Lifestyle

Syksykuulumisia – kuvapostaus

Olen ollut viime aikoina ihan superväsynyt, joka on heijastunut myös bloggausrytmiin. Luova inspiraatio puuttuu, ja en ole jaksanut avata blogi-inspiraatiovihkoakaan. Halusin kuitenkin pitkästä aikaa päivitellä tänne jotakin, joka olisi vaihteeksi hieman kepeämpää luettavaa, ja jossa saisin jakaa viime aikaisia kuulumisia – siispä kuulumiset kuvapostauksen muodossa on tämän postauksen aihe. Mitä minulle kuuluu ja miten syksy on lähtenyt käyntiin?

Kuvaaja: Senni Sahila

Valokuvaus:

Olen kuvannut viime aikoina aivan liian vähän, mutta kunhan luonto tästä vielä muuttuu syksyn väreihin niin aion kyllä käydä enemmän kuvausreissuilla. Kaipaan sitä että saan taas vangita kaikki syksyn ihanat maisemat kuviin ja teettää niistä sitten pinon kivoja kuvia albumiin. Valokuvaamisen sijaan olen käynyt muutamissa Facebookin Kuvaajat ja mallit-ryhmän kuvailuissa mallina, joista viimeisiksi kesäkuviksi taisivat jäädä nämä Sennin kanssa otetut mekkokuvat. Lopputuloksesta tuli tosi kivoja kuvia, ja kunhan saan loputkin kuvat omaan käyttöön, jaan ne varmasti myös oman postauksen muodossa! Seuraavaksi suunnitteilla olisi syksyisempää kuvamateriaalia erästä syksypostausta varten.

valokuvaus-blogi

Sekalaisia kuulumiset

Olen yrittänyt saada syksyn myötä rutiinit kuntoon ja se onkin nyt jo hetken aikaa onnistunut ja toivottavasti onnistuu myös jatkossakin. Päivillä on oma kaavansa mitä se kulkee, mutta hieman vaatii totuttelua vielä(kin) se, että vapaa-aikaa on niin paljon. Koulut alkavat tämän kuun lopussa, joten sitten ainakin on taas menoja hieman enemmän. Haluaisin purkaa tyhjän vapaa-aikani blogipostauksiin ja sellaiseen että teen jotakin itselle mieluista voimien keräystä, mutta liian usein sorrun siihen ajatukseen että pitäisi suorittaa, jotta voin päivän päätteeksi olla kiitollinen itselleni. Se on kuitenkin ihan tosi uuvuttavaa, mutta kuten tämän vuoden teemaksi laitoin itselleni niin tämä vuosi olkoon hyvinvoinnin vuosi, joten aion vielä harjoitella sitä että välillä voi vaan olla ja ottaa rennostikin.

Tänä iltana olisikin esimerkiksi suunnitteissa toteuttaa jokasyksyinen perinne, eli unelmakartta, tällä kertaa jättikoossa. Aion ripustaa sen sitten seinälle muistuttamaan siitä mitä kohden ollaan menossa! Pitäisi varmaan myös sitten ensi vuonna viimeistään hankkia kalenteri ja opetella käyttämään sellaista jotta saa rytmitettyä päiviä paremmin, etenkin kun koulukin alkaa.

Myös lenkillä olisi kiva käydä useammin, sillä mikään ei voita pimenevissä tunnelmallisissa illoissa lenkkeilyä kun ulkona tuoksuu syksylle! Tuo yllä näkyvä upea kuva onkin eräältä illalta, kun aurinko oli juuri laskenut ja taivas oli räikeän vaaleanpunainen. Sadesäät ovat kuitenkin hieman masentaneet lenkkeilyfiilistä, mutta onneksi ja toivottavasti syksyyn mahtuu myös niitä sellaisiakin säitä kun ei sada, vaikka no, sadehan on vaan pukeutumiskysymys. Mutta mun mielestä lenkkeily on kuitenkin paljon kivempaa silloin kun tuuli ei tartu sateenvarjoon ja en saavu kotiin lenkkarit märkänä!

jooga-blogi

Jooga

Syksyn myötä alkoivat myös joogatunnit ja olen nyt käynyt vasta yhdellä joogatunnilla tällä viikolla, mutta siinä taas palautti mieleen miten ihana fiilis on tuntien jälkeen! Mun joogakortilla on enää yksi käyntikerta, mutta aion kyllä sitten hankkia uuden kortin tälle vuodelle. En vaan voi sanoin kuvailla miten ihana fiilis itse tunneilla on, ja sitten vielä sen jälkeen koko illan! Mietin blogissani viime postauksessa omaa turvapaikkaani ja toinen oma turvapaikkani taitaa olla joogasali, jossa tunnen myös ettei mikään paha maailmassa voi mua koskettaa. Siellä keskityn siihen hetkeen ja että nyt tällä hetkellä kaikki on hyvin ja voin vaan keskittyä liikkeen ja hengityksen tuomaan hyvään oloon.

kirjat-blogi

Lukeminen

Olen syksyn myötä innostunut myös lukemisesta enemmän (koska sadepäivät ja lukeminen viltin alla ♥) ja mulla onkin aika iso lukemattomien kirjojen pino odottelemassa joko loppuun lukemista tai aloittamista. Tällä hetkellä pinoon kuuluvat nämä kirjat:

  • Matt Haig – Syitä pysytellä hengissä
  • Ruediger Scache – Sydänmagneetti
  • Jaana Satri – Sisäinen lepatus
  • Susanna Hyväri ja Markku Salo (toim.) – Elämäntarinoista kokemustutkimukseen
  • Katri Syvärinen – Löydä elämän taika

Tämän kirjapinon kun saan alta luettua, voin taas suunnata kirjastoon etsimään uutta luettavaa tai ehkäpä piristää itseäni ja kirjahyllyä jollakin uudella kivalla kirjalla!

hyyppäänvuori-kokemuksia

Hyyppäänvuori

Käytiin kavereiden kanssa tässä vielä loppukesästä Laukaan ”Kolilla” eli Hyyppäävuorella. Reissu oli kiva ja reitti vuorelle sopivan pituinen. Ylhäällä meitä odottikin huikeat luonnonmaisemat auringonlaskuineen. Suosittelen vierailemaan vielä näin syksystäkin tuolla, mutta korkean mäkinousun takia reitti on varmaan talvella vähän vaikeakulkuinen.

parvekkeen-syysilme

Parvekkeen uusi sisustus

Parveke sai uutta ilmettä kun vanha muovipöytä lähti pois, ja tilalle tuli uusi sohvasänky, jonka täytin tyynyillä ja pehmeällä viltillä. Valosarja löysi paikkansa sängyn toisesta päädystä ja punoskorista tuli kiva sohvapöytä. Parveke menee toisena huoneena vielä pitkälle syksyyn lasituksien ansiosta, joten täytyy ehdottomasti viettää vielä niin paljon hämärtyviä syysiltoja teekupillisen kera siellä kun vaan ehtii!

syksy-blogi

Kynttilät

Parvekkeella on myös vaateripustinkoukku seinässä, ja koska en sille ole löytänyt oikein mitään järkevää käyttöä aikaisemmin, pääsi se nyt käyttöön lyhdyn ripustimena. Olenkin poltellut parvekkeella ihania tuoksukynttilöitä ja nauttinut lepattavasta liekistä. Harmi vaan että koska kemikaaliton ja puhdas elämä kiinnostaa, ei kynttilät ole nokipäästöineen mitään sinne puhtaimpaan elämäntyyliin kuuluvia juttuja, mutta ilmeisesti ulkoilmassa poltetun kynttilän päästöt eivät ole niin haitallisia kun sisällä poltettujen? Mulle saa ehdottomasti myös vinkata jos tietää jotakin kauppoja jossa myydään ns. puhtaampia kynttilötä! Kynttilät tuovat kuitenkin kotiin sellaista turvallista fiilistä, joten ihan kokonaan en niistä haluaisi luopua.

tomaatti-kasvatus

Parvekeviljely

Parvekkeviljelykausi ei ole vielä loppunut, mutta mikäli säät tästä viilenevät, täytyy varmaan siirtää osa kasveista sisälle ja sanoa hyvästit myös lopuille kasveille. Laventeli ja chili ovat ilmeisesti monivuotisia ja chilisadolle ei ainakaan näytä tulevan loppua sitten millään! Mun chili oli lajikkeeltaan Apache, ja vaikka tulisuusluokitus oli ilmeisesti aika matala, oli nuo mun chilit kuitenkin kaikkien perheenjäsentenkin mielestä niin tulisia että meinasi itku päästä kun palasen maistoi raakana 😀 Laventelin ja chilin lisäksi tomaatit ovat vielä kypsymässä, vaikka olenkin jo päässyt nauttimaan sadon antimista. Ikinä en ole näin makeita ja hyviä tomaatteja maistanut! Pikkuveli totesi että ne maistuvat ihan karkeilta kun ovat niin makeita. Toivotaan siis että loputkin tomaatinalut ehtivät kypsyä ennen yöpakkasia sillä pensaat notkuvat tällä hetkellä tomaateista.

Mitä teidän syksyyn kuuluu?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.