DIY,  Lifestyle

Persoonallisia tarroja kalenterin tuunaukseen – #tueyrittäjää

Koronan vaikutukset näkyvät ainakin omassa kulutuksessani huimana tipahtamisena verrattuna normaaliin kuukausittaisen kulutuksen käyrään. Halusin kuitenkin itsekin tukea nyt jotakin yrittäjää ja tilata sellaista, mikä tulisi myös tarpeeseen. Sattumalta törmäsinkin kuin toiveesta yritykseen, joka myy paperitarvikkeita etenkin kalenterin ja päiväkirjan tuunaukseen. Olin etsinyt pitkään tarroja etenkin juuri kalenteriin, ja suomalainen Sinikara Stationery sattui olemaan sellainen yritys joka niitä valmisti. Plussaa on se, että tarrat ovat ihanan persoonallisia, eikä sellaisia joita löytää ihan joka marketin hyllyltä.

kalenterin-koristelu

KALENTERIN TUUNAUSTA

Askartelusta en ole jaksanut innostua pitkiin aikoihin, ja bujoilu ei perfektionistille ole kuin kuormittavaa, mutta perinteinen paperikalenteri on mulla käytössä ihan joka päivä. En tajua, miten joskus pystyin elämään ilman kalenteria, vaikka silloin hämmästelin niitä ihmisiä jotka totesi saman kuin mä nyt. Kalenterin avulla hahmottaa lyhyitä aikavälejä, kuten päivää tai yhtä viikkoa, mutta toisaalta näkee asiat myös laajemmasta perspektiivistä eli vaikka mitä tapahtuu kuukauden tai parin kuukauden sisällä. Kuitenkin kalenteri on ihan hirveän tylsä, jos se on vain täynnä harmaita lyijykynämerkintöjä.

kalenteritarrat

VÄRIÄ JA HYVÄÄ MIELTÄ KALENTERIIN

Ratkaisuksi tylsään kalenteriongelmaan löysin siis tarrojen sekä noiden kolmen minikokoisen pastellisen yliviivaustussin kombon. Visuaalisuus on mulle tosi tärkeä asia, ja kun kalenterista löytyy myös värejä ja kivoja tarroja, on sivuja paljon kivempi katsella. Arki tuntuu saavan ripauksen väriä ja hyvää mieltä myös sellaisten viikkojen keskelle kun kaikki tuntuu oikeasti ihan yhtä harmaalle kuin ne lyijykynämerkinnät.

Tarroilla saa siis luotua hyvää fiilistä, mutta niiden myötä kalenteri on osittain myös vähän kuin päiväkirja. Tarrat auttavat hahmottamaan ajan kulua ja sitä mitä milloinkin on tapahtunut. Etenkin yllä ja alla näkyvissä kuvissa olevat tarrat auttavat myös muistamaan mikä fiilis on ollut minäkin päivänä.

tarra-kauppa

JÄRJESTELMÄLLISYYS

Toisaalta tarroilla luo myös järjestystä ja yhteneväisyyttä kalenteriin. Merkkaan esimerkiksi tuolla tarralla jossa kädessä on kyltti, sellaiset asiat joista haluan puhua aina silloin kun olen menossa jonnekin, esimerkiksi terapiaan tai lääkäriin. Tykkään valmistautua aina erilaisiin menoihin kunnolla, joten olen siis sellainen ihminen joka listaa kaikki asiat aina valmiiksi ylös. Yksinkertaisilla siivouspäivä- tai kirjastotarroilla merkkaan taas luonnollisestikin ne päivät kun täytyy siivota tai vaikka palauttaa kirjaston kirjat. Kun on tietyt tarrat ja värit jotka merkkaavat tiettyjä asioita, on kalenteriakin helpompi hahmottaa kun se ei ole vain tekstiä täyteen ahdettu sekasotku.

kalenterin-tuuntaus-tarrat

LAATUA, SEKÄ ENNEN KAIKKEA JOTAKIN IHANAN PERSOONALLISTA

Tarrat ovat käytännöllisiä, sillä materiaali on liukaspintaisen sijaan sellaista, että tarvittaessa päälle pystyy piirtämään mustalla tussilla, eikä jälki sotkeennu ja leviä. Tämän myötä vaikkapa noiden kylttitarrojen sisään pystyy pienellä kirjottamaan halutessaan jotakin. Materiaali on myös laadukasta, eikä sellaista että pitää pelätä repeääkö tarra jo ennen kuin on sen edes ehtinyt saada irti tarra-arkista.

Ennen kaikkea tarrat ovat myös visuaalisesti kauniita ja todellakin ihanan persoonallisia! Tykkään tarrojen omalaatuisesta piirrostyylistä, ja niistä huokuu kaikella tapaa ainakin mulle hyvää mieltä. Värimaailma on jotenkin tosi miellyttävä näissä tarroissa ja verkkokaupassa sai todellakin pohtia mitkä tarrat tilaa, kun kaikki olivat niin kivoja…

sinikara-stationery

Lämpimästi voin suositella Sinikara Stationerya, jos on vaikkapa niitä kivoja tarroja vailla. Oli kiva uskaltautua tilaamaan ihan tuntemattomalta yritykseltä jotakin, ja ilman suurempia ennakko-odotuksia yllättyä lopulta enemmän kuin positiivisesti! Täältä tilaan ehdottomasti jatkossakin tarroja kalenteriin…

Tehdäänkö tähän alas ketju, jossa myös sä voit halutessasi suositella jotakin yrittäjää? Ehkä se on just sitä, mitä joku muu on just etsinytkin! ♥

8 kommenttia

 • Helzu

  Kiitos tästä vinkistä ja linkistä. Ihania tarroja löytyi sivustolta ja niillä olisi kyllä kiva tuunailla kalenteria.

  • Enni

   Eipä mitään, mukava jos muutkin löytävät tämän vinkkauksen kautta yhden kivan nettikaupan, jonka tarvikkeilla saa piristettyä kalenteria 🙂 Kiitos kun kommentoit!

 • Sini

  Onpahan todellakin nättejä tarroja! Mulla on kalenteri täynnä just vaan lyijykynämerkintöjä, mutta noilla saisi heti piristettyä ilmettä! 😀

  • Enni

   Eikös!! ? Joo sama täällä, mutta tämän jälkeen ei ole ollut. Lisäksi mulla on käytössä nuo pastelliset yliviivauskynät, niin niillä saa myös kivasti väriä kalenteriin. ?

 • Sini

  Oooi? mitä ihania tarroja!!!! Rakastan kans tommosia persoonallisia ja visuaalisesti kauniita juttuja, eikä tarroista usein semmosia löydä. Kiitos vinkistä, meen heti kurkkaamaan noita sivuja?

  • Enni

   Sanos muuta! Kiersin aika monta marketin paperitarvikehyllyä, ja meinasin jo luovuttaa että ehkä kivoja tarroja ei sitten löydy enää nykyaikana mistään… Mutta onneksi tämä tuli vastaan ? Varo vaan jos tilaat tuolta jotakin, tulee vaikeuksia päättää mitä ei tilaa…??

   • Jenny

    Onpa ihania tarroja ? Mä törmäsin viime viikolla töiden kautta Lauran marenkitaivas -nimiseen pienyritykseen, jonka yrittäjä Laura leipoo eri makuisia ja muotoisia marenkeja. Hänellä oli mm. hurjan söpöjä yksisarvis- ja merihevosmarenkeja!

    • Enni

     Eikös! Täytyypä tutustua tuohon yritykseen, marengit onkin ihan mun lemppareita! Kuulostaa ihanan omaperäiseltä ja persoonalliselta yritykseltä, ehdottomasti tutustumisen arvoiselta. 🙂 Kiitos vinkkauksesta!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.