Tee,  Yhteistyöt

Puerh-teellä hyvinvointia alkavaan kevääseen

Vuosi lähti käyntiin Veiströmiltä saatujen pirtsakoiden teeuutuuksien parissa. Vanhat luottoteet ovat toki aina tuttuja ja turvallisia, mutta joskus vaihtelu virkistää ja uusia makuja on aina kiva päästä testaamaan teen muodossa. Olen äärimmäisen nirso ruokien suhteen, mutta sen sijaan uusia teemakuja lähden aina mielelläni maistelemaan.

* Teet saatu Teekauppa Veiström

veiström-tee

Tällä kertaa sain maisteltavaksi kaksi hyvin erilaista teetä. Oletko sä esimerkiksi kuullut aiemmin Puerh-teestä? Tiesitkö että se tunnetaan myös eräänlaisena terveysteenä?

lakritsi-tee

Musta appelsiini-lakritsitee

Tämä tee oli mukava yllätys, sillä tee oli kuin juuri oikeiden makujen samettinen yhteenliittäytymä! Kumpikaan maku ei ollut mielestäni liian vallitseva. Kokonaisuus oli toisaalta ripaus makeaa ja raikasta appelsiinia, mutta samaan aikaan suolaista ja tumman lakritsista. Musta tee pohjana toimi oikein hyvin tasapainottamaan makuelämystä. Makeannälän korvikkeita on tässä matkan varrella kertynyt paljon teen puolelta, mutta tämä toimii sekä makean että suolaisen nälkään! Lakritsiteestä mulla on hieman kammo, sillä lopputulos on helposti esanssinen ja kaukana lakritsista. Tässä kuitenkin lakritsi maistui ihanan aitona, kuten myös appelsiini. Laadukkaan teen tunnistaa kyllä oikeasti mausta – ja tässä oli selvästikin käytetty aitoja, puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita. Tykkäsin kovasti, pienistä ennakkoluuloista huolimatta!

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

puerh-tee

Puerh-tee

Puerh-teetä olen aiemmin maistanut maustettuna, mutta silloinkin omalaatuinen, puerh-teelle ominainen maku tuli vahvasti esiin. En kuitenkaan osannut edes odottaa, miltä puerh-tee maistuisi raakaversiona ilman makuaineita. Makua on vaikea kuvailla, ja sitä onkin yleisesti kuvailtu niin maanläheiseksi, vahvaksi, toisaalta jopa teeksi joka voisi kahvinjuojia miellyttää tummahkon makunsa vuoksi. Haudutusten myötä maku myös muuttuu, joten siinä on paljon erilaisia vivahteita. Tämä tee jakaa ehkä mielipiteitä, niin kuin nyt makuasiat yleensäkin, mutta kyseessä on ainakin tee, jonka myötä pääsee aivan uudenlaisiin ulottuvuuksiin teeasioissa! Puerh-teestä löytyykin valtavasti erilaisia linkkejä, jotka opastavat tämän teen maailmaan.

Ps. Jos olet joskus teekaupassa törmännyt erikoiseen teemöykkyyn, on kyseessä luultavasti ollut puerh-teestä puristettu teekakku, josta löytyykin Googlesta myös lukuisia linkkejä… 🙂

Puerh-teellä on myös hurjasti terveysvaikutuksia, ja se tunnetaankin eräänlaisena terveysteenä. Itse uskon vahvasti näin yleisestikin teen terveysvaikutuksiin, joten niiden puolesta on helppo puhua. Kahvin juomisesta luopuminen on auttanut ainakin pääsemään eroon inhottavista energiapiikeistä, rytmihäiriöistä sekä inhottavan levottomasta olosta. Tee taas on antanut minulle sopivasti energiaa päivään ilman ylivireyspiikkejä, kuitenkin rauhoittaen mielen, tuoden hyvää oloa ja rentouttaen. Puerh-teehen palatakseni, tämä kyseinen tee tunnetaan ehkä eniten vatsaystävällisyydestä ja vaikutuksista suolistoon. Sen kerrotaan auttavan ruoansulatuksessa, vähentävän närästystä sekä puhdistavan elimistöä. Tämän juonnista voi olla hyötyä myös kolesterolin laskemisessa.

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

veiström-puerh-tee

*

*

*

Teekauppa Veiström

Kyttälänkatu 14,Tampere 

ma-pe 10-19, la 10-17

Teekauppa Veiströmin nettisivut

Veiströmin YouTube-kanava 

*

Oletko sä maistanut Puerh-teetä, tai oletko kuullut siitä aiemmin?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.