Lifestyle

Parvekkeen syksysisustus

Parveke on mun asunnon ainoa paikka, joka tuntuu yhä jotenkin keskeneräiseltä, ja aiemmin sieltä löytyikin vain pöytäryhmä ja lyhty. Ajattelin ottaa nyt syksyn aikana projektiksi tehdä siitä hieman kodikkaamman, sillä se kuitenkin toimii kuin yhtenä huoneena vielä pitkälle syksyyn mikäli nämä vähän lämpimämmät säät jatkuvat. Mun parveke on kuitenkin siitä haasteellinen sisustaa, että se on niin hassun muotoinen: sellainen pitkulainen ja kooltaan hyvin suuri. Myös seinien räikeän oranssi väri vaatii hieman pohdintaa siitä minkälaisia värejä siihen pystyy yhdistämään. Päätin kuitenkin pysyä perinteisellä valkoisella linjalla, sillä sisällä mulla on sisällä sisustuksessa paljon valkoista ja valkoinen ei näytä niin pahalta oranssia seinää vasten kuin esimerkiksi vaaleanpunainen, jota myös ajattelin yhdeksi parvekkeen pääväriksi.

2018-08-26 12.33.41 1
Puukorit Kärkkäinen // kanervat + köynnöskasvit Kärkkäinen // vaateteline Ikea // valosarja Clas Ohlson // pöytäryhmä saatu ilmaiseksi (kirpputorilta ja papalta)

 

Käytiinkin sitten eilen äitin kanssa pienellä shoppailureissulla hakemassa vähän kauempaa kaupoilta parvekkeelle muutamia uusia juttuja. Alunperin mielessä oli että haen kellarista käyttämättömäksi jääneen vaaterekin, johon ripustan bulb-valonauhan ja laitan vaaterekin alaosaan kanervaistutukset puukoreihin. Lopputuloksesta tulikin yllättävän samantyylinen kuin olin ajatellut, vaikka joidenkin sisustusjuttujen löytäminen oli hieman hankalaa.

2018-08-26 12.33.38 1

Valot löytyivät Clas Ohlsonilta ja olinkin niitä jo katsellut netissä. Valojen sisällä kulkee vieterimäinen valo-osio, joka aluksi epäilytti mua, mutta se näyttääkin tosi kivalle kun näin sen sitten kunnolla livenä. Sain myös valoista melkein 10 euroa alennusta liittyessäni kanta-asiakkaaksi, joten valoille ei lopulta jäänyt hirveästi hintaa. Korit löytyivät lopulta Kärkkäiseltä, mutta niitä etsiessä piti kiertää aika monta kauppaa. Epäilin hieman aluksi noita vuosilukuja, jotka on kirjailtu laatikon kylkeen, mutta nekin näyttävät lopulta tosi kivalle ja etsinkin aluksi jotakin puulaatikkoa jossa olisi joku teksti tai kuvio. Kanervat ja köynnöskasvit löytyivät myös Kärkkäiseltä ja vaikka aluksi ajattelin ostaa pelkkiä kanervia, päädyttiin äidin kanssa ostamaan reunoille nuo köynnöskasvit tuomaan vähän väriä istutukseen.

2018-08-26 12.33.39 1

Nyt on siis sisustettu ainakin toinen puoli parvekkeesta, mutta vielä olisi 2/3-osaa parveketta sisustamatta. Ajattelin toiseen päähän ainakin jotakin pientä oleskelunurkkausta, säkkituolia tai valkoiseksi maalatuista lavoista tehtyä sohvaa, jonka yläpuolelle ripustan sellaisen tyllisen valkoisen hyttysverkon ja ympärille lyhtyjä, sekä erilaisia viherkasveja. Jos vielä tämän jälkeen jää tilaa johonkin nurkkaan niin sinne ajattelin sitten jonkinlaista yrtti-istutusta ainakin sitten taas kesän ja kevään tullen. Olisi kiva toteuttaa parvekkeelle mahdollisimman paljon kaikkia DIY-juttuja, esimerkiksi juurikin tuo lavoista itsetehty sohva 🙂

2018-08-26 12.33.40 1

Mitäs te tykkäsitte tästä parvekkeen pienestä syksymuutoksesta?

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.