Lifestyle

Kevään bucket list (2019)

Rakastan tehdä listoja, ja yksi jokavuotinen perinne onkin tehdä vähintäänkin yhdelle vuodenajalle oma bucket list. Ajattelin tehdä tämän vuoden ensimmäisen bucket listini keväälle, ja miettiä mitä kaikkea haluaisin tehdä kevään aikana. Nämä bucket listit auttavat suunnittelemaan tulevaa ja niitä tekemällä pääsee kivasti haaveilemaan tulevasta. Ja jos tulee tylsiä hetkiä, voi kaivaa nämä listat esille ja miettiä löytyisikö niistä jotakin toteutettavaa sille hetkelle.

Viime kevät oli aika lailla täydellisyyttä hipova ja haluaisinkin että tämä kevät voisi olla viime kevään veroinen. Muutin viime vuonna uuteen yksiöön, aurinko paistoi koko seinän levyisistä ikkunoista sisälle lähes kaikki päivät, menin ja tein asioita, nautin elämästä, söin grilliruokaa, lenkkeilin ilta-auringossa, saunoin ja olin aidosti onnellinen jokaisesta hengenvedosta lämpenevässä kevätilmassa. Kevät on mulla yleensä aikaa, jolloin kaamosmasennus saa vähitellen väistyä, saan pitkästä aikaa energiaa paistavasta auringosta ja tunnen oloni useammin onnelliseksi. Siispä haluan yrittää nauttia tästäkin keväästä kaikin siemauksin. Mun kevään bucket listiin kuuluu tänä vuonna nämä jutut:

PicsArt_04-07-05.01.38

× Tee Dermosilille keväinen tilaus. Mulla on perinteenä tehdä aina kesän alussa tai loppukeväästä Dermosilille suurempi tilaus, jossa tilaan vanhojen loppuneiden tuotteiden tilalle vanhoja tuotteita, ja sitten kivaksi piristykseksi jotakin uuttakin testiin. Etenkin kesää lähestyttäessä innostun ihonhoidosta aivan uudella tapaa ja onkin kiva päästä hellimään ihoa ihan uusilla ja aiemmin tuntemattomilla tuotteilla. Ne tuovat kivaa luksusta arjen keskelle. Tilauksen sisällön esittelen sitten varmasti myös blogissakin!

× Tee oma citypuutarha parvekkeelle. DIY kukkalauta-projekti etenee hyvää mallia ja se on jo lähes viittä vaille valmis. Viime viikonlopun olin maalamassa sitä ja vielä pari kerrosta maalia tarvitaan, jotta lopputuloksesta tulee tarpeeksi peittävä. Lisäksi täytyy ihan lähiviikkoina käydä ostamassa kasvin taimet itämään, joten suunnitteilla onkin sitä varten reissu Viherlandiaan. Odotan jo ihan malttamattomina että saan kasvit parvekkeelle valmiille kukkalaudalle kasvamaan ja tuomaan vihreää väriä ja palasen luontoa mun kotiin! Myös tästä on tiedossa postausta sitten kun kaikki on valmista.

× Jatka lenkkeilyä. Pari postausta sitten mainitsin että olen aloittanut taas pitkästä aikaa lenkkeilyn. Koska juoksulenkit eivät edelleenkään mua kamalasti innosta, niin tavoitteena olisi käydä nauttimassa keväisistä ilmoista kävelylenkkien myötä niin paljon kuin mahdollista. Haluaisin oppia tuntemaan lähiseutuni läpikotaisin ja oppia suunnistamaan täällä vähän paremmin, ja siinä projektissa riittääkin työtä kun lähellä on niin paljon tuntematonta seutua. Löysin ainakin eilen lenkillä ehkä Jyväskylän upeimman asuinalueen pylvästaloineen, uima-altaineen ja järvimaisemineen, joten kannatti lähteä haahuilemaan keskelle aivan tuntematonta taloaluetta! Rakastan talojen ja pihojen ihailua ja sitä myötä inspiksen keräilyä!

PicsArt_04-07-05.02.43

× Etsi uutta musiikkia listoille ja tee mood-biisilistoja. Mun biisilistat pyörittävät samoja biisejä päivästä toiseen ja kyllähän niihin alkaa jo vähitellen kyllästyä, heh… Tarkoitus olisi löytää vähän uutta kuunneltavaa ja uusia biisejä joita toistaa tuhat kertaa peräjälkeen. Olen musiikin suhteen sellainen että kuuntelen lähes kaikenlaista musiikkia klassisesta poppiin, rokkiin ja ambientiin (paitsi nykyajan renkutus ei mene sitten millään :D), joten uuden musiikin löytäminen ei pitäisi olla mikään ongelma. Musta on tosi kiehtovaa että esimerkiksi Spotifyssakin on varmasti tällä hetkellä tuhat erilaista biisiä jota en ole vielä kuullut ja joihin ihastua, kunhan vaan ne löydän. Haluaisin myös luoda eri fiiliksille omia mood-biisilistoja, kuten keskittymiseen, hyvään fiilikseen ja aamuihin omat listat. Mitään huonoa fiilistä ylläpitäviä listoja ei ole kuitenkaan tarkoitus tehdä vaan löytää musiikkia joka saa mut inspiroituneeksi tai hyvälle tuulelle 🙂

× Tee Pinterestiin keväisiä ja kesäisiä inspiraatioboardeja. Nämä jos mitkä nostattavat kevät- ja kesäfiilistä! ♥ Tykkään kerätä niin asuinpiraatiota, inspiroivia quoteseja kuin valokuvausinspiraatiota. Ehkä jaan tänne blogiinkin jotakin inspiroivia boardeja sitten.

× Kehity valokuvauksessa ja ota paljon kuvia. Kun Pinterestistä tulee selailtua erilaisia inspiraatiokuvia, tulee itsellekin fiilis kehittyä valokuvauksessa ja ottaa yhtä hienoja kuvia. Aion yrittää vangita tänä keväänä kuviin kaikki kauniit hetket ja oppia myös sommittelemaan kuvia paremmin. Aion yrittää tuottaa blogiin laadukkaampaa valokuvasisältöä, mutta olla myös vähemmän kriittinen omien kuvien suhteen, koska muuten ei valokuvauksesta tule yhtään mitään. Yritän myös katsoa erilaisia vinkkivideoita, postauksia ja tekstejä valokuvaamisesta, jotta voisin siinä kehittyä.

PicsArt_04-07-05.06.13

× Lue paljon hyvinvointikirjallisuutta. En yleensä jaksa kamalasti lukea muita kuin psykologisia tai hyvinvointiin liittyviä kirjoja, joten niitä aion lukea niin paljon kuin vain ehdin. Blogissa olisi tarkoitus myös esitellä kaikki lukemisen arvoiset kirjat. Rakastan sitä tunnetta kun psykologisia kirjoja lukiessa oivaltaa asioita ja näkee asiat ja koko maailman jotenkin ihan uudesta näkökulmasta. En myöskään pääse nyt hetkeen opiskelemaan joten niiden lukeminen ja sitä myötä uuden oppiminen korvaa hieman opiskeluikävää. Yritän pitää aivot myös aktiivisina, vaikken tällä hetkellä opiskelekaan.

× Tee kevätsiivous. Keväällä aion tehdä ainakin yhden suursiivouksen, eli perus imuroinnin ja pölyjen pyyhinnän lisäksi konmaritan myös kaikki kaappini läpi ja myyn/heitän pois kaikki tavarat joita en tarvitse. Olen sisustuksen suhteen nykyisin aika minimalistinen ja tykkään että kotoa löytyy vain kaikki tarvittava, turha tavara ahdistaa. Tarkoitus olisi päästä kaikesta lopustakin turhasta tavarasta eroon. Varmaan ikkunatkin pitäisi pestä, onneksi äiti lupasi tulla apuun…

× Keskity blogiin. Koska mulla ei tällä hetkellä töitä eikä opiskelua, niin bloggaaminen korvaa vähän kuin molemmat tällä hetkellä, tai ainakin tuo hurjasti tekemistä ja aktiviteettia arkeen (blogipostausten tekemisessä nimittäin kestää jos ne oikein laadukkaasti aikoo tehdä). Pystyn tällä hetkellä tuottamaan oman jaksamiseni mukaan blogiin aika aktiivisesti sisältöä, joten sillä linjalla olisi tarkoitus pysyä jos vaan omat voimat riittävät. Keväälle ei ole muuta suurempaa tekemistä tiedossa, joten aion sitten panostaa blogin pitämiseen. Haluan kehittyä bloggaamisessa ja luoda inspiroivaa sisältöä, joten yritän keksiä mielenkiintoisia postausaiheita ja kuvata tänne mahdollisimman kivoja kuvia (odotan kesää kun valo riittää taas kuvaamiseen yötä päivää ja pääsee taas kuvaamaan lähes kaikki kuvat luonnonvalossa!). Etenkin hyvinvoinnista olisi tarkoitus postata paljon, koska tämänhän vuoden nimesin itselleni hyvinvoinnin vuodeksi! 🙂

Onko teillä suunnitelmia keväälle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.