Matkustelu

Roadtrip Itä-Suomeen ja matkatärpit | Savonlinna

Päätettiin lähteä vanhempien ja toisen pikkuveljen kanssa viime sunnuntaina extempore-roadtripille Itä-Suomeen. Meidän matka kulki Savonlinna-Kerimäki-Imatrankoski-Imatra-Parikkala-Mikkeli-välillä. Ajattelin tehdä tällaisen pienen matkapostaussarjan jossa jaan vähän kuvia meidän reissulta ja vierailemisen arvoisia matkailupaikkoja. Yhteensä ajettuja kilometrejä kertyi lähemmäs 700km, joten autossa istumista oli aika paljon. Toisaalta nähtävyyksiä oli myös sopivin väliajoin, joten pitkät ajomatkat eivät tuntuneet puuduttavilta. Roadtrip on kyllä hyvä tapa tutustua moneen paikkaan lyhyessä ajassa, ja mekin ehdittiin käydä kahden päivän aikana vaikka missä.

Savonlinna

Ekana suunnattiin Savonlinnaan, joka oli sympaattinen pieni kaupunki vanhoine kauniine taloineen. Rantakadun / sataman talot oli kyllä aivan upeita! Käytiin myös Olavinlinnassa, jossa osallistuttiin opastetulle kierrokselle. Kierros oli huikea ja ilman sitä vierailu ei olisi varmastikaan antanut niin paljon, sillä nyt päästiin tutustumaan myös paikan historiaan ja saatiin tietää paljon mielenkiintoisia faktoja. On ihanaa että meillä on säilynyt tuollainen vanha historiallinen kohde, josta päästään nykypäivänä nauttimaan. Olavinlinnassa oli myös Oopperajuhlat käynnissä ja vaikken oopperasta niinkään välitä niin nekin olisi varmasti ollut huikea kokemus! Päästiin myös vähän kuulemaan tapahtuman soundcheckiä ja hienolta kuulosti!

Oikein mukava ensivaikutelma jäi Savonlinnasta ja rakastuin omenalörtsyihin, jotka ostettiin torilta. ♥ Ne on siis Savonlinnan perinneherkku, joka kannattaa kyllä testata jos sinne päin sattuu. Savonlinnan tori oli myös mukava ja viihtyisä paikka tehdä mm. erilasia käsityö- ja antikvariaattilöytöjä, kuten kirjoja, ja toki sinne voi myös vaikka pysähtyä kahvittelemaan kauniiseen miljööseen. Seuraavaksi postaussarja jatkuu Kerimäellä 🙂

olavinlinnaolavinlinna_kokemuksiaolavinlinna_opastettu_kierrosolavinlinna kierros
savonlinnasavonlinna matkailusavonlinna blogilörtsysaonlinna matkailukohteet

Ootteko te käyneet Savonlinnassa?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.