Lifestyle

Myöhäinen kesän bucket list

Mun piti tehdä blogiin summer bucket list jo aikoja sitten, mutta kesäkuussa lähdin muutaman tunnin varoitusajalla peruutuslennolla Espanjaan, joten se sitten jäi 😀 Olin kuitenkin kerännyt kännykkään jo listaa jutuista mitä haluan toteuttaa nyt kesällä, ja ajattelin jakaa sen vielä teillekin. Vaikka kesää onkin jo jonkin verran takana päin, niin nämä jutut haluaisin päästä tekemään tänä kesänä:

× Käy katsomassa kissoja. Olen tosiaan jo tässä pidemmän aikaa miettinyt kissan hankkimista, ja nyt kesällä olisikin aikaa käydä esimerkiksi löytöeläintalolla kyselemässä olisiko heillä minkälaisia kissoja tarjolla. Olen selvittänyt paljon erilaisia kissan omistukseen liittyviä asioita, ja koko ajan vaan vahvistuu ajatus siitä että vielä joku päivä mä hankin sen oman kissan. Sphynx-rotuista kissaa olen tosissani miettinyt, mutta kyllä karvallinen kissakin on kiva. Nyt kuitenkin puhutaan niin isoista päätöksistä että haluan ensin käydä tutustumassa eri kissarotuihin ja sitten rauhassa miettiä minkärotuinen olisi paras.

× Hanki piilarit. Vaikkei silmälaseissakaan mitään vikaa ole ja olen tykännyt tosi kovasti näistä mun laseista, niin joissakin tilanteissa vaan huomaa että piilarit olisi aika kätevät. Ajattelinkin nyt kesällä saada aikaiseksi hankkia piilarit. Laseja en aio hylätä kokonaan, mutta silloin tällöin olisi kiva vähän vaihdella että kumpia käyttää. 🙂

pixlr_20180715145622197

× Sauno porukoilla. Porukat asuu nyt tässä aivan lähellä, joten niiden luokse pääsee helposti käymään pyörällä tai kävellen. Saunominen on niin rentouttavaa, joten mun kesäsuunnitelmiin kuuluu ehdottomasti käydä muutama kerta saunomassa, helliä hiuksia hiusnaamioilla saunan lämmössä ja pistää kasvonaamio kasvoille sitten saunan jälkeen. Saunomisen jälkeen on myös niin kiva mennä terassille juomaan kylmään juomista ja nauttimaan kesäillasta.

× Kerää marjoja ja pakasta niitä. Etenkin tuoreet vadelmat on niin hyviä, ja ne maistuu myös pakastettuina ja hieman jäisinä. Ajattelinkin nyt kesällä käydä poimimassa paljon vadelmia, punaviinimarjoja, mustikoita ja miksei mansikoitakin jos semmoisia jostakin löytyy. Tuoreet marjat maistuu niin puuron päällä kuin pelkiltäänkin, ja olisi kiva myös saada vähän pakkaseenkin marjoja talvea varten.

2018-07-15 02.33.06 1

× Käy Naissaaressa, Lehtisaaressa ja Tikkakosken ilmailumuseossa. Yritän päästä nyt kesällä käymään näissä kolmessa paikassa. Mikäli Jyväskylä on tuntematon paikka niin nimet eivät sano varmaankaan mitään, mutta Naissaaressa voi nauttia kosken pauhauksesta, Lehtisaari on ilmainen kesänviettopaikka, jossa pääsee mm. uimaan ja saunomaan ja tuo museo taas on ilmailuaiheinen museo hieman kauempana Jyväskylästä.

× Kirjoita paljon päiväkirjaa. Viime aikoina oon miettinyt paljon asioita, ja olisi kiva päästä myös purkamaan näitä juttuja päiväkirjaan itsekseni. Päiväkirjan kirjoittamisessa oivaltaa uusia juttuja ja vanhoihin teksteihin on myös kiva palata myöhemmin.

pixlr_20180715143716044

× Sisusta koti loppuun. Tämä ei onneksi ole iso projekti, mutta saa nähdä siirtyykö se kuitenkin myöhemmälle. Hankinnassa olisi tosiaan enää se seinäkello ja tuunattavana yksi hyllykkö. Parvekkeellekin voisi keksiä jotain kivaa, mutta sillä ei ole niin kiire. Asuntopostausta on sitten jossakin vaiheessa myös tiedossa! 🙂

× Ota paljon kuvia, käy kuvaamassa asukuvia ja kehity valokuvaamisessa. Kuvia tulee otettua aina paljon ja itse asiassa tälläkin hetkellä lähes joka laite huutaa tyhjää muistitilaa :’D Asukuvia olisi kiva ottaa enemmän nyt varsinkin kun alkaa itselaukaisimellakin kuvailu sujua jo paremmin. Valokuvaamisessa olisi kiva myös aina kehittyä, joten aion katsoa kaikenlaisia tutoriaaleja ja ohjejuttuja nyt kesän aikana.

× Bloggaamisen pariin palaaminen ja bloggausrytmin löytyminen. Blogista tuli pidettyä hetki sitten aika pitkä tauko, mutta vähitellen alan taas pailailla siihen normaaliin bloggausrytmiin. Uusia postausjuttuja on mielessä ja muutamia kuvausprojekteja meneillään, joten kiva kun bloggaaminen kuuluu taas osaksi arkea.

2018-07-15 02.59.25 1

× Syö kesäherkkuja. Näillä herkuilla tarkoitan mun kahta kesän suosikkia: tuoreita herneitä sekä kurkkua, porkkanaa, kukkakaalia ja dippiä, parasta! Jos nyt myönnän niin harvemmin terveelliset herkut päihittää oikeasti ne karkit ja suklaat, mutta näitä herkkuja ei päihitä mikään :’D Tuoreet herneet on vaan niin hyviä ja kukkakaali dipattuna on parasta <3 Täytyykin varmaan tänään käydä kaupassa ostamassa jompaa kumpaa…

× Käy katsomassa lampaita. Mun asunnon lähellä on kolme laitumellista lampaita aina kesäsin, joten niitä täytyy ehdottomasti käydä katsomassa niin usein kun vaan ehdin! Lampaat on niin söpöjä eläimiä ja tavallaan eläinten katselu on myös terapeuttista ja stressiä vähentävää.

× Tutustu uusiin ihmisiin. Oon tutustunut nyt kesän aikana tosi moneen uuteen ihmiseen, mutta kavereita ei voi koskaan olla liikaa. Oikeastaan olen vieläkin aika yksinäinen, mutta on kiva kun on ihmisiä joille voi laittaa viestiä ja jotka kyselee kuulumisia.

Kuuluuko teidän kesän bucket listiin samoja juttuja?

2 kommenttia

  • Enni

    Kiitos kommentista! 🙂 Joo, saunominen ja nuo kesäherkut kuuluu kyllä ehdottomasti joka kesään! Piilarit olikin itseasiassa nopeasti hoidettu alta, sillä eilen sain ne hankittua 🙂 Mitä nyt nämä melkein kaksi päivää olen niitä päässä pitänyt niin mustakin nämä on paljon helpommat! Varmaan tulee kuitenkin pidettyä vielä lasejakin kun just talvella ne hankin 🙂 Mutta näin kesähelteillä piilarit on kyllä mustakin jotenkin helpommat ja mukavammat!

  • Taru

    Oi miten hyväntuulinen kesälista! 🙂
    Toi saunominen ja kesäherkkujen syönti löytyy munkin listalta! 🙂
    Mä suosittelen hankkimaan piilarit! Mulla on ollut lasit ala-asteelta lähtien ja mä koen piilarit niin paljon helpommaksi! Käytän kyllä lasejakin aina kun voin että silmät saa levätä, mut piilarit on etenkin kesällä mukavat! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.