Lifestyle

Maailman paras kasvispizza-ohje

Törmäsin sattumalta kasvispizzan reseptiin, jota hieman varioimalla sain aikaiseksi kerrankin jotain sellaista, jota tulee a) ihan varmasti tehtyä uudelleen vielä monta kertaa, sekä b) oikeasti oli aivan superherkullista, joten uskaltaudun jopa lisäämään tuon maailman paras -etuliitteenkin, heh. Tomaatti-mozzarella-basilika-yhdistelmästä tulee myös aivan lyömätön kombo, joten se onkin osittain se juttu joka tekee tästä pizzasta niin hyvää. Pizza oli myös tosi nopea tehdä pohja mukaan lukien, ja koko ruoan valmistuksessa meni arviolta ehkäpä vähän päälle 30 minuuttia.

kasvispizza-ohje-blogi

Pizza on myös maultaan ihana sekoitus uunin kautta käyneitä lämpimiä raaka-aineita, sekä päälle ripoteltavia tuoreita kasviksia. Lopputuloksena tästä tuleekin kivan raikas kokonaisuus. Tässä on myös kiva suuntuntuma paistettujen ja ”raakojen” ainesosien myötä! Tämä pizza sopii myös vaikka keskelle viikkoakin, sillä tämä on jollakin tapaa ihanan kevyt, mutta täyttää kuitenkin kivasti antaen energiaa ja puhtia päivään. Tästä ei kuitenkaan tule sitä pizzanjälkeistä väsymystä…

Kokeilin myös ensimmäistä kertaa ruuanlaitossa nyhtökauraa, ja se oli verrattavissa kutakuinkin nyhtöpossun makuun. Omaan pizzaan lisään ensi kerralla vähän enemmän mozzarellaa, mutta sen korjauksen teinkin jo teille ohjeeseen. 🙂 Myös pizzapohjan kanssa saa olla tarkkana, jottei siitä tule liian paksu.

kasvispitsa-resepti

TARVITSET PIZZAA VARTEN:

Pohja…

×  n. 5dl pizzajauhoja (Myllyn paras)

× 25 g hiivaa

× 2dl vettä

× oliiviöljyä (avuksi pizzapohjan levittämiseen)

Täytteet…

× Paseerattua tomaattia (n. 200g)

× Tomaatilla maustettua nyhtökauraa oman maun mukaan (itse käytin Gold&Green-merkkistä)

× noin 2 mozzarellaa ( esim. Granarolo Mozzarella)

× tuoreita kirsikkatomaattiviipaleita oman maun mukaan

Uunin jälkeen…

× hieman lisää kirsikkatomaattiviipaleita

× basilikan lehtiä

MAAILMAN PARAS KASVISPIZZA-OHJE:

1. Laita uuni 250 asteeseen.

2. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon vähitellen pizzajauhot.

3. Kun pizzapohjaseos on tasainen, levitä se uunipelille. Käytä apuna oliiviöljyä ja tarvittaessa lisää pizzajauhoja. Tee pohjasta mahdollisimman ohut, sillä se kohoaa reilusti uunissa.

3. Levitä pohjalle paseerattu tomaatti ja lisää täytteet: nyhtökaura, mozzarellaviipaleet sekä tomaatti.

4. Paista uunissa 250 asteessa noin 12 minuuttia.

5. Uunin jälkeen anna pizzan hetki jäähtyä ja lisää sitten päälle basilikanlehtiä ja tuoreita tomaattiviipaleita.

Ohjeesta valmistuu yksi iso pellillinen pizzaa.

hyvä-kasvisruoka-resepti

Mukavia herkutteluhetkiä! ♥:Enni

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.