Mielenterveys,  Terveys & Hyvinvointi

Talven hyvinvointihankinnat

En tehnyt tänä vuonna erikseen joululahjapostausta, koska osan joululahjoista sain vasta niin myöhään jo uuden vuoden puolella, että se ei olisi enää ajankohtainen. Päätin sen sijaan koota tähän postauksen talven hyvinvointihankintoja, jonka myötä saan esitellä myös muutamia joululahjoja jotka kuuluvat siihen kategoriaan. Osa näistä oli mullekin uusia tuttavuuksia, joten innolla saan esittellä ne myös teille!

ruohonjuuri-epsom-suola

Westlab Epsom-suola

Tämä Epsom-suolasekoitus pääsi testiin melkeinpä heti kun näin siitä mainoksen Ruohonjuuren sivuilla! Perinteinen ja pelkistetty Epsom-suola on kiinnostanut toki myös, mutta astetta kivemman siitä tekee lisätty magnesium, jasmiinin & laventelin eteeriset öljyt sekä valerian uute. Näitä Epsom-suolasekoituksia on Ruohonjuurella myynnissä kolmea erilaista, joista itse päädyin Sleep-sekoitukseen. Se edistää unentuloa rentouttamalla kehoa ja poistamalla lihaskireyksiä magnesiumin ja epsom-suolan ansiosta sekä rauhoittamalla samalla mieltä jasmiinin ja laventelin tuoksulla. Suolaa lisätään jalkakylpyyn / kylpyyn ja ainakin jalkakylvyn jälkeen tuntui kuin olisi ollut rentouttavassa jalkahieronnassa. ♥

toivon-kortit

Hidasta elämää – Toivon kortit

Joka on yhtään pidempään blogiani seurannut ei ole voinut välttyä siltä tiedolta, että fanitan Hidasta elämää-sivustoa. Hidasta elämää myy myös terapeuttisia kortteja, joita keräilen. Ne ovat kiva tapa aloittaa aamu tai herätellä ajatuksia aiheista, joista kirjoittaa enemmän päiväkirjaan. Rakastan näissä terapeuttisissa korteissa sitä, että ne eivät ole vain kortteja, vaan myös silmänruokaa. Kortit ovat visuaalisesti aivan ihanasti kuvitettuja, herkullisen värisiä, täynnä yksityiskohtia, fontteja myöten viimeisen päälle mietittyjä.

hidasta-elämää-kortit

Nämä Miia Moision tekemät sekä Sanna Wikströmin graafisesti suunnitellut Toivon kortit olivat viimeisin lisä korttikokoelmaan. Kiva että myös Ruohonjuuri myy näitä nykyisin, ja sieltä hankin nämä itsellenikin. Pitkään mietin Ole itsellesi armollinen-korttien sekä näiden välillä, mutta ajattelin että tällä hetkellä Toivon kortit puhuttelivat enemmän.

vehnätyyny-kokemuksia

Emendo – vehnätyyny

Vehnä- tai kauratyynyt ovat tuttu itselle ainakin ala-asteen käsityötunneilta…Taisipa sellaisen saada jompi kumpi vanhemmistani lahjaksi, mutta se on hävinnyt ajan saatossa. Tällaiset vehnä- tai kauratyynyt aiheuttivat jokunen vuosi sitten kohun paloturvallisuusriskinä, joten siksi halusinkin tyynyn joka olisi turvallinen käyttää mikrossa lämmitettynä. Päädyin tähän Emendon vehnätyynyyn, joka onkin ehtinyt jo monesti käyttöön. Sitä voi käyttää lämpö- tai kylmätyynynä, ja paketin mukana tulee tarkat ohjeet turvalliseen lämmittämiseen ja pussin käyttöön. Lämmin tyyny rentouttaa lihaksia, hartioita ja niskaa, sekä lievittää jännitystiloja. Se on oiva myös alaselän jännitystiloissa ja kuukautiskipujen helpotuksessa. Lämmin tyyny hartioilla myös rentouttaa ihanasti. Kylmänä en tätä ole vielä käyttänyt, mutta sitä voisi vaikka käyttää tarvittaessa revähdyksen hoitoon. Tämä oli positiivinen yllätys, ja tyyny auttaa myös tehokkaasti ahdistukseen luomalla turvallisuuden tunnetta ja rentouttamaan.

kaffa-roastery-tee

Kaffa Roastery – detox tee

Kaffa roastery-merkki ei sanonut mulle mitään, ennen kuin tätini joululahjapaketista tämä teepaketti paljastui. Sen jälkeen astetta viisaampana tiedän että kyseessä on yritys, joka myy pääasiassa kahvia, mutta myös teetä. Sain lahjaksi Detox-teetä, joka sisältää omenanpalasia, nokkosta, appelsiininkuorta, piparminttua, mustaherukan lehtiä, papayaa ja ananaksenpaloja sekä ruiskaunokin lehtiä. Aikamoinen kombo erilaisia makuja! Ainakin paketti tuoksui ihanalle ennen kuin sen oli edes ehtinyt avata.

detox-tee

Tee yllätti ensikokeilussa ainakin sillä, että ainesosat olivat karkeita, isokokoisia paloja. No, ei muuta kuin ennakkoluulottomasti testaamaan uusia makuelämyksiä! 97° haudutusaste tuotti hieman päänvaivaa, heh, mutta pitkähkön haudutusajan jälkeen pääsin maistamaan teetä. En ollut kyllä aiemmin samanlaista makua testannut! Detox-teetä olen ennen juonut, mutta ne ovat olleet aika kamalan makuisia. Tässä kuitenkin ainesosat olivat selvästi aitoja ja luonnollisia, jolloin maku oli sitä myötä myös puhdas ja miellyttävä. Tee maistui samaan aikaan hedelmäiselle, mutta piparminttu maistui myös joukosta selvästi tuoden mukaan vivahteen kylmyyttä vaikka kyseessä olikin lämmin juoma. Tykkäsin kovasti tämän teen mausta ja olenkin sitä juonut usein iltaisin kofeiinittomana iltateenä. Tämä menisi varmasti myös kivasti aamun aloittajana!

PicsArt_01-15-01.42.00

Björn Borg Cora Essential – treenitrikoot

Myönnettäköön, että olen tämän talven aikana ollut erityisen mukavuudenhaluinen sen suhteen, että ne kerrat kun mun jalasta löytyy farkut, ovat jääneet yhden käden laskettaviksi. Toki jos joku juhlavampi tilaisuus on niin pukeudun sen mukaan, mutta kun elämässä on ollut kaikenlaista kuormittavaa meneillään, niin housujen mukavuudesta en ole halunnut tinkiä. Vanhat treenitrikoot olivat siitä huonot että materiaali oli tosi nukkaantuvaa. Löysin kuitenkin nämä Björn Borgin trikoot, jotka eivät nukkaannu, vaan ovat sellaista liukaspintaista materiaalia. Lisäksi näissä on tosi kiva leikkaus, ja Björn Borg-kuvioidulla koristenauhalla housujen yläosassa ja lahkeissa näillä saa joihinkin asuihin kivat yksityiskohdat. Toisaalta jos näitä haluaa käyttää ihan pelkkinä perustrikoina niin pitkän paidan tai villapaidan kanssa nämä menevät myöskin, kun halutessaan alaosan saa käännettyä pois. Ihanan monikäyttöiset housut, jotka tuntuvat niin mukavalta myös päällä!

hidasta-elämää-kirjat-blogi

Hidasta elämää – kirjat

Hidasta elämää-korttien lisäksi keräilen myös saman sarjan kirjoja. Niitä onkin kertynyt jo kivasti, mutta muutamasta olen haaveillut ja kokoelma saikin täydennystä kahdella toivomallani kirjalla. Toisen ostin itse itselleni joululahjaksi (Johanna Elomaa-Suuria hetkiä) ja toisen sain tädiltäni joululahjaksi (Anna Taipale-Sydänjuttu). Nämä kirjat eivät ole hyviä siksi, että fanitan muutenkin Hidasta elämää-sivustoa, vaan siksi, että ne oikeasti ovat hyviä. Yksikään Hidasta elämää-kirja ei ole ollut pettymys. Näissä kirjoissa on vaan sellaista taikaa, joita ei muissa ole. Korttien tavoin, nämä eivät ole vain kirjoja, vaan myös kannesta asti visuaalisesti viimeisen päälle mietittyjä kauniita kokonaisuuksia. Joka kirjassa on joko ihanasti toteutettu graafinen suunnittelu, tai niin ihania kuvia että niitä voisi tuijotella vaikka kuinka kauan…! Teksti on ollut myös aina eri elämäntilanteissa eri kirjojen myötä erityisen koskettavaa, ja saanut aikaan uusia oivalluksia juuri siihen hetkeen elämässä – sellaisia joiden myötä ajatusmaailma avautuu aina aavistuksen enemmän. Näistä kirjoista lisää mahdollisesti kirja-arvostelun muodossa!

Oletko sä löytänyt tänä talvena, tai uuden vuoden myötä uusia hyvinvointi-juttuja sun elämään?

2 kommenttia

  • Sini

    Nuo Hidasta elämää -kortit näyttävät kyllä niin ihanilta! Idea on kans tosi mielenkiintoisen kuuloinen, joten voisi mielenkiinnosta jossain kohtaa hankkia itsellekin yhdet ja nähdä, jos sattuisi innostumaan niistä enemmänkin.

    • Enni

      Ne on kyllä tosi ihania ja pistävät miettimään, jos omien ajatusten pohtiminen kiinnostaa! Hidasta elämää Voimauttavat kysymykset-kortit on ainakin kivat jos haluaa ihan suoria kysymyksiä joihin vastata, ja nämä muut enemmänkin inspiroivia hyvän mielen kortteja. Toki niistäkin herää joskus ajatuksia, joita voi enemmän pohtia 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.