Sisustus

Seinähylly ja hyvän mielen asetelma

Hetken somehiljaisuuden päättääkseni halusin palata jotenkin kepeästi takaisin postailurytmiin, ja jakaa pitkästä aikaa palasia uudistuneesta kodin sisustuksesta. Viime kesänä halusin konkreettisesti mennä elämässä eteenpäin myös sen myötä että muutan sisustusta omannäköiseksi ja vähitellen sekin on löytänyt suuntansa. Kodista onkin tullut sellainen oma kiva turvapaikka, jonne mielellään aina palaa.

Kaksi hyllylevyä toivat alkoveen pienellä vaivalla kotoisuutta ja saivat tilasta sopivalla tavalla täydemmän oloisen. Hyllyyn saa kerättyä tärkeitä esineitä, jotka muistuttavat heti herätessä elämän mukavista asioista ja siitäkin miksi myös tänään nousee sängystä ylös.

rusta-koristetyynyt
tyynyt – Rusta // pussilakanasetti – Rusta

Maanläheisyys värien, tekstuurien ja erilaisten esineiden myötä tuo ainakin mulle seesteistä fiilistä. Se että kodista löytyy aitoja viherkasveja, saa omankin olon tuntumaan eläväksi. Rustasta löytyneillä pussilakanoilla ja tyynyillä sai myöskin helposti lisättyä väripisteitä kotiin. Jottei lopputulos olisi ihan täysin värien sekamelska, lähdin kokoamaan kotiin värejä yhden koristetyynyn myötä. Lopulta sävyt muodostivat kivan skaalan kaikkea maanläheistä – erilaisia violetin ja roosan sävyjä, oliivinvihreää, indigonsinistä, sinapinkeltaista sekä pieniä kultaisia yksityiskohtia. Valkoinen pääväri tekee kodista avaramman, mutta kun rinnalle lisäsi myös vähän mustaakin, on lopputulos mielestäni kivan tasapainoinen: valoisa, kotoisa, miellyttävä, turvallinen.

bauhaus-hyllyt-kodin-sisustus-blogi
seinähyllyt – Bauhaus // suolakivilyhty – 4living

Hyllyt ovat Bauhauksesta, ja lähdin kokoamaan sinne asetelmaa juurikin niistä mulle tärkeistä esineistä. Tykkään että jokaisella esineellä on oma tarinansa ja ne muistuttavat itselle tärkeistä hetkistä. Jotta myös liika avaran tilan tuntu poistuisi, halusin hyllyt aavistuksen lomittain niin että ne rikkovat sopivasti symmetriaa.

maanläheinen-sisustus-kuivakukat
kehykset – Poster Store // kuivakukat – kuivatettu itse // diffuuseri ja eteeriset öljyt – Young Living

Alemmalle hyllylle pääsi Poster Storen kehykset ja kuu-aiheinen juliste tuomaan jonkinlaista mystisyyttä. Oon myös ihastunut kuivakukkiin, joten kuivatin itselle tärkeästä ruusukimpusta muutamia kukkia taulun eteen. Lisäksi hyllylle löysi paikkansa muutamia eteerisiä öljyjä, diffuuseri sekä suolakivilyhty. Suolakivilyhdyn lämmin valonkajo tuo rauhallista fiilistä makuuhuoneeseen ja sen muodostaman valojen ja varjojen leikin katselu rauhoittaa.

susanna-erätuli-etsijän-kirja-hidasta-elämää
terapeuttiset kortit – Hidasta elämää // Etsijän kirja – Hidasta elämää // kasvoruukku – Finnmari

Ylähyllyn kokosin pääosin Hidasta elämää -korteista sekä ensimmäisestä lukemastani Hidasta elämää -kirjasta, joka teki suuren vaikutuksen muhun kun sen aikoinaan luin. Pelkkä kirjan näkeminen tuo mieleen lukukokemuksen kaikkine tunneskaaloineen – sen mitä silloin kävi läpi päässään ja lopulta tunsi löytäneensä taas jotakin kaunista joka kannatteli elämässä eteenpäin. Kasvoruukku (teko)viherkasveineen pääsi myös hyllylle tuomaan tasapainoista tunnelmaa.

yogachava-bracelet
voimakoru – Yogachava / Yarnanta-joogastudio

Hankin myös joskus korun, joka on muistuttamassa että kaikki järjestyy, hengitä. Se on ollut omana voimakoruna niin vaikeissa tilanteissa kuin vaikkapa joogassakin. Sekin pääsi hyllylle, josta sen tarvittaessa saa nopeasti napattua käteensä.

hidasta-elämää-kysymyskortit-kirja
tuoksukynttilä – Anna-Mari West

Halusin mukaan myös ehdottomasti Anna-Mari Westin tuoksukynttilän tekstillä ”Onni on pienissä hetkissä”. Oon yrittänyt metsästää samaista kynttilää kaikkialta tuloksetta, joka harmittaa kun sen tuoksu oli oikeasti paras maadoittamaan ja tuomaan turvaa sellaisille hetkille kun maailma tuntuu kaatuvan niskaan. (Saa vinkata jos tietää mistä näitä vielä mahdollisesti voisi löytää!)

Minkälainen sisustustyyli on lähellä teidän sydäntä?

Toivon myös että piakkoin postailurytmi palaa taas entiselleen ja pääsee uusin ideoin jakamaan kaikkea tältäkin vuodelta! ♥

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.