DIY,  Kirjat & kirjoittaminen,  Lifestyle

Syksyn persoonallisin kalenteri

Mainitsen heti alkuun, ettei kyseessä ole yhteistyö (ne merkkaan yleisesti ottaenkin ennen varsinaista postausta!), mutta sellainen yritys, jota ehdottomasti halusin tulla hehkuttamaan tännekin. Olin etsinyt pitkään syksylle uutta kalenteria, mutta mun vaatimukset näytti olevan sellaisia, että sellaista kalenteria joka kohtaisi ne, ei ollut kai olemassakaan. Jostakin muistan kuulleeni Personal Planner -yrityksestä ja katsoin niiden nettisivut. Yritys on ruotsalainen ja toimii englanniksi, mutta kalenterit saa kustomoitua suomeksi suomenkielisine teksteineen ja juhlapyhineen. Parasta on että koko kalenterin saa muokattua just sellaiseksi kun haluaa – kansia ja tekstejä myöten, jolloin se todellakin vastaa just sitä mitä kalenterilta etsinkin!

personal-planner-kalenteri-suomi

Suhtauduin aluksi hieman skeptisesti kalenteriin, koska hinnan perusteella (~25 €) kaikki kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. Yllätyin kuitenkin enemmän kuin positiivisesti kun kalenteri saapui. Hieman pitkähköksi ilmoitetun toimitusajan sijaan kalenteri saapui postiluukusta jo viikon sisällä, ja kokonaisuudessaan kalenteri on painettu laadukkaalle paperille pieniä yksityiskohtia myöten. Myös kierreselkä toimii miten kuuluukin. Kalenterin mukana tuli myös pino söpöjä tarroja, joilla saa luotua kivaa piristystä sivuihin. Kuten olen aiemminkin maininnut, ei bujoilu ole oikein mun juttu kun ei ikinä osaa olla tyytyväinen siihen mitä saa aikaan, mutta kaikella tapaa valmiin kalenteripohjan tuunailu on ihanaa puuhaa! ♥

Kanteen saa valita vapaavalintaisen kuvan, sekä tekstin jonka siihen haluaa. Voi käyttää joko valmiita sivustolta löytyviä kuvia (joita oli valtavasti), tai jotakin mieluista omaa kuvaa. Päädyin vaaleanpunaisen sävyiseen kuvaan heinikosta, joka mulle symboloi jotenkin sellaisia aikaisia aamukasteisia syysaamuja, jolloin herää päivään energisenä ja virkeänä. Myös värejä saa päättää jonkin verran. Kooltaan kalenteri on sellaisen perus kalenterin kokoinen, ei ihan pieni, mutta sellainen joka kätevästi mahtuu aina mukaan.

persoonallinen-kalenteri-suomi-2020

Sivut saa myös rakennettua omiin tarpeisiin sopivaksi. Sivustonäkymän saa muotoiltua aukeamalle kuten haluaa, ja tekstit saa suomeksi. Kalenteriin saa myös nimipäivät ja juhlapyhät. Plussaa on myös se, että kuukauden vaihtuessa on myös erillinen aukeama sen merkiksi, joka olikin yksi kriteeri uutta kalenteria etsiessä (mutta melkeinpä mahdottomuus löytää kalenteri jossa sellainen sitten olisi). Ajan hahmottaminen on joskus vaikeaa, etenkin näin korona-aikana, joten väliaukeamat auttavat ainakin mua siinä. Aukeamien ylälaitaan saa myös valita oman taustan, ja mä päädyin jatkamaan yhtenäistä linjaa kannen kanssa.

persoonallinen-kalenteri-blogi

Alalaitaan saa myös lisätä ekstrajuttuja valmiista pohjista. Mä lisäsin pienen tilan viikon to do-listalle, ruokalistalle sekä muistiinpanoille.

personal-planner-kokemuksia-blogi

Parasta oli myös lisäsivut, joita sai lisätä niin paljon, että mä en ihan kaikkia sivuja edes keksinyt hyödyntääkään. Lisäsin lisäsivuille trackereita, muistiinpanosivuja, sekä listan jonne voi lisätä erilaisia tietoja läheisistä ihmisistä (osoitteet, synttärit jne.). Nuo trackerit oli ainakin sellainen juttu mistä en edes osannut haaveilla kalenteriini, mutta rakastan sitä kuinka niillä saa luotua just sitä ihanaa järjestystä kalenteriin ja pohjakin on valmis. Sitä voi sitten muokata miten haluaa ja tehdä trackereita niille asioille jotka on itselle tärkeitä. Opiskelijalle tai vaikka opettajalle oli myös valmiita pohjia opiskelun ja opettamisen avuksi sekä rytmittämiseksi. Jollen väärin muista siellä taisi olla myös valmis pohja omille lukusuunnitelmille, joka onkin kätevä vaikka pääsykokeisiin pänttäävälle. Valittavana oli myös vaikkapa värityskuvioita, joita voisin kuvitella että voisi väritellä vaikka odotellessaan jotakin jännittävää menoa ja siten saada ajatuksia muualle.

personal-planner-suomi-blogi

Ihanaa oli myös listat, joita sai lisätä kalenteriin. Olen varmasti monesti täälläkin maininnut, että listojen tekeminen on vaan ihan äärettömän ihanaa. Nyt kun niille on valmiit pohjatkin vielä…Lisänä takasivulle sai muovisen säilytyskuoren, jossa voi kuljettaa mukanaan tärkeitä lappuja. Muovisen viivottimenkin sai mukaan, jonka saa kiinnittää kannen kierteeseen ja tarvittaessa helposti irrottaa ja laittaa takaisin paikoilleen.

personal-planner-suomi-kokemuksia

Mulla myös merkkaa paljon se, että tilauksen mukana sai henkilökohtaisen kiitoksen tilauksesta. Pieni ele, mutta tekee silti ostajalle välitetyn olon. Huomaan myös että käytän usein tuotteita kuvaillessa sanaa ”persoonallinen”, mutta mun mielestä persoonalliset jutut tekevätkin yrityksistä ja tuotteista ihanan erityisiä. Usein tuleekin sellaisiin yrityksiin juuri tutustuttua. Tämä kalenteri onkin kokonaisuudessaan persoonallisuuden ilmentymä, kun kaiken saa päättää itse. Tulen varmasti jatkossa jakamaan enemmän vinkkejä, miten itse tuunaan valmiista kalenteripohjasta persoonallisen ja järjestellyn, mutta nyt halusin vinkata tästä yrityksestä, jos joku vielä kaipailee syksylle uutta kalenteria. Lämmin suositus Personal Plannerille!

En tiedä osaisinko siirtyä paperisista kalentereista nykyaikaisempaan kalenteriin vaikkapa kännykän muodossa, sillä paperinen kalenteri on kalenterin lisäksi myös tavallaan vähän kuin päiväkirja. Joskus vannotin etten edes ikinä opi kalenteria käyttämään, mutta nyt en osaisi ilmankaan elää, heh.

Entäs te, tykkäättekö enemmän paperisista kalentereista vai käytätkö mielummin vaikkapa kännykän kalenteria? Käytätkö ylipäätään kalenteria?

2 kommenttia

  • Maariska

    Ompa kyllä hinta/laatu-suhteelta edullinen kalenteri. Lisäsivut ja extrat luovat mukavan lisän kalenterille. Tuo listojen tekeminen on niin osa arkea, että ilahduttaa, että se on huomioitu myös kalenterissa. Kännykän kalenteri toimii hyvin parisuhteessa, kun näkee, mitä toinen on sopinut ja miten viikko rakentuu tulemisten ja menemisten suhteen. Paperinen kalenteri on taas osittainen päiväkirja, jota on mukava selata myös myöhemmin. Molempia siis tarvii.

    • Enni

      On kyllä! Toimitusaika on hieman pidempi jotta hinta saataisiin pysymään alhaisena, mutta minulle se tosiaan saapui viikossa ja se on mielestäni kohtuullinen aika, nopeahkokin. 🙂 Parisuhteessa onkin hyvä jos voi tuolla lailla suunnitella yhteistä arkea ja/tai ajankäyttöä, joten se on varmasti myös kätevä. Paperinen kalenteri on mielestäni siinä kiva että sitä voi niin paljon tuunailla itsekseenkin ja ehken ole myös jaksanut ikinä perehtyä kännykän kalenterin käyttöön, vaikka sekään tuskin lopulta vaikeaa olisi!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.