Tee

Teearvostelussa 6x teetä | Takuuvarma unitee, Muumitee…

Taas on kuukausittaisen teearvostelun aika! Tässä kuussa testiin pääsi hieman erilaisempia teemakuja testiin, nimittäin sain tädiltäni ihastuttavan teetuliaisen kun hän kävi täällä Jyväskylässä käymässä. Osaa näistä teepakkauksista ei löydy Jyväskylästä ainakaan niistä kaupoista joissa yleensä käyn, joten kiva oli päästä testailemaan uusia makuja. Melkein kaikki lähikauppojen irtoteet on nimittäin testattu jo joten valinnanvaraa ei kamalasti ole (jollei netistä tilaa). Kesän to do-listalla olisi kuitenkin ainakin Teeleidissä käyminen, josta varmasti lähtee myös mukaan uusia teemakuja testiin 🙂

forsman keisarin malja

Forsman – Keisarin malja

Forsmanin Keisarin malja on vihreä lehtitee, joka sisältää hibiskusta, omenaa, ruusunmarjaa, korinttia, ananasta, auringonkukkaa sekä luontaista lulon-, quavan- ja passionhedelmän aromia. Tämä tee muistutti maultaan Mateeta. Tämä on lempeän raikas vihreä tee, joka sopii hyvin piristämään päivää, lisäämään keskittymiskykyä ja antamaan pienen rentoutumishetken teekupin äärellä. Tykkäsin kovasti tästä teestä, ja jos tykkäät mateesta niin luulen että myös tämä tee on sun mieleen!

nordqvist muumi tee

Nordqist – Muumi rooibossekoitus

Nordqvistin Muumi-rooibossekoitus sisältää neljää eri teemakua: Mulle myös (mansikkapirtelö), Valmis lähtöön (banaani ja vanilja), Saatpa nähdä (suklaakakku) sekä Kirpeä kepponen (sitruunajuustokakku). Mansikkapirtelö ja banaani-vanilja olivat hyviä, mutta sitruunajuustokakku ja suklaakakku olivat vähän liian esanssisia ja ällömakeita mun makuun. Nämä teet olivat varma makeanhimon taltuttaja, mutta kuten pussiteessä yleensä on vähän tapana niin maku ei ole niin luonnollinen ja raikas kuin irtoteessä.

nordqvist valkoinen tiikeri

Nordqvist – Valkoinen tiikeri

Nordqistin Valkoinen tiikeri on maustettu valkoinen tee, jossa on mansikan, vaniljan ja greipin aromeita sekä mansikan ja appelsiininkuoren paloja. Vanilja ja appelsiini maistuivat selvästi tässä teessä ja maku oli lempeä. Yleensä valkoinen tee onkin pehmeän makuinen, verrattuna esimerkiksi hieman kitkerään ja tummaan mustaan teehen tai raikkaaseen vihreään teehen.

nordqist uni-jukka

Nordqvist – Uni-Jukka

Nordqvistin Uni-Jukka-tee on rauhoittava, kofeiiniton yrttijuoma, joka sisältää kamomillaa, kanelia sekä vanilja-, kaneli- ja aloe vera-aromia. Tätä teetä olin maistanut jo aiemminkin eräässä teesekoituksessa, ja ihastuin siihen täysin. Halusin kuitenkin vielä testata onko maku yhtä hyvä vielä kokonaisen paketinkin jälkeen, ja onhan se! Tämä on mun yksi kaikkien aikojen lempitee, ihanan laadukasta pussiteeksi! Maku on jouluinen, pehmeä, kanelinen, tuoksu tuo mieleen piparin. Tulen varmasti hehkuttamaan tätä teetä lähempänä joulua, sillä tämä on täydellinen tee joulunodotukseen! ♥ Tämä myös rauhoitti ja rentoutti kivasti, sekä valmisti uneen illalla, joten tämä sopiikin takuuvarmaksi uniteeksi.

forsman päivän piristäjä

Forsman – Päivän piristäjä

Forsmanin Päivän piristäjä on yrttitee, joka lisää vastustuskykyä ja antaa elinvoimaa. Se vaikuttaa piristävästi ja on luonnostaan C-vitamiinipitoinen. Tee sisältää mustaherukan lehtiä, kehä- ja horsmankukkaa, vihreää oolong-teetä, inkivääriä, seljanmarjaa ja omenan paloja sekä luontaista hunaja- ja kerma-aromia. Makua on hieman vaikea ennakoida tekstin perusteella, mutta kaikista vahvimmin tulivat esiin hunajan ja kerman aromit. Tämä tee oli ihanan pehmeä ja kermainen, myöskin loistava makeanhimon poistaja. Tämä tee sopii varmasti syksyyn hyvin, etenkin flunssa-aikaan kun tarvitaan vastustuskykyä ja vitamiineja.

enkelin eväspussi tee

Forsman – Enkelin eväspussi

Forsmanin Enkelin eväspussi-teesarjaan kuuluva ”Ihaninta arkea, auringonvaloa”-tee pääsi mun testiin kun löysin tämän Kärkkäiseltä. Tämän sarjan paketit ovat kauniita, joten ne sopivat hyvin vaikkapa tuliaisviemisiksi. Kaikista sarjan teemauista päädyin tähän aurinkoiseen mango-meloni Senchaan, joka on pehmeää vihreää teetä ja sisältää mango- ja meloniaromia sekä auringonkukan terälehtiä. Kirpeän maun perusteella voisi luulla että tämä tee sisältää ananasta, mutta luulen että maku tulee ehkä Senchasta (vihreän teen laatu) tai sitten mangosta. Jos keltainen olisi maku, se maistuisi varmaan tältä, haha. Tämä tee oli mun makuun vähän liian tylsä, tai se ei aiheuttanut mussa sellaista vau-elämystä kun jotkut teet aiheuttavat. Pidän myös hieman pehmeämmän makuisista teestä, joten tämä kirpeähkö, makea ja hedelmäinen tee ei noussut ainakaan ihan mun suosikiksi.

Oliko tässä sulle tuttuja teemakuja?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.