Matkustelu

Roadtrip Itä-Suomeen ja matkatärpit | Puumala

Puumala

Viimeinen roadtripin kohde oli Puumala. Puumalan jälkeen pyörähdettiin vielä pikaisesti Salpalinjalla Syyspohjalla, josta tulee ehkä vielä yksi postaus, mutta siihen päättyy tämä roadtrip-postaussarja! Niin, ja Mikkelin ohi ajettiin myös ihailemassa vanhoja lapsuudenpaikkoja, mutta sieltä ei tällä kertaa ole kuvia. Puumalan nähtävyyksiä on mm.

× Puumalansalmen silta josta pääsee ihailemaan kaupunkia korkealta tai vaikka pyörähtämään näköalakahviossa. Kaunis paikka, josta avautuu huikea näköala kaupungin ylle!

× Puumalan kaunis vanha kaksoisristikirkko vuodelta 1832 (sisälle ei harmillisesti päässyt, mutta olisi ollut huikea päästä kurkkaamaan sinnekin!). Kuulin kun kirkon pihamaalla lapsetkin hihkaisivat äidilleen kuinka kaunis paikka kirkon piha oli, ja olihan se. Jotenkin rauhoittava, historian havinan pystyi aistimaan, ja hetken sai olla omissa ajatuksissa kun muu perhe jäi odottamaan autoon kun halusin itse tuolla käydä. Kirkoissa on kyllä ihan oma tunnelmansa, vaikka toistan itseäni sanomalla etten laske itseäni kuitenkaan kovin uskonnolliseksi ihmiseksi.

×  Harmaantunut vanha tuulimylly (näkee kantatie 62:n varressa Luukkosenkylässä kun pitää silmät auki ajaessa). Autolle paikka on hieman vaikea pysähtyä, mutta kun ajaa tienviereen niin pääsee kyseistä tuulimyllyä ihastelemaan. Siellä voisi tulla kauniita potrettikuvia ja miksei vaikka hääkuviakin!

× Salpalinjaan kuuluva toisen maailmansodan aikainen bunkkeri. Salpalinja on siis itärajalle rakennettu talvisodan aikainen puolustuslinja, Suomen suurin rakennustyömaa, joka on 1200 kilometriä pitkä! Siihen kuuluu erilaisia kantalinnoitteita ja kiviesteitä, kuten bunkkereita ja korsuja. Historiasta kiinnostuneelle siis oikein oiva vierailemispaikka. Bunkkeri ei ole ihan joka päivä auki ja mekin päästiin sitä ihailemaan vaan ulkoapäin joten kannattaa etukäteen varmistaa aukioloajat!

× Pistohiekka/Lietvedentie joka on yksi Suomen kuvatuimmista maisemista. Upea maisematie Saimaan sykähdyttävissä maisemissa.

Puumala oli kiva kunta Saimaan sydämessä, joka kätkee sisäänsä historiaa, se on myöskin vierailemisen arvoinen paikka. 🙂

puumala-siltapuumala-kirkkopuumala-nähtävyydetpuumala-tuulimyllypuumala-salpalinjapuumala-bunkkeri
puumala-lietvedentie

2 kommenttia

  • Mari

    Puumala on kunta, ei kaupunki. Sen keskusta on pieni kirkonkylä, joten kunnan maaseutu alue on keskustaa paljon suurempi.

    • Enni

      Hupsis, niinpäs näyttää olevan! Täytyy myöntää että maantieto ei ole vahvinta osaamisalaani mutta kiitos kun korjasit kun jaoin virheellistä tietoa – korjaan myös tekstiin 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.