Tee

Teearvostelu | kahvin korvike, Hidasta elämää-tee…

teearvostelu blogi

Olen tehnyt teearvostelun yhden kerran aiemmin blogiini, ja pohdin tuolloin teenkö niitä enää uudelleen, sillä en tiedä kiinnostaako ne lukijoita. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että koska rakastan teetä, niin tulen tekemään teearvosteluita jatkossakin. Se siis tulee olemaan yksi blogini vakiopostauksista. Haluan että kaikki juomani teet ovat ikään kuin tallessa täällä blogissa ja kun olen ne arvostellutkin niin muistan sitten myöhemmin kaupan teehyllyllä valitessa teetä, mitkä teet ovat sen arvoisia että niitä ostaisi uudelleen. Ja toki haluan myös jakaa teillekin vinkkejä ja suosituksia eri teistä 🙂

teeleidi mansikkatee

Tämä Teeleidin Strawberry fields on kofeiiniton rooibostee, joka sisältää mansikan lehtiä, vaniljan sekä mansikan paloja, luonnollista aromia ja vaniljajauhetta. Teeleidin teet ovat aina ihanan laadukkaita, ja niin oli tämäkin. Tämä maistui luonnollisen mansikkaiselle, muttei ollut liian ällömakea eikä teollisen makuinen. Tykästyin tähän teehen niin että tätä on ostettava vierasvarateeksi kaapin pohjalle, tämä on täydellinen tee tarjoiltavaksi ja se maistuu varmasti kaikille 🙂

formsman tee mate kuuma tanssi

Forsmanin kuuma tanssi mate-hauduke oli aivan uusi tuttavuus mulle. Juoma sisältää paahdettua mateeta, kehäkukkaa, ruiskukan terälehtiä ja aromia. Mate-hauduke tunnetaan kahvin korvikkeena, ja siihen tarkoitukseen tämän itsekin ostin. Juon aamuisin kylmää kahvijuomaa, johon saa kulumaan aivan järkyttävästi rahaa, joten halusin testata auttaisiko tämän teen juonti aamuisin pääsemään kahviriippuvuudesta eroon. En kuitenkaan itse huomannut mitenkään mahdottoman suurta piristävää vaikutusta, joten join tätä mate-hauduketta iltapäiväteehetkilläni. Maten kerrotaan olevan ystävyyden tunnus ja tapa jakaa yhteinen hetki, sekä ikivanha luonnonlääke, jota on myös käytetty eteläamerikassa ravinnon korvikkeena. Tämä makean makuinen mate oli kyllä takuuvarma keino makeanhimon taltuttamiseen! Tykkäsin tosi paljon tästä juomasta, ja tätä täytyy kyllä ostaa lisääkin!

hidasta elämää tee

Hidasta elämää-sivuston Hetki itselle-tee on yrttinen vihreä tee, joka sisältää luomuinkivääriä, ylang ylangia, neidonhiuspuuta, luomunokkosta sekä luontaista lime-sitrusöljyä. Tämä tee sai mulle niin rentoutuneen ja rauhoittuneen olotilan, etten ole koskaan sellaista kokenut teen seurauksena. 😀 Tämän teen juonnista tuli siis todellinen hetki itselle – hetki jolloin en todellakaan pohdi mitään negatiivista vaan tunnen oloni aivan äärimmäisen kiitolliseksi juuri siitä hetkestä. Vaikka tee rentoutti, se ei kuitenkaan väsyttänyt, sillä se oli kofeiinipitoista vihreää teetä. Tämän kombon seurauksena olo oli ihanan tyyni ja tasapainoinen. Tykkäsin kovasti tämän teen aikaansaamasta olotilasta, mutta myös maku oli tässä hyvä.

Aavikkokerma tee

Forsmanin Aavikkokerma punapensastee on kofeiiniton ja pehmeänmakuinen tee, joka sisältää mansikan paloja, kamomillaa, luontaista vaniljakerma-aromia sekä tuhatkaunonterälehtiä. Tämä tee on täydellinen jokailtaisiin rentoutumishetkiin päiväkirjaa kirjoittaessa tai kirjaa lukiessa, sillä teen sisältämä kamomilla rauhoittaa ja valmistaa vähitellen uneen. Tee maistui ihanan mansikkaiselta, kermaiselta ja vaniljaiselta, ja oli ehdottomasti yksi parhaimman makuisista teistä mitä olen koskaan maistanut. Tämä tee sai aikaan jonkinlaisen erityisen luovan olotilan, ja siksi tykkäsinkin juoda tätä samalla kuin kirjoitan.

jasmiinitee

Tämän Forsmanin vihreä jasmiini-teen sain tädiltä joululahjaksi, ja se lumosi mut jo ennen testausta ihastuttavalla tuoksullaan. Tee on vihreää teetä joka sisältää jasmiinia ja luontaista aromia. Se on myös Reilun kaupan tee. Maultaan tämä on lempeä, kukkainen vihreä tee. Tykkäsin kovasti myös tästä teestä!

DSC04399-01

Forsmanin mansikkapilvit-tee on ehkä ainoa tee maailmassa, josta en pitänyt ollenkaan, ja samaa sanoi myös mun lähipiiri jolle tätä tarjosin maistettavaksi. Tämä tee sai lähipiirissäni lempinimekseen ”tupakkatee”, sillä tämä oikeasti maistuu ja haisee aivan tupakalle. Forsmanin yksikään tee ei ole koskaan tuottanut pettymystä, mutta valitettavasti tämä tee oli poikkeus niiden kaikkien ihanien teiden joukossa. Jouduin heittämään puolet tästä roskiin, sillä en pystynyt juomaan tätä. Tämä tee ei mennyt siis ainakaan mulla jatkoon, mutta makuasioista ei voi kiistellä ja joku toinen taas voi pitää tästä teestä. Pohdin myös voiko olla mahdollista että tämä tee olisi mennyt jotenkin pilalle tässä ajan saatossa ja siksi maku on muuttunut jotenkin tupakkaiseksi ja tunkkaiseksi, sillä tämä on varmaan vanhin tee joka mun kaapista löytyy?

Oletteko te testanneet näitä teitä ja mitä mieltä olitte niistä?

2 kommenttia

  • Sini

    Teeleidin teetä pitää ehdottomasti joskus testata! Toi mansikkatee kuulostaa niin hyvältä *.*

    • Enni

      Testaa ihmeessä, ne on oikeasti laadukkaita ja ihanan erilaisia kun muut teet! Mansikkatee oli aivan ihanan makuista, ja voin lämpimästi myös suositella Teeleidin persikkateetä, joka taisikin vilahtaa edellisessä teearvostelussa, en osaa valita kumpi niistä on paremman makuinen 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.