin, jolloin lime maistui ihanan voimakkaasti, mutta vielä parempaa tämä oli kylmäuutettuna, jolloin limen maku pääsi kunnolla esiin! Tästä saa tehtyä tosi kivan juoman kesähelteille uuttamalla teen ensin kylmään veteen, lisäämällä vähän jääpaloja, minttua sekä vaikka viipaleen limeä. Kokeilemisen arvoinen juoma siis kyseessä!

teeleidi t-kauppa

Tämä Teeleidin tee on nimetty nimellä ”Teekauppiaan parempi vihreä” tai ”T-kauppa”. Kuvauksen perusteella loin aika isot odotukset tälle teelle, nimittäin takakannessa luki näin: ”Laadukas vihreä tee Yhdeksän lohikäärmeen vuorelta, Zheijista, Kiinasta. Voimakas, mutta pehmeä maku, oikea tee täydellisiin teehetkiin.” Päässäni pyöri ajatus täydellisestä teehetketkestä, pehmeästä vihreästä teestä ja vaikka jostakin kivasta kirjasta siihen kylkiäiseksi. En voinut kuin ostaa tätä teetä testiin, ”täydellinen” oli aika voimakas adjektiivi kuvaamaan teetä, joten eihän sellainen tee voisi olla pahaa! Tämä oli kuitenkin pettymys, joka oli tosi harmi. Se maistui tavalliselta vihreältä teeltä, ehkä sivumaultaan hieman rehuiselta. Kyseessä on varmasti laadukas tee, mutta itse en kamalasti pitänyt mausta. Se ei ollut pahaa, mutta yleensä pidän vihreästä teestä joka maistuu raikkaalle, kun taas tämä maistui ehkä hieman tunkkaiselle. Yleensä Teeleidin teet ovat myös aina olleet mun mieleen, mutta tämä oli ehkä liian tylsä mun makuun. Ja kuten sanoin, makuasioista ei voi kiistellä 🙂

Oletteko te maistaneet näitä teitä?

4 kommenttia

 • Heli Heinonen

  Nordqvistin uutuudet on vielä testaamatta, mutta ei varmaankaan enää kauan 🙂
  Minulle teemukillisen (mahdollisimman ison) juonti on joka iltainen rituaali,
  luen seuraamiani blogeja ja siemailen teetä.
  Voiko mukavampaa päivän kohokohtaa enää olla.

  • Enni

   Matcha mojitolle menee ainakin multa suositus, laadukasta pussiteeksi ja lime maistui ihanasti 🙂 Mulle päivän kohokohta on myös illalla se kun keitän kupillisen (tai kaksi) jotakin oikein ihanaa rooibosteetä, ja kirjoitan päiväkirjaa, luen blogeja tai puuhailen itse omien blogjuttujen parissa. Se on kyllä myös mun päivän kohokohta, jota odotan aina kovasti.

 • Emilia

  Toi Nordqvistin matcha mojito on kyllä ihan uskomatonta kylmäuutettuna! Tekee mieli kokeilla niitä muitakin

  • Enni

   Se oli kyllä aivan ihanaa kylmänä! <3 Munkin tekisi mieli kokeilla nitä muita, mutta makuyhdistelmät kuulostavat vähän erikoisilta. Smoky chili voisi ainakin olla kokeilemisen arvoinen, vaikken tiedä miten chili ja tee sopivat yhteen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.