Sisustus,  Yhteistyöt

Yksilölliset laatumatot joka kotiin | Sukhimatot

Yhteistyössä Sukhimatot

Mikä Sukhimatot?

Tutustuessani ensimmäistä kertaa Sukhimattojen nettisivuihin, sisälläni heräsi lämmin fiilis. Yritys myy mattoja, jotka ennen kaikkea ovat kauniita ja persoonallisia, mutta joiden lisäksi yritys tuntuu olevan enemmänkin kuin vain mattoja. Mattojen valmistus on tapa ylläpitää perinteistä käsityökulttuuria, ja matot valmistetaankin käsin Intiassa, Marokossa, Nepalissa ja Turkissa. Työntekijöiden hyvinvointi on myös Sukhille tärkeää. Reilu palkka, hyvät työolosuhteet ja se että työllä on oikeasti jokin merkitys, saa Sukhin työntekijät iloiseksi. Sana ”sukhi” onkin nepalia, ja tarkoittaa onnellista. Jokainen matto ei ole vain matto, vaan yksilöllinen, laadukas perinteitä sisältävä taideteos.

sukhi matto blogi

Laadukkaat materiaalit ja tarkka työnjälki

Laatu on Sukhille tärkeää ja matoista näkee, että niiden eteen on tehty vaivaa. Matoissa käytetään korkealuokkaisia materiaaleja, ja työvaiheet tehdään tarkasti. Esimerkiksi villa on puhdasta, allergisoimatonta ja myrkytöntä. Nämä matot eivät tule Kiinasta, vaan ne ovat perinteitä kunnioittavia alkuperäisiä mattoja. Matot säilyvät käytössä vuosia ja jokainen Sukhimattoon päätyvä saa korkealuokkaisen maton, josta saa nauttia pitkään.

Ekologisuus ja luonnonmateriaalit

Mattojen valmistuksessa käytetään aitoja luonnomateriaaleja, ja myös se vetosi minuun. Matoissa käytetty lanka ja huopa on erittäin korkealaatuista. Luonnonmateriaaleja käytetään hellävaraen, ja kunnioittaen työprosessin aikana. Esimerkiksi huopamattojen luonnon villa takaa myös sen, että valintasi on ekologinen ja ympäristöystävällinen. Valitessasi Sukhimatot, valitset myös ekologisen vaihtoehdon sisustuksessa. Matot saavat kotiisi ihanan luonnollisen vaikutelman, ja esimerkiksi ihastuttava huovutettu kivimatto näyttää aivan kuin se olisi tehty luonnon kivistä! Se saa palasen luontoa myös kotiisi, ja tuntuu jalkojesi alla ihastuttavan pehmeälle. Myös Beni Ouarain-matto toisi kotiin mukavasti luontohenkisyyttä, sillä se on perinteinen paimentolaismatto, joka on valmistettu 100% lampaanvillasta ja valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan väriaineita.

Ihastuttavan persoonallisia mattoja joka kotiin

Sukhilta ostaessasi erotut joukosta, sillä nämä matot eivät ole massatuotteita. Jokainen matto on persoonallinen, laadukas ja yksilöllinen sisustuskappale. Näillä matoilla luot tyylikkään ja uniikin ilmeen kotiisi. Jokaisella matolla on oma tarina, ja pitkä perinne. Luulen että Sukhilta jokainen löytää omaan kotiin sopivan maton, sillä valinnanvaraa on paljon. Halusitpa sitten kivan väripisteen tai yksinkertaisen laatumaton, löytyy varmasti mattojen joukosta jokaiselle oma suosikki.

Itse valitsisin vaalean skandinaaviseen kotiini varmaankin jonkin Nepalin matoista. Ihastuttava vaaleanpunainen Chunky-villamatto menisi kauniisti keittiöön, neulomalla kudottu villamatto vaikkapa olohuoneeseen ja jonkin suloisen värinen huopapallomatto toisi uutta ilmettä niin makuuhuoneeseen kuin vaikkapa eteiseen. Etenkin käsintehdyistä huopapallomatoista huokuu käsityön taitoa! Huopapallomatoissa jokainen huopapallo pyöritetään hellävaraisesti käsin saippuoidun alustan päällä. On uskomatonta että yksi matto voi sisältää jopa 10 000 käsinpyöritettyä huopapalloa! Työ todella vaatii osaamista ja palavaa intohimoa, ja on hienoa että voit myös lähettää yksilöidyn kiitoksen juuri sinun mattosi tekijälle. 

sukhi matot

Miksi valita Sukhimatot?

Suhkimatot yhdistää ekologisuuden, tyylikkyyden, sekä eettisyyden. Kaikki tieto löytyy heidän nettisivuiltaan ja yritys kertoo kattavasti ja suoraan yrityksensä taustatiedoista, niin matontekoprosesseista, työolosuhteista, kuin siitä kuka matot tekee. Kyseessä on lämminhenkinen, tutustumisen arvoinen yritys, joka tarjoaa juuri Sinulle tarpeisiisi sopivan maton.

suhki matto kokemuksia

Joko Sukhimatot on sulle tuttu?

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.