Lifestyle

Mitä vuosi 2021 tuo tullessaan?

Tätä vuotta ollaan ehditty elellä jo kuukausi, ja ajattelin tulla blogiinkin jakamaan ajatuksiani tulevasta vuodesta. Viime vuosi oli täynnä kaikenlaiseen uuteen sopeutumista, uniongelmien kanssa painittuja öitä ja suunnan etsimistä elämässä. Kaiken sen keskelle mahtui kuitenkin onneksi hyviäkin asioita ja tähän vuoteen lähden suunnaten niin että en oikeasti tiedä mitä tuleman pitää, mutta päivä kerrallaan. Pitkän tähtäimen tavoitteet auttaa kuitenkin muistuttamaan niistä itselle tärkeistä asioista joiden takia yrittää jaksaa huonompienkin päivien ylitse.

VUOSI 2021…

× Tasapaino. Toivon että saisin taas arkeen palautettua jooga- ja meditaatiohetket. Voisin kuvitella että aamu lähtisi eri tavalla käyntiin, jos kännykän sijaan pysähtyisi herätessään ja miettisi kysymyksiä: ”Mitä tunnen juuri nyt?” ja ”Mitä haluan tänään saavuttaa?”. Joku vinkkasi tämän TikTokin puolella ja se on ainakin mulla auttanut ohjaamaan toimintaa ja tekemistä päivisin sellaisiin asioihin jotka ovat oikeasti tärkeitä. Voisin myös kuvitella että päivään saisi uuden alun tekemällä pienen joogaharjoituksen tai nauttimalla ulkoilusta kun on vielä valoisaa. Ruoka kuuluu myös tasapaino-kategoriaan ja etenkin sen muistaminen ettei se ole pakollinen paha vaan asia josta saa nauttiakin. Saa syödä terveellisesti, mutta se ei sulje sitä ettäkö se ei voisi olla asia josta myös nauttii samalla ja tekee ruokaa josta pitää. On myös okei välillä syödä epäterveellisemmin. Tasapainoinen elämä on ehkä pidemmän ajan tavoite kuin vain vuoden, mutta silti itselle tärkeimpiä asioita joita kohti kulkee.

× Parvekeviljely. Pidin muistaakseni vuoden taukoa parvekeviljelystä, koska viime kesänä ei ollut fiilistä ryhtyä sellaiseen. Tänä kesänä ajatus siitä tuntuu taas mukavalta ja siinä on aina oma fiiliksensä pujahtaa herätessä parvekkeelle raikkaaseen kesäaamuun ja tarkastaa miten kasvit ovat ehtineet yhden yönkin aikana kasvaa. Oon innostunut käyttämään suihkussa luffa-pesusieniä, ja sattumalta osui silmiin että niitä voisi itsekin kasvattaa. Nyt odottelen enää pesusienikurkun siemeniä ja toivon että onnistuisi itsekin sellaisten kasvattamisessa. Myös avokadon kasvattamista olisi hauska testata!

PicsArt_01-29-06.12.05

× Matkustelu. Koronan puitteissa matkustelu on jäänyt vähemmälle tai suuntautunut muuten vaan enemmän ulkokohteisiin. En ole erityisemmin ulkomaanmatkaaja-ihmisiä, ja tykkään muutenkin enemmän kiertää kotimaan kohteita. Innostun pienestä, joten kaikenlaiset kokemukset luontokohteista erilaisiin kaupunkikohteisiin saa varmasti sisäisen seikkailijan nauttimaan siitä että pääsee näkemään ja kokemaan uutta. Olipa se sitten arkkitehtuuri, museot tai joku kiva paikka luonnon keskellä. Jos tilanne yhtään muuttuu parempaan päin, olisi kiva käydä Kuopiossa. Se on jostakin syystä kaupunki joka on jättänyt taakseen tietynlaisen viehätyksen.

× Kirje itselle. Tämä on ollut haaveissa jo pidempään, ja kun tuntuu että elämällä on myös jotakin annettavaa, olisi kiva kirjoittaa itselle kirje tulevaisuuteen ja avata se sitten ensi vuonna. Tästä ehkä enemmän bloginkin puolella… 🙂

× Valokuvausjuttuja. Ulos liikkuessa oon yrittänyt napata aina kameran tai kännykän ainakin mukaan, jotta tulisi kuvattua enemmän. Se on asia joka tuo iloa, mutta on vähän jäänyt vähemmälle. Tiedossa on myös muutamia kuvausprojekteja, joita odotan innolla. Viime vuonna pääsin toteuttamaan unelman raskaus/odotuskuvauksista ja tänä vuonna saan ihanan mahdollisuuden päästä ottamaan sitten myös vauvakuvia. Vaikka ajoittain jännitänkin uusia tilanteita niin tällaisia unelmia ei voi jättää välistä jännityksen takia! ♥

PicsArt_01-29-06.16.00

× Kirjoittaminen. Kirjaprojekti etenee omalla painollaan, mutta viime vuonna saatuani edes parinkymmenen sivun verran sitä alkuun, luulen että kirjoittamisen flow alkaa alkukankeuden jälkeen löytyä vähitellen. Runoja toivon myös voivani kirjoittaa enemmän ja miettimättä saako niitä heti valmiiksi. Joskus inspiraatio niihinkin palautuu myöhemmin ja puolikkaista runoistakin syntyy lopulta kokonaisia. Päiväkirjaa toivoisin myös voivani ehtiä kirjoittaa enemmän tai ainakin edes pari sanaa yhdeltä päivältä jos ei muuta.

× Tatuointi. Olen tatuointien suhteen ihminen, joka haluaa että niillä on joku syvempi merkitys. Pidän minimalistisista ja pienistä tatuoinneista, ja vaikken erityisesti ole omalla kohdallani monien tatuointien ystävä, niin haaveissa olisi puolipisteen rinnalle toinen tärkeä tatuointi. Haaveilenkin minimalistisesta Näkymätön Ninni -tatuoinnista, joka sekin symboloisi itselle tärkeitä asioita. 🙂

× Lukeminen. Lukemisessa tykkään pistää itselleni tavoitteita, ja tänä vuonna toivoisin ehtiväni lukea ainakin yhden kirjan enemmän kuin viime vuonna. Goodreads-sovellus on kätevä omien tavoitteiden seuraamisessa. Kirjoja voi myös arvostella lyhyesti vaikka pelkillä tähdillä, kerätä itselleen omaa lukulistaa sekä olla yhteydessä kavereiden kanssa joilta voi löytää lisää kivoja lukuvinkkejä.

PicsArt_01-29-06.52.44

× Solmuvärjäys. Tämä on ollut ikuisuustavoite ja solmuvärjätty paita oliskin kiva DIY-projekti kesälle. Vielä en ole ehtinyt selvittää kuinka hankalaa (ja pesukoneen sotkevaa) se tulisi olemaan, mutta ehkä tänä vuonna tämä pääsee haaveista toteen.

Onko sulla tälle vuodelle odotuksia tai tavoitteita? 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.