Lifestyle

Kuka tätä blogia pitää? | faktoja minusta

aurore-blogi

Olen ollut viime aikoina tosi väsynyt ja erityisesti minua uuvuttaa somen selailu (kun sen ajan voisi käyttää johonkin muuhunkin ja aivot eivät kestä jatkuvaa informaatiotulvaa) sekä se että olen kirjoittanut paljon aiheista, jotka vaativat keskittymistä ja oikeasti asiaan paneutumista. Haluankin nyt hetken ainakin pitää taukoa sellaisesta, ja tehdä ns. ”kevyempiä” postauksia, jossa mieli ei kuormitu niin paljoa. Joten unohdetaan hetkeksi maailmanparannuspostaukset ja keskitytään kevyempään sisältöön!

Postausaiheita on mielessä paljonkin ja ensimmäisenä päätin toteuttaa tämän postauksen hieman laajempana versiona kuin mitä Instagramiin päivitin – eli kuka tätä blogia pitää. Kaikki eivät kuitenkaan seuraa minua Instagramissa, joten ehkä pieni faktapostaus itsestäni olisi ihan kiva täälläkin tähän väliin. Sivupalkissa on lyhyt esittely itsestäni ja varmasti teillä on jonkinlainen kuva siitä, millainen ihminen olen. Ja no, blogia pitkään seuranneet varmasti ovat muodostaneet jonkinlaisen kuvan minusta. Ehkä parhaiten saatte kuitenkin irti, jos itse kerron itsestäni. Joten pyhitän tämän postauksen sille, että kerron kuka olen bloggaajaroolin takana.

× Olen syksyn lapsi, ja syntymäpäiväni on 10. elokuuta (elokuu lasketaan syksyksi ja piste!! :’D). Olen 24-vuotias. Kooltani olen lyhyt ja pieni, mutta sisua löytyy senkin edestä. En tiedä miksi ihmiset yleensä ovat kuvistani saanut sen päätelmän, että olen kamalan pitkä, mutta pituuteni on 159 cm. Lapsena ennustettiin etten kasva yli 150 cm, joten välillä tuleekin pohdittua millainen olisin, jos en olisi ylittänyt kasvuodotuksia niin hurjasti…

× Asun yksin Jyväskylässä, ja rakastan tätä aluetta jossa asun. Olenkin usein kuvannut että tämä alue on kuin sekoitus maaseutua ja urbaania kaupunkimaisemaa eli siis lähestulkoon täydellistä. Haaveilen että saisin asua tällä alueella vielä pitkäänkin, miksei vaikka koko elämääni, jollei mieli nyt satu radikaalisti muuttumaan. Rakastan Jyväskylää, ja täällä on tällä hetkellä kaikki mitä tarvitsen.

× Luonteeltani olen rauhallinen, herkkä, lempeä, syvällinen ja huumorintajuinen. Rauhallisuudesta huolimatta näytän kuitenkin etenkin positiiviset tunteeni yleensä aika voimakkaasti. En peittele innostustani tai jos joku asia koskettaa. Joskus hämmästelenkin useimpien ihmisten tapaa näyttää minimaalisesti tunteensa, ja päin vastoin, he varmaan ihmettelevät minun räjähtävää tunneilmaisua. Innostun herkästi, ja kaverini löysikin kuulemma minulle kerran vaatekaupassa täydellisen vaatteen, jossa luki ”excited about everything”…Olen myös kasvanut sellaisen perheen keskellä, jossa huumori kuuluu jokapäiväiseen elämään. On ok vitsailla hyvän maun rajoissa myös vaikeista asioista tai nauraa itselleen. Nauraminen pidentää ikää tai jos ei sitä niin ainakin pelastaa huononkin päivän!

× Myers-Briggsin tyyppi-indikaattorin mukaan olen INFJ-luonne (jos kiinnostaa, googleta 16personalities ja tee suomenkielinen testi, joka kertoo mikä persoonallisuustyyppi sä olet!). INFJ-luonteelle tyypillistä on herkkyys, perfektionismi, introverttius, halu kehittyä ihmisenä sekä usein kokemus siitä, että oma elämäntehtävä on toisten auttaminen. INFJ on usein päättäväinen, sekä taistelee omien arvojensa mukaisten asioiden eteen määrätietoisesti. Jos kuvailisin itseäni, kuvailisin varmaan juuri noin. Kyseistä persoonallisuustestiä onkin kuvattu jopa ”pelottavan” todenmukaisesti – kannattaa siis tehdä se jos tällaiset testit kiinnostaa!

× Olen harrastanut kaikenlaista elämäni aikana auttamistöistä (vapaapalokunta, SPR:n ensiapupäivystäjä, ensiapukerhon vetäjä) liikunnallisiin harrastuksiin (baletti, jalkapallo), musiikillisiin  (kitaran ja basson soitto) ja luoviin harrastuksiin (kolumnien kirjoittaminen lehteen, piirtäminen, käsityökoulu). Nykysin harrastukset ovat pääasiallisesti liikunnallisia ja luovia. Olen harrastanut 3 vuotta joukkuevoimistelua (nyt vietän epävirallista taukoa siitä), joogaa sekä tykkään lenkkeillä luonnossa. Lempeä liikunta ja musiikillis-kehollinen ilmaisu ovat ne mun jutut. Lisäksi teen kaikkea luovaa: kirjoitan, luen, valokuvaan. Blogia olen pitänyt varmaan jotakin vähän päälle 5 vuotta. Päiväkirjan kirjoittaminen kuuluu lähes jokapäiväisiin rutiineihin, kirjaakin yritän hitaasti mutta varmasti kirjoittaa. Myös teejutut lasken jonkinlaiseksi harrastukseksi, sekä kasvien parissa puuhailun.

× Olen syvällinen pohdiskelija ja minulla on palava halua oppia uutta ja kehittää itseäni. Olen aina pitänyt opiskelusta ja uuden oppimisesta. Tietokirjallisuus ja henkisen kasvun opaskirjat ovat parhaita, kaunokirjallisuus harvoin jaksaa kiinnostaa niin paljoa. Ajattelen paljon (no välillä ehkä liikaakin). Rakastan psykologiaa ja lukiokurssien lisäksi olen tutkinut aihetta paljon itsekseni. Tulevaisuudessa haluaisin olla psykologi, ehkä toimia tutkijana.

× Psykologian lisäksi kielet kiinnostavat. Koulussa opiskelin suomen lisäksi englantia, ruotsia, ranskaa ja espanjaa. Eri kielien sanat jäävät mulle helposti päähän. Mulla oli pitkään kausi, jolloin suorastaan elin espanjan kielen ympäröimänä. Opiskelin sitä aivan vimmatusti, sillä rakastin sitä kieltä. Teippasin huoneeni esineisiin niiden espanjankieliset nimitykset, opiskelin sanakirjaa alusta alkaen ja luin espanjankielisiä lastenkirjoja. Se oli oikeasti ihanaa. Nykyisin espanja ja ruotsi ovat mun lempparikielet. Jos voimavarat riittäisivät, opiskelisin jompaa kumpaa kieltä nykyisinkin yhtä ahkerasti. Joskus toivon salaa että olisin kaksikielinen. 😀 Mutta mut saa innostumaan myös moni muu kieli. Saamea olisi kiva osata, kreikkakin olisi aika hauska ja latina se vasta mielenkiintoinen olisi…Täytyy myös paljastaa että puhun joskus itsekseni eri kieliä kotona, heh.

× Huonot puoleni ovat ehkä vaativuus ja liika perfektionistisuus. Ajattelen usein, että olisin voinut tehdä tuon ja tuon asian paremmin. Ja ehkä tuonkin. No oikeastaan koko elämäni. Toisaalta nämä piirteet ovat auttaneet minua pärjäämään elämässä: sain hyviä arvosanoja aina koulussa ja en mene sieltä mistä aita on matalin. Panostan täysillä siihen mihin ryhdyn.

× Tärkeitä arvoja mulle ovat läheiset, hyvinvointi, luonto, toisten auttaminen, itsensä kehittäminen ja luovuus. Minut saa hermostuneeksi ajattelemattomat ihmiset ja epätasa-arvo. Melu ja etenkin kiire saavat minut hermostumaan. Aistia kuormittavat asiat hermostuttavat, aistia hellivät rentouttavat. Visuaalinen kauneus, kauniit äänet ja hyvät tuoksut saavat minut hyvälle mielelle. Minulle tärkeiden ihmisten ilo saa minutkin iloiseksi ja en ole tätä koskaan sanonut ääneen, mutta etenkin pienemmän pikkuveljeni hymy on syntymästä asti ollut minusta kaunein hymy – asia joka saa takuulla iloiseksi ♥

× Musiikkimakua olen pitänyt aina vähän sellaisena asiana josta en mielellään puhu. Koen että sen jakaminen toisille olisi jotenkin liian intiimi ja häpeällinen asia, vaikka toisaalta jos joku toinen kertoo musiikkimaustaan ei se aiheuta minussa ainakaan negatiivista reaktiota, olipa musiikkimaku millainen tahansa. Kuuntelen musiikkia tosi laidasta laitaan. Olisi ehkä helpompi vastata millaista musiikkia en kuuntele (=sitä joka soi radiossa nykypäivänä). Moderni klassinen menee, suomirock- ja pop (etenkin vanhempi sellainen), ambient, elektroninen, ysäri…Eniten kuuntelen kuitenkin elektronista ja ambientia. Kappale johon en kyllästy ikinä on Jon Hopkinsin Open Eye Signal (p-a-r-a-s). Ja se pitää kuunnella kunnon kuulokkeilla, jotta musiikin eri vivahteet varmasti kuulee. Radiokanavaksi valitsen yleensä HitMixin, Suomipopin tai Suomirockin. NRJ:n, Loopin, Kissin ja muut sellaiset kierrän kaukaa.

× Olen minimalisti, ja minua häiritsee turhat asiat elämässä. Mitä vähemmän materiaa ynnä muuta turhaa elämässäni on, sitä enemmän jää tilaa hengittää. Asioiden karsiminen tuottaa suurta mielihyvää. Tällaisia asioita ovat mm. kännykän turhien sovellusten poistaminen, vanhojen blogipostausten ”siistiminen” (kyllä, harrastan myös tällaista…), tietokoneen työpöydän järjestely, Instagram-seurattavien karsiminen tai kodin turhista tavaroista eroon pääseminen. Materia tuottaa minulle kuitenkin jossakin määrin iloa, mutta en koe olevani materialisti. Harkitsen ostokseni yleensä tarkkaan. Keräilen kuitenkin erilaisia asioita (kuten Hidasta elämää-kirjoja sekä yleensäkin sellaisia sykähdyttäviä, kauniskantisia kirjoja jotka haluan lukemisen jälkeen koristamaan kirjahyllyä, terapeuttisia kortteja, magneetteja eri paikoista ja luonnonjalokiviä). Joskus tykkään hemmotella itseäni jollakin vegaanikosmetiikalla, uudella eteerisellä öljyllä tai vaikkapa tuoksukynttilöillä. Hyvinvointiin liittyvillä jutuilla tykkään myös piristää itseäni välillä. Mutta mitä vähemmän tavaraa kotona on – sitä kevyempi olo on!

× Rakastan elämän pieniä ilon hetkiä ja näen kauneutta helposti ympärilläni. Mottoni on että elä jokainen päivä kun se olisi viimeinen. Tartun tilaisuuksiin ja olen spontaani. Elämä on liian lyhyt katumiseen että jätti tilaisuudet käyttämättä!

Olisi hauska kuulla millaisia tyyppejä siellä ruudun toisella puolella tätä blogia seurailee?

Entä mikä saa just sut lukemaan mun blogia?

2 kommenttia

  • Sini

    Tällainen faktapostaus oli kyllä kiva! Aina on kiinnostava tietää, millainen ihminen blogia pitääkään. Luen sun blogia, koska sulla on aina niin kiinnostavia aiheita etkä bloggaa aina vain samasta aiheesta, vaan sisältöä löytyy moneen makuun 🙂

    • Enni

      Kiitos, tykkään myös lukea tällaisia muiden blogeista, kun oppii tuntemaan bloggaajaa vähän eri kuvakulmasta, ehkä saa irti myös sellaisia asioita mitä ei muuten saisi. 🙂 Ja kiva kuulla, monipuolisuus onkin se johon pyrin. Yritän keksiä lukemista moneen makuun, jotta jokaiselle löytyy jotakin! Tykkään myös kovasti sun blogista ♥

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.