Tee

Teearvostelussa 6x teetä | Jamaikan vesi, punajuuritee…

tee blogi

Olen taas ehtinyt juoda kuusi paketillista teetä, joten tapani mukaan teen jokakuukausittaisen tee-esittelyn juoduista teistä 🙂 Tällä kertaa mukana on paljon erilaisia vihreitä teitä, sekä myös muutama muu uusi teetuttavuus. Ei siis muuta kuin esittelemään kaikki teet:

forsman hibiscus tee

Tämä Forsmanin Hibiscus-tee oli aivan uusi tuttavuus. Tätä teetä kutsutaan myös Jamaikan vedeksi, sillä se on erityisen suosittu Karibialla. Hibiscus-tee sisältää kuivattuja Hibiscuksen eli Kiinanruusun terälehtiä. En aiemmin tiennyt miltä Kiinanruusu näyttää, mutta Googlen kuvahausta paljastuikin tuttu kukka, ja yllätyin totaalisesti siitä että nyt olin juonut niistä kukista tehtyä teetäkin! Maultaan tämä tee oli kitkerä, voimakas ja hieman karpalomainen. Jälkimaku oli hieman samanlainen kun mitä oli silloin kun lapsena söi kitkeriä Ketunleipiä. En aluksi osannut päättää tykkäänkö tästä teestä vai en, koska kitkeryys teki teestä hieman mehumaisen. Lopulta join tätä mielelläni ja kitkeryyteenkin tottui. Paketissa suositellaan juomaan tee sokerilla tai hunajalla, mutta tykkäsin tästä kyllä ihan pelkiltäänkin.  Tämä oli mukavan erilainen tee joka sopii juotavaksi niin kylmänä kuin kuumanakin, ja uskon että tämä sopii etenkin kirpeisiin syksysäihin nautittavaksi 🙂

teeleidi lyydian lumous tee

Tätä Teeleidin Lyydian lumous-teetä suositteli eräs blogini vierailija, ja koska hän kehui sitä niin kovasti niin pakko tätä oli itsekin testata! Tee on sekoitus vihreää ja valkoista teetä, ja se sisältää vaniljaa, kamomillaa ja pakastekuivattua mansikkaa. Tee maistui ihanan makealle, ja siinä maistui vahvasti vanilja ja kamomilla. Kamomilla on tunnetusti rauhoittava ainesosa teessä, ja vihreä ja valkoinen tee taas sisältää kofeiinia joten sillä kombolla olosta tuli ihanan raukea, mutta silti virkistynyt. Tämä on tee jota tarjosin myös muutamalle vieraallekin, ja he tykkäsivät kovasti tästä. Yleensä pohdin aina tarkkaan mitä teetä tarjoan ihmisille, koska jotkut teemaut jakavat mielipiteitä, mutta tämä on tee josta tykkäsi niin koko perhe kuin muutkin vieraat. 🙂

clipper pure green tea

Clipperin luomu-vihreää teetä maistoin ensimmäisen kerran eräässä kahvilassa, ja ihastuin siihen niin kovasti että ostin paketillisen sitä myös itselleni. Tämä tee virkisti ihanasti ja sillä oli hyvä aloittaa aamunsa. Tee maistui kevyelle, mutta täyteläiselle vihreälle teelle ilman mitään ylimääräisiä ainesosia. Kiva perustee ja plussaa Fairtrade-merkistä!

lipton forest fruit tee

En yleensä osta mustaa teetä, sillä se on ahkera hampaiden värjääjä, mutta join porukoilla tämän kaapin pohjalle unohtuneen paketin Liptonin Forest fruit-teetä. Mustat teet ovat maultaan hieman muita teitä täyteläisempiä ja tummempia, mutta tykkään kyllä niistäkin. Musta tee on usein myös pussiteetä, joten se sopii nopeaan haudutukseen (haudutusaika on usein 2-3 minuuttia) eikä tarvitse säätää veden lämpötilan kanssa (veden lämpötilan arvioiminen on joskus vähän arpapeliä kun ei ole vedenkeitintä jossa näkyy lämpötila), sillä tämän teen voi huoletta hauduttaa 100-asteiseen veteen. Tämä tee maistui ihanan miellyttävälle ja lempeälle, ja makuna on sekoitus mustaherukkaa, vadelmaa ja mansikkaa.

forsman paratiisi tee

Forsmanin Paratiisi tee on vihreää teetä ja se sisältää passion-hedelmää, kiiviä, ananasta, appelsiinin paloja ja ruusun terälehtiä. Tee sisältää luontaisesti myös antioksidantteja, jotka ovat hyväksi terveydelle. Tee maistui hedelmäiselle ja muistutti hieman maultaan tutti frutti-karkkeja. Tämä olikin siis erinomainen juoma makeanhimon lievittämiseen!

teeleidi pink dreams tee

Viimeisenä juotuna teenä oli Teeleidin Pink Dreams tee. Vihreä tee on yleensä väriltään vihreää, mutta tämä tee oli vaaleanpunaista, siitä siis tee luultavasti saa nimensäkin. Tee sisältää mangoa, omenaa, guavaa, punajuurta sekä vaaleanpunaista ruiskukkaa. Luulen että tee sai värinsä juurikin punajuuresta ja ruiskukasta, mutta punajuuri ei maistunut juomassa ollenkaan. Teen makua on vaikea selittää, mutta mango, omena ja guava maistuivat kyllä tässä teessä. Tämä tee saattaa jakaa mielipiteitä, mutta ainakin minä ja äiti tykättiin tästä kovasti.

Oletteko te maistaneet näitä teitä? 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.