Matkustelu

Roadtrip Itä-Suomeen | Parikkalan patsaspuisto

Parikkalan patsaspuisto

Matkapostauksilla vielä jatketaan, muutama paikka on esittelemättä vielä! Meidän matka huipentui Parikkalaan ITE-taiteen tunnetuimpaan teoskokonaisuuteen, vaikkei se suinkaan ollut meidän viimeinen vierailukohde. Kävimme Parikkalan patsaspuistossa ja pääsin toteuttamaan yhden unelmani eli siellä vierailun! Kun suunniteltiin viime talvena puoliksi tosissaan melkein neljän tunnin ajomatkaa sinne, luulin että kyseessä oli vain vitsi, mutta niin vaan matka toteutui.

Itse paikka oli H-U-I-K-E-A! Patsaspuisto on täysin Veijo Rönkkösen käsityötä (Rönkkönen näkyy viimeisessä kuvassa, kuva napattu Yleltä) ja siellä on noin 560 henkilöhahmoa esittävää betonipatsasta. Suurin kokonaisuus on joogatarha, jossa sijaitsee hahmoja notkeissa asennoissa. Taustalla on Rönkkösen oma harrastus joogan parissa. Osa patsaista oli jo hieman sammaltuneita, joka loi mielestäni niistä kiehtovia ja jotenkin mystisiäkin.

Puistosta löytyy kuitenkin myös muunlaisia patsaita mm. ”Kuolema”, jolla luulen olevan osansa siihen että kyseinen paikka on äänestetty amerikkalaislehden mukaan yhdeksi maailman karmivimmista. 😉 Osalla patsaista on myös aidot tekohampaat suussa! Ehdottomasti omaperäisin nähtävyys missä olen käynyt Suomessa ja todellakin vierailemisen arvoinen. Minusta patsaat eivät olleet liian pelottavia, vaan todella vaikuttavia ja jotenkin mykistäviä.

Puisto oli kooltaan aika iso ja siellä kiersi betonista valettu polku, jolta patsaita sai ihailla. Puistossa soi myös unenomainen musiikki (liitteeenä oleva video kannattaa katsoa äänillä) joka todellakin loi tunnelmaa kierrokselle. Veijo Rönkkösestä jäi jotenkin mystinen vaikutelma ja saamme olla kiitollisia että joku on jaksanut tehdä jotakin näin vaikuttavaa! Toivon että puisto jää elämään vielä pitkäksi aikaa, sillä Rönkköselle tämä paitsaiden teko taisi olla todellinen intohimo, paikka oli kuin jostakin unesta tai surrealistisesta maailmasta. Rakastuin, rakastuin ja vielä kerran rakastuin tähän paikkaan ♥ En ollut turhaan tästä haaveillut ja listannut yhdeksi unelmaksikin!

parikkala-nähtävyydetparikkalan-patsaspuistoparikkala-patsaspuistoparikkala-patsaspuisto-kokemuksiaparikkala-matkustusparikkala-blogiite-taide-suomiparikkala-matkailu

veijo-rönkkönen
Kuva: Yle / Veijo Rönkkönen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.