Terveys & Hyvinvointi

Sitruunavesi aamulla pitää lääkärin loitolla

…tai ainakin jotain sinne päin! Tiesitkö että sitruunalla on ihan hurjasti terveysvaikutuksia? Sitruuna sisältää luontaisesti paljon C-vitamiinia, kaliumia, magnesiumia ja rautaa. Sillä on myös erityisen suotuisia vaikutuksia, kun juot lasillisen kuumaa (ei kiehuvaa) sitruunavettä aamuisin tyhjään vatsaan. Kuuma juoma siksi että keholla ei mene energiaa kylmän veden käsittelyyn. Olisi myös suositeltua käyttää tuoretta sitruunaa (noin puolikas), mutta itse tykkään myös käyttää S-kaupoista löytyvää säilöntäaineetonta luomu-sitruunatäysmehua. Käytän vähän kumpaakin, välillä tuoretta sitruunaa ja välillä tuota purkkisitruunamehua, mutta sitruunatäysmehu säilyy pidempään käytössä (ja tulee loppujen lopuksi halvemmaksi) eikä siinä ole säilöntäaineita joten uskon sen olevan myös tehokas. Olen aloittanut jo monta viikkoa aamuni tällä sitruunavesi-kombolla, joten ajattelin jakaa myös teille mitä hyötyjä lämpimän sitruunaveden juomisella on.

sitruunavesi-aamulla

× Puhdistaa kehoa. SItruuna lisää virtsaneritystä, joten se toimii samalla kehon puhdistajana ja todellisena detox-kuurina. Samalla turvotus vähentyy. Lämmin sitruunavesi myös edesauttaa ruuansulatusta ja poistaa kuona-aineita elimistöstä.

× Edistää vastustuskykyä. Sitruuna sisältää paljon C-vitamiinia, joka on hyväksi esimerkiksi flunssan torjumiselle. Se suojaa myös tulehduksilta. Sitruunan C-vitamiini edistää myös raudan imeytymistä kehossa.

× Hyväksi iholle. Tämän vaikutuksen mä olen huomannut ainakin tosi vahvasti! Sitruuna auttaa vähentämään ryppyjä, hidastaa ikääntymistä ja taistelee kehon vapaita radikaaleja vastaan (vapaat radikaalit kiihdyttävät ikääntymisen merkkejä). Sitruunavettä juomalla edesautat tervettä ja hehkuvaa ihoa. Sitruuna voi myös auttaa tappamaan aknea aiheuttavia bakteereita.

× Superruokaa hermostolle, sydämelle ja aivoille. Sitruuna sisältää kaliumia, joka on hyväksi hermoston toiminnalle, sydämelle, ja se ylläpitää normaalia verenpainetta. Kalium on hyväksi myös aivotoiminnalle. Kun kehossa on tarpeeksi kaliumia, se edesauttaa kehoa voimaan hyvin!

sitruunavesi-hyödyt

× Aloita aamu nesteytyksellä. Yön aikana kehosta poistuu nestettä hikoilun myötä joten aamu on hyvä aloittaa pikaisella nesteytyksellä. Nesteytys vaikuttaa kokonaisvaltaisesti elimistön hyvinvointiin ja esimerkiksi nestetasapainon laskiessa myös vireystila voi laskea.

× Energisoi. Sitruuna piristää ja energisoi, joten sillä on hyvä aloittaa aamunsa. Se voi myös osaltansa hieman kohentaa mieltä. Sitruunan kirpsakka maku on takuuvarma herättäjä aamulla!

× Nopeuttaa paranemista. Tämän salaisuus piilee sitruunan C-vitamiinissa, joka voi nopeuttaa paranemista flunssasta ja lyhentää flunssan kestoa.

× Raikastaa hengitystä. Sitruunahapot taistelevat suun bakteereja vastaan ja tämä raikastaa hengitystä. Sitruuna voi kuitenkin syövyttää hammaskiillettä, joten tätä voit ehkäistä pesemällä ennen sitruunaveden nauttimista hampaat tai purskuttelemalla raikkaalla vedellä suun sitruunaveden jälkeen. Älä myöskään pese hampaita heti sitruunaveden nauttimisen jälkeen.

× Sitruunan C-vitamiini voi ehkäistä syöpää. Sitruunassa on runsaasti C-vitamiinia, ja tutkimusten mukaan sillä voi olla osansa syövän ehkäisyssä.

× Pitää kehon pH-tasapainon kohdallaan. Normaali pH-tasapaino suojaa kehoa terveysongelmilta.

mihin-siruunavesi-auttaa

Aloitatko sä aamusi sitruunavedellä?

2 kommenttia

  • Essi

    Mä join ennen tätä joka aamu, ennen kuin mun hammaslääkäri sano ettei pidemmän päälle tee hyvää hampaille. Nyt juon lähinnä ”kuuriluontoisesti” 🙂

    • Enni

      Oonkin vähän pohtinut sitruunaveden haittaa hampaille ja hammaskiilteelle, mutta itse pyrin ehkäisemään vaurioita juurikin purskuttelemalla sitruunaveden jälkeen hampaat raikkaalla vedellä. Täytyykin varmaan myös itse tarkistaa asia omalta hammaslääkäriltä, mutta kiitos infosta! Mä oon vaan niin rakastunut ja rutinoitunut tähän tapaan aloittaa aamu virkistävällä lasillisella sitruunavettä, että tekisi vaikeaa nyt lopettaa se. Mutta toki sekään ei ole hyvä juttu jos hampaat vaurioituvat. Kiitos kun kommentoit 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.