Terveys & Hyvinvointi

Energiahoito – mielen ja kehon lukkojen avaaja

Joskus elämässä asiat vain tapahtuvat vailla järkevää logiikkaa, irrationaalisesti ja aivan yllättäen. Tämä minun ”eksyminen” energiahoidon pariin oli myös vähän samanlainen kertomus. Aloitan kertomalla mitä energiahoito tarkoittaa ja sitten kerron vähän omia kokemuksiani kyseisestä hoidosta.

Mikä on energiahoito?

Energiahoito tarkoittaa luonnollista hoitomenetelmää, jolla voidaan perehtyä monentyyppisiin ongelmiin. Siitä voi olla monenlaiseen vaivaan apua, mm. kipuun, ahdistukseen, masennukseen tai väsymykseen. Itse kävin BodyMind Energy Balancing Method-hoitomenetelmän energiahoidossa Heidi Susan Niskalalla, joka on energiahoitoharjoittelija täällä Jyväskylässä ja tekee hoitoa omassa kotonaan. Minulta menee ainakin lämmin suositus hänelle, vaikka onkin vasta harjoittelija ♥

Hoito koostuu eri vaiheista ja se alkaa alkuhaastattelusta. Siinä kartoitetaan asiakkaan tilannetta ja mietitään mihin vaivaan hoitoa lähdetään tekemään. Tämän jälkeen mitataan kehon virheaennot käsin ja kartoitetaan kehon stressitilat. Seuraavaksi siirrytään itse hoitoon. Aluksi se tapahtui minulle seisten, sitten istuen, ja lopulta maaten. Keho käydään kokonaan läpi hoidon aikana. Hoito vaikuttaa autonomiseen hermostoon (pitää yllä esim. sydämen sykettä), jossa ongelmien ydin ajatellaan olevan. Tarkoitus on että autonomisesta hermostosta poistetaan stressitilaa ja jännitystilaa. Kun tämä syvälle juurtunut jännitystila ja stressi saadaan poistettua, alkaa keho vapautua ylimääräisestä taakasta jota se kantaa.

Lisätietoa saat Suomen energiahoitajien nettisivuilta (klik) halutessasi jos joku asia jäi vaivaamaan. Energiahoito ei ole uskomushoitoa, eli sellaista johon täytyy uskoa jotta se toimii, mutta toki se herättää ihmisissä erilaisia mielipiteitä. Olkoon tämä hoito sellainen johon jokainen saa uskoa tai ei. 🙂 Hoito vaikuttaa tasolla, jonne tietoisella mielellä ei ole pääsyä, ja tämän takia hoito vaikuttaa yksilöllisesti. Jokainen reagoi hoitoon vähän eri tavalla; joku purskahtaa itkuun, jollekin saattaa herätä tiedostamattomaksi jääneitä muistoja tai joku voi kokea kehonosien puutuvan yms. Hoidon aikana voi kuitenkin pitää taukoja ja on hyvä että energiahoitaja on luotettava jotta voit tarvittaessa sanoa jos joku alkaa tuntua liian pahalta.

 

Mitä hoidon aikana tapahtui?

Lähdin aika rohkeasti energiahoitoon Facebookissa tutustumani ihmisen luo, eli alussa mainitsemani Heidi Susan Niskalan omaan kotiin. Enhän voinut koskaan tietää mitä oven takaa oikeasti paljastuu, mutta sydänkoristein sisustetun oven tuli avaamaan lämpimästi hymyilevä nainen, joka kätteli ja toivotti tervetulleeksi. Tunsin heti turvallisuutta ja luottamusta.

Istuimme huoneeseen, jonka seinä oli metsätapetilla päällystetty, ja huoneen nurkassa oli pieni hyllykkö, jonka päällä oli diffuuseri, eteerisiä öljyjä, suolakivilamppu, orkidea, luonnonjalokiviä ja muutamia kirjoja. Jo siinä vaiheessa tunsin lämmintä yhteyttä energiahoitajaan sillä intuitioni sanoi että olemme samankaltaisia ihmisiä, joka lisäsi luottamusta. Diffuuserissa tuoksui laventeli- ja stress away-tuoksut ja välillä se soitti rauhoittavaa musiikkia. Huoneessa oli just eikä melkein oikeanlainen tunnelma omalle sisäiselle matkalle ja hoidolle!

Aloitimme kerran alkuhaastattelulla ja ennen hoitoa olin päättänyt että mikäli luottamussuhdetta ei heti synny, en ala avautumaan esimerkiksi masennuksestani. Heidi kutenkin oli niin sydämellinen ihminen että hänen kanssaan oli helppo jutella vaikeistakin asioista. Minua ei vähätelty ja tunsin että tulen kuulluksi. Tämä ihminen on aidosti läsnä kanssani juuri siinä hetkessä minua varten. Vielä tarkentaakseni, energiahoito ei ole keskusteluhoitoa, mutta siinä voi jakaa omia elämänkokemukseen perustuvia ajatuksia. Energiahoitaja ei ole terapeutti.

Seuraavaksi aloimme perehtyä ongelmiin. Minulla hoidon oli tarkoitus purkaa masennuksen taakkaa. Heidi kävi läpi kehon virheasennot ja kosketteli lempeästi painellen käsiäni, selkääni ja lantioluitani samalla hieman liikutellen, tärisyttäen ja keinuttaen kehoani. Hoidon tarkoitus on ymmärtääkseni välittää voimauttavaa energiaa. Kosketus voi olla myös vääränlaista, eikä ole kaikille helppoa antaa vieraan ihmisen koskettaa, mutta Heidin kosketus oli lempeä ja turvallinen. Koko hoidon ajan sai puhua, ja vaihdoimme ajatuksia ja tuntemuksia. Energiahoito on tutkimusmatka sekä hoidettavalle, että hoitajalle, ja se voi nostaa kummassakin pintaan tuntemuksia, sillä hoito on hyvin intensiivinen kokemus ja siinä liikkuu vahvoja tuntemuksia kummallakin, joita aistii helposti etenkin herkkä ihminen.

Heti tämän käsien koskettelun jälkeen aloin tuntea aaltomaisia väristyksiä kehossani, joka oli jo sinällään hämmästyttävä kokemus saatika sitten se että seison ventovieraan ihmisen asunnossa energiahoidossa josta mulla ei ollut juuri mitään tietoa. Väristykset eivät tuntuneet pahalle, ne saivat aikaan kylmät väreetkin ja tilaa on vaikea kuvata. Ehkä pitäisi se kokea ennenkuin ymmärtää. Kuvailisin sitä niin kuin energiaa alkaisi virrata mun kehossa.

Seisomisen jälkeen istuin hetken, ja Heidi siirtyi mun taakse tekemään heiluvaa liikettä käsillään. En itse nähnyt mitä tapahtui, koska olin selin, mutta suunnaton turvallisuuden tunne valtasi kehoni. Heidi sanoi että musta huokui myös turvaa etenkin vasemmalta puolelta, luultavasti koska siellä sijaitsee sydän.

Viimeisenä makasin hoitopöydällä (vaatteet sai pitää päällä) ja Heidi kosketteli lempeästi painellen jalat, kädet, niskan ja pään välillä toistaen liikettä kädellään aivan kuin siirtäen energiaa. Tunsin hoidon alussa aivan valtavaa painetta kehossa, mutta loppuvaiheella se ikäänkuin poistui kehosta. Minun oli kevyt olla, ikään kuin jotakin ylimääräistä olisi poistunut. Heidi myös kommentoi välillä mitä tuntemuksia hänellä herää, ja totesi jotakuinkin näin että hänelle heräsi sellainen ajatus että vaikka olen sairastanut pitkään niin se ei ole minun syy tai vika ei ole minussa. Se oli jotenkin tosi lämmittävä kommentti, koska helposti sorrun siirtämään kaikkien syyt itselleni ja moitin itseäni oikeastaan kaikesta mikä menee vikaan. Puhuttiin myös mm. lempeydestä itseä kohtaan.

Hoidon aikana mieli vaelteli, niin kuin mielellä on tapana kun ollaan hiljaa ja keskitytään vain olemaan. Koin monenlaisia tunteita, mutta mieleen ei herännyt esimerkiksi mitään tiedostamattomia muistoja. Päällisin tunne oli ehkä rentoutuminen, turvan tunne, ne kummat väreet sekä levollisuus. Lopussa kun nousin hoitopöydältä, tuntui kuin olisin ollut pitkässä rentouttavassa hieronnassa, vaikka energiahoidossa ei ole kyse hieronnasta vaikka siihen kuuluukin kehon painelua ja silittelyä.

 

Mitä energiahoidosta jäi käteen?

Kokemus oli mielestäni mielenkiintoinen, uudenlainen, positiivisella tapaa hyvin hämmentävä kokemus, ja menisin hoitoon uudelleen mielelläni. Uskon että energiahoito voi olla apu muun hoidon rinnalla, jos kokee sellaisen hoitomuodon omakseen. Itse en kuitenkaan näin henkilökohtaisesti usko energiahoidon voivan yksistään parantavan mielenterveysongelmista tai esimerkiksi syövästä, niin kuin jossakin on liikkunut sellaistakin tietoa. Tällaisella lempeällä hoitomuodolla oli kuitenkin yllättävän suuri vaikutus ainakin omalla kohdallani turvallisuuden tunteeseen, ja pystyn hyvin palauttamaan itseni siihen mielentilaan mikä tuona päivänä oli. Miksipä ei tämä hoito toimisi myös avaamaan niitä mielen lukkoja, joita on jossakin tiedostamattomissa. Hoidon aikana todella tuntui että päästin irti jostakin sellaisesta taakasta jota en ehkä itsekään osannut nimetä.

Lämmin kiitos menee Heidille hoidosta ja mikäli sinua jäi nyt kiinnostamaan tämä energiahoito niin esimerkiksi sydämellistä Heidiä voit lähestyä Facebookissa (löytyy nimellä Heidi Susan Niskala). 🙂

body-mind-energy-balancing-method

Oletko sä käynyt energiahoidossa? Mitä ajatuksia energiahoito sussa herättää?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.