Lifestyle

S Y K S Y

Joko sen saa sanoa…Että on vihdoin lähestytään syksyä! Syksy merkitsee mulle uuttakin vuotta enemmän jonkin uuden alkua. Kesän rentouden jälkeen tilalle tulee järjestystä, suunnitelmia ja jonkinlainen runko viikkoaikataululle. Olen hankkinut uuden kalenterin (josta seuraavassa postauksessa lisää, en malta odottaa!), ilmassa on ainakin pieni ripaus jotakin uutta, mutta toisaalta myös tuttuihin rutiineihin palaamista. Vaikka kovasti pidänkin kesästä, ovat hellelukemiin nousseet säät vetäneet todella uuvuksiin. On ihanaa että on lämmin, mutta kun on ihan tukahduttavan kuuma, sitä odottaa jo kovasti loppukesän viileneviä ilmoja.

Jotenkin kammoksun ajatusta varsinaisesta bucket listasta, etenkin kun tilanne nyt on muutenkin epävakaa vallitsevien olosuhteiden takia, vaikka erilaiset listat ovatkin kulkeneet monena syksynä mukana blogissa. Halusin silti tulla pohtimaan mun tämän vuoden syksyä jotenkin myös tänne.

PicsArt_08-15-02.33.26

Etenkin viime aikoina olen miettinyt minne pala palalta mulle tärkeitä asioita on vain kadonnut elämästä. Muistan kuinka joskus ennen rakastin kirjoittaa paperista päiväkirjaa teetä juoden, rakastin vain lähteä iltaisin kävelemään lähiseudulle ilman edes mitään päämäärää, rakastin uusien biisien löytämistä Spotifystä, rakastin vlogien, dokumenttien ja suomalaisten leffojen katsomista, rakastin lukemista, rakastin blogin kirjoittamista, valokuvausta, Pinterestin selailua, uusia ideoita ja inspiraatiota, asioista innostumista. Ja kaikkea niitä rakastan edelleen. Miksen sitten tee niitä?

Nämä pienet asiat haluan vähitellen tuoda arkeen takaisin. Paperisen päiväkirjan kaivoinkin taas esiin, ja on niin paljon ihanampaa kirjoittaa ihan omalla käsialalla, kuin tuijottaa ruutua ja kirjoittaa sanoja joiden kirjaimet ovat vain toistensa identtisiä kopioita. Vaikka teksti olisi tunnepitoista, se tuntuu silti täysin tunteettomalta ja persoonattomalta.

Olen myös yrittänyt totutella ajatukseen ettei aina tarvitse saada aikaan. Sellaiset illat, tai vaikka yksittäiset päivätkin ovat okei, että ei tee sen enempää kuin katso vaikkapa niitä hyvän mielen vlogeja, lue kirjoja tai pitää hemmotteluillan ihan vaan itselleen. Vaikka ”rentoutusharjoitus” sanana aiheuttaa ainakin mulla sellaisia assosiaatioita ettei tee edes mieli lisätä sellaisia päiviin, niin kuitenkin kun niitä ryhtyy tekemään, on ehkä sen jälkeen vähän saanut omia stressitasoja laskettua. Ehkä sellaisiakin siis enemmän lisää arjen keskelle!

syksy-kirja-blogi

Pukeutuminen on myös asia, jota haluaisin tänä syksynä miettiä enemmän. Myönnän etten ole koskaan ”osannut” pukeutua, ja se on myöskin yksi suuri epävarmuuteni. Kouluaikojen kiusaajien sanat pyörivät edelleen mielessä (yli kymmenenkin vuoden jälkeen, joten siitä voisi kai miettiä kuinka kauaskantoisesti niitä ilkeitä sanoja kuljettaakaan mukanaan..?). Pukeutuminen olisi asia josta nauttisin valtavasti, mutta samaan aikaan sitä miettii ”mitä muut miettivät”, vaikkei sillä pitäisi olla mitään väliä. Haluaisin kuitenkin pukea päälle just sellaisia vaatteita jotka tuovat mulle iloa ja itsevarmuutta, ja jos ”saa” laittautua edes parina päivänä viikossa, tuo sekin jo vähän piristystä arkeen.

hempeä-pukeutuminen

Syksyn myötä olisi kiva testata myös uusia reseptejä, ja innostua ruuanlaitosta (ainakin vähän). Onhan se kivempi syödä ruokia, jonka ainesosat saa itse valita alusta alkaen ja tehdä just sellaista ruokaa josta tykkää. En rajaa syömisiäni esimerkiksi täysin kasvipainotteiseen, mutta koska en esimerkiksi lihasta erityisemmin välitä, niin ainakin uusia kasvipohjaisia juttuja olisi kiva testailla. Mifu-jauhis on ainakin ollut uusi positiivinen tuttavuus ja helppo lisätä moneen ruokaan!

kasvisruoka-blogi

Kokonaisuudessaan voisi kai sanoa että sitä haluaisi vain pyrkiä kaikkien näiden vuosien jälkeen elämään sellaista elämää kuin nuoren naisen kuuluukin elää. Elämässä kulkee edelleen mukana haasteita ja niiden takia on asioita joista täytyy vain luopua (tällä hetkellä), mutta siitä huolimatta haluaisi elämään kuitenkin palasen jotakin ihan tavallista ja arkista. Olisi edelleen ihana aloittaa opinnot nyt syksyllä, mutta joudun toteamaan että en valitettavasti tänäkään vuonna aloita. Toivonkin että arki muodostuisi jotenkuten tämän blogin ja somejuttujen ympärille, sillä ne ovat asioita jotka kuitenkin jollakin tapaa rytmittävät arkea ja saavat liikkeelle, sekä tietenkin tuovat ajoittain onnistumisen tunteita. Sen lisäksi työstän omia asioita terapiassa, mutta vastapainoksi sitä kaipaa myös jotakin joka saa välillä ajatuksia ihan muualle. Haluaisin opetella rentoutumaan ja palautumaan, mutta toisaalta myös sopivissa määrin haastaa itseäni. En tiedä mitä syksy tuo tullessaan, mutta katsotaan päivä kerrallaan. ♥

Onko sulla syksysuunnitelmia ja jos on niin millaisia?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.