Lifestyle,  Terveys & Hyvinvointi

Pieniä onnen hetkiä ja syystunnelmaa

Pitkästä aikaa ajattelin tulla jakamaan kevyempiä juttuja blogiin. Arki on pyörinyt aika raskaiden aiheiden ympärillä, ja blogi on ollut aina kuitenkin senkin keskellä myös muistutus siitä että elämään kuuluu myös pieniä ja välillä vähän suurempiakin juttuja, jotka tuovat iloa ja jaksamista. Vaikken muistaakseni tehnytkään mitään tarkkoja bucket listauksia syksyä varten, on hauska huomata että tänä syksynä oon kuitenkin toteuttanut monen vuoden edestä niitä juttuja jotka oon aina halunnutkin toteuttaa. Kun on yrittänyt ottaa tekemiseensä rennomman otteen, huomaakin ettei kaikesta tule vain suorittamista vaan ehkä lopulta saakin oikeastaan enemmän aikaan ja vieläpä ehtien nauttia myös samalla siitä mitä tekee.

erityisherkkyys-blogi

Syksy on sellaista aikaa, että silloin kuvausinspiraatioita on mielessä enemmän kuin ehtii edes toteuttaakaan. Mulla on ollut esimerkiksi päässäni visio että haluaisin ottaa tällaisen kuvan joskus, mutta en ole ikinä sattunut mihinkään missä ihan oikeasti tällaisen maiseman pääsisi todistamaan livenä. Kuitenkin sateisena päivänä ajellessa pientä mökkitietä viljapeltojen ympäröimänä avautuikin just tuollaiset huikeat maisemat Riihivuoren huipulle. Joskus sattuu just oikeaan aikaan oikeaan paikkaan!

syksy-blogi-lifestyle

Koronan ja kiireiden keskellä sitä on myös jotenkin unohtunut rentoutuminen aivan täysin. Kuitenkin oon yrittänyt ottaa pala palalta takaisin niitä asioita jotka ennen mulle toivat iloa arjessa. Luonnossa liikkuminen, teehetket, dokkareiden katsominen ja kaikenlaiset pienetkin jutut jotka hetkeksi saa ajatuksia muualle tai hymyilemään auttaa taas jaksamaan. Vaikkei mulla olekaan tv:tä, innostuin aloittamaan Sohvaperunoiden katsomisen ja sen myötä on tullut huomattua että sitä itsekseenkin nauraa niille jutuille. Jos siis etsii jotakin hyvin kevyttä katsottavaa ja haluaa samalla pysyä kartalla mitä tv:stä tulee, niin vahva suositus sille! Podcasteja oon yrittänyt myös jonkin verran kuunnella, mutta enemmän mun juttu on se että myös visuaalisesti näkee mistä puhutaan.

boheemi-tunnelmallinen-sisustus-syksy-blogi

Oon laittanut kotia aavistuksen syksyisemmäksi. Ulkona kiertäessäni yksi ilta Rantaraittia, mä havahduin siihen että tosi monilla oli kaikenlaisia valosarjoja tuomassa tunnelmaa syysiltoihin. Ajattelin että sellainenkin pieni juttu voisi tuoda iloa pimeneviin iltoihin. Hankinkin peilin päälle pallovalosarjan Rustasta ja seinäristikossa on joku vanha valosarja. Mun rutiineihin kuuluukin että pimeän tullen pistän tunnelmavalot päälle vaikken niitä jatkuvasti tuijottelekaan. Ne on kuitenkin luonut jonkinlaista kodikasta fiilistä tuoksukynttilöiden lisäksi. Kodin sisustus alkaa muutenkin olla sellainen että siihen on päällisin puolin tyytyväinen, vaikka parveke onkin jäänyt vähän keskeneräiseksi. Huonejärjestyksen vaihdon jälkeen uudet kalusteiden paikat on tehneet kodista jotenkin paljon käytännöllisemmän ja pieneen tilaan oon saanut mahtumaan asiat joista oon aina haaveillut: kodikkaan sängyn ja yöpöydän, lipaston, pienen kirjoituspöydän, sohvan, vitriinin ja ruokapöydän. Peili on myös tuhat kertaa kätevämpi pystypäin, vaikka sivusta katsottuna se vääristääkin näkymää vähintäänkin yhtä paljon kun mun silmät ilman hajatataiton korjausta. ?

baletti-blogi

Vaikka vallitsevan tilanteen takia päätin etten mihinkään ohjattuun harrastukseen lähde mukaan, oon treenaillut jaksamisen mukaan kotona balettia. Ajattelin jossakin vaiheessa lopettaessani baletin, että se ei ole mun juttu pahasti yliliikkuvien nivelten ja ehkä tietynlaisen kehonkuvaihanteen takia, mutta nykyisin kun omaan kehoon pystyy suhtautumaan suopeammin ja teen liikkeet huomioden yliliikkuvuuden, on ollut tosi kiva palata sen pariin. Mulle ainakin baletti on ihan täydellistä aivot narikkaan -hommaa, sillä vähän huonona keskittyjänä siinä on ihan pakko keskittyä kokonaisvaltaisesti siihen mitä tekee. Lisäksi kun se on enemmän sellaista staattista lihastyötä niin se on tietyllä tavalla rennompaa verrattuna vaikkapa juoksulenkkeihin. Tärkeintä mulle siinä on kuitenkin rentous, onnistumisen ilo sekä uuden oppiminen. (Iso pystypeili on myös kätevä treenailussa kun siitä pystyy seuraamaan omaa suoritustaan, vaikkei peilisalia kotona olekaan!)

jaderoller-kicks-kokemuksia-ihonhoito

Harvemmin jaksan innostua mistään uusista ihonhoitojutuista, sillä meen vähän sillä periaatteella että jos joku toimii niin miksi sitä vaihtamaan, heh. Tänä syksynä oon kuitenkin ajatellut meneväni vähän tietyn kaavamaisuuden ulkopuolelle ja testata uusia juttuja. Tästä Jade rollerista olin kuullut paljon kehuja, ja kaverin inspiroimana päätin itsekin sellaisen hankkia Kicksistä. Kyseisessä rollerissa on aitoa jadekiveä, ja mä tykkään säilyttää sitä jääkaapissa, jolloin viileällä jaderullalla on ihana levittää vaikka seerumi kasvoille kiireettöminä aamuina ja iltoina. Mitä itse oon huomannut sillä olevan vaikutusta ihoon, on se jotenkin elvyttänyt silmien alusta, saanut kivan hehkun ja elinvoimaisuuden iholle sekä rentouttanut ennen kaikkea kasvoja, mutta myös sitä myötä ihan kokonaisvaltaisestikin. Stressaantuneena mä tiedän itse ainakin narskuttelevani hampaita, jolloin jaderulla rentouttaa myös purulihaksia jonkin verran.

roosa-nauha-2020

Syksyllä mulla oli mielessä myös se, että osallistuisin hyväntekeväisyyskampanjoihin. Tällä hetkellä olen lahjoittanut villasukat vanhuksille sekä osallistunut Roosa Nauha -keräykseen. Jos ei kaikkeen pysty rahallisesti osallistumaan, olen yrittänyt muuten osallistua tärkeisiin päiviin vaikka somessa. Punaisella Ristillä oon myös ajoittain ollut lipaskerääjänä, mutta luulen että koronatilanteen takia se jää tänä vuonna välistä.

Tänään ajattelin kuitenkin ottaa loppuillan rennosti sillä viikon menot on vihdoin saatu hoidettua pois alta. Mietin jos sitä tekisi pitkästä aikaa tällä reseptillä kasvispitsaa, sillä se kantaa ainakin mulla vieläkin titteliä maailman paras (kasvis)pitsa! ♥ Loppuillaksi voi sitten syventyä jatkamaan Sohvaperunat-maratonia…

Mitä sun syksyyn on kuulunut tähän mennessä?

Onko korona tehnyt sun syksystä jotenkin erilaisen verrattuna vanhaan?

2 kommenttia

  • Sini

    Hei tosi ihana tällainen kattava kuulumispostaus! Toi kasvorulla vaikuttaa tosi kivalle. Mullaki on ainaki öisin tapana purra hampaita yhteen, joten ois mielenkiintosta, jos tolla sais helpotettua sitä.

    • Enni

      Kiitos, kiva kuulla, sellainen on tapana toteuttaa yleensä jos postaamisväliä on ehtinyt kerääntyä… ? Mä oon saanut jaderullalla jonkin verran rentoutettua purulihaksia jos ennen nukkumaanmenoa rullailee, mutta päivisin pitäis kyllä omalla kohdalla muistaa tietoisesti keskeyttää tuo hampaiden pureminen jos niin huomaa tekevänsä…?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.