Lifestyle

Kesän bucket list 2019

summer bucket list 2019 suomi

Koska huomenna koululaisilla alkaa kesäloma, voisi kai laskea että tästä alkaa myös kesä? Siispä ajattelin tehdä perinteisesti kesälle oman bucket listin, jonne kokoan kategorioittain erilaisia tekemisiä ja to do-juttuja. Tässä on mun vuoden 2019 kesän bucket list:

PicsArt_05-31-05.11.05-01

TEKEMISET:

Kesällä aion lukea paljon kirjoja, etenkin kun löysin tuosta aivan läheltä sen lähikirjaston, josta mainitsinkin jo pari postausta sitten. Tavoitteena olisi lukea ainakin kaksi kirjaa joka kuukausi, joka on kevyt aloitus lukemiselle, eikä se luo liikaa paineita.

Puhuin myös blogissa parvekkeelle hankitusta teltasta, mutta säät viilenivät hetkeksi niin kovasti että en päässyt vielä yöpymään siellä. Kun säät tästä lämpenevät, aion myös viettää öitä siellä.

Tänä kesänä olisi myös kiva mennä Päijänne-risteilylle, eli laivaan joka kiertää muutaman tunnin ajan Päijänteen kauniissa maisemissa.

VALOKUVAAMINEN, BLOGI:

Kesällä aion valokuvata paljon materiaalia blogipostauksiin, sillä valoa riittää aamusta iltaan asti, joten näistä lyhyistä kesäkuukausista täytyy ottaa kaikki ilo irti! Aion myös toteuttaa paljon kivoja postausideoita, ehkäpä enemmän jotakin syvällisempiä aiheita (saa ehdottaa aiheita jos teillä on ideoita) ja hyvinvointiin liittyviä juttuja. Olen päivittänyt blogia viime kuukausina noin 15-16 blogipostausta kuussa, joten se on mun tavoite myös kesäkuukausille.

Haluaisin kesällä opetella paremmin myös videokuvaamaan. Olisi hauska tehdä jonkinlainen video, jossa kuvaan kauniita maisemia ja luontoa. Mulla olisi myös täydellinen biisi tuolle videolle valmiina ja jonkinlainen visiokin jo päässä, saa nähdä onko sitten todellisuus jotakin aivan muuta verrattuna odotuksiin, haha.

Otin myös kesälle isomman valokuvausprojektin, jossa kuvaan asuinseutuni eri maisemia, tai paikkoja josta tämän asuinpaikan tunnistaa. Se on päässyt hyvin alkuun, ja olenkin jo kuvaillut siihen paljon kuvia. Tarkoitus olisi jakaa kuvat jossakin vaiheessa myös blogissa, luultavasti parissa postauksessa koska kuvia on jo nyt niin hirveästi. Tämä kuvausprojekti on sopivan helppo, sillä ei tarvitse kuin lähteä kiertelemään lähiseutuja ja katsella maisemia kuin uusin silmin, josko sieltä löytyisi jotakin sellaista mitä en ole ehkä ennen huomannut, tai jolle olen jo sokaistunut.

DSC05626-01

INSTAGRAM:

Instagramiin olisi tarkoitus tehdä oikein kesäinen feed, ja ikuistaa sinnekin kaikki kauniit hetket kesältä. Olisi myös kiva jos sen sijaan että pommitan Instagramia kymmenillä kuvillani viikossa, postaisinkin harvemmin kuvia, joilla olisi myös jotakin sanottavaakin. Eli olisi kiva jos keksisin kuviin myös jotakin siihen liittyvää tekstiä, eikä vaan jotakin hymiötä ja hashtagia. Olen vähän sellainen ihminen että jos otan omasta mielestä kivan tai tärkeän kuvan niin sen enempää miettimättä postaan sen jo Instagramiin, mutta olisi kiva jos tosiaan niihin keksisi myös jotakin tekstiäkin aina mukaan. Blogipostausten mainostaminen on ainakin yksi josta saa kuville hyvät tekstit, joten sitä aion enemmän tehdä myös Instagramissa.

MATKUSTAMINEN:

Kesällä olisi tiedossa myös ainakin kotimaanmatkailua, sillä ollaan puhuttu lähtevämme porukoiden kanssa ainakin Parikkalan patsaspuistoon, joka onkin ollut yksi mun suuri haaveeni! Jos me mennään sinne, aion kuvata siellä p-a-l-j-o-n…Myös kummitäti on ehdottanut että käytäisiin pikkuveljeni kanssa Mikkelissä pienellä visiitillä, joten ehkä on tiedossa myös pieni reissu sinne.

DSC05784-01

ULKONÄKÖ:

Kävin tällä viikolla leikkauttamassa hiuksista -10cm pois, hieman ohentamassa latvoja ja hiuksia leikattiin myös vähän kerroksittain. Lopputuloksesta tuli tosi kiva ja ihanan freesi, vaikka hiukset ovatkin vielä aika pitkät. Sovittiin kampaajan kanssa että tulen takaisin kun etuhiukset ovat kasvaneet vähän pidemmiksi, niin saadaan vähän uudistettua hiuksia. Luulen että leikkaan samalla myös hiuksista vielä vähän pituutta pois. Vihasin nuorempana laineikkaita hiuksiani, enkä todellakaan tiedä miksi ne tuntuivat niin kamalilta (okei, otsatukka ei ollut järkevä idea kun se meni kiharalle), mutta nyt haaveilen lyhyemmistä hiuksista sillä silloin ne kihartuvat enemmän. Ehkä myös tämä curly girl-metodi on iskenyt muhunkin…Mulla on joku tarve uudistua jotenkin, joten uusilla hiuksilla nyt ainakin saa vähän vaihtelua ulkonäköön. Mitään kovin radikaalia hiusmallimuutosta ei ole tiedossa, mutta pientä vaihtelua tasapaksuihin pitkiin hiuksiin. 🙂

HENKILÖKOHTAISET TAVOITTEET:

Kesällä olisi kiva saada rutiinit kuntoon. Vaikka pidänkin kovasti rennoista päivistä ilman mitään sen suurempaa agendaa, niin nautin myös sellaisista päivistä, jotka ovat aikataulutettuja, kaavamaisia ja järjestelmällisiä. Pidän järjestyksestä ja rutiinit tuovat sitä arkeen. Olisi kiva päästä joka ilta ajoissa nukkumaan, ja herätä sitten taas myös aikaisin uuteen aamuun. Eli usein kesään kuuluvat valvo koko yö-suunnitelmat taitavat olla jääneet jo mun osalta nuoruuden kesiin…En pidä valvomisesta vaikka usein valvonkin myöhään. Aikaiset aamut, jolloin saan paljon aikaiseksi, ovat aivan ihania. On ihana nauttia hiljalleen nousevasta auringosta, juoda aamuteetä ilman kiirettä ja vaikka ehtiä pyörittää pari koneellista pyykkiä.

DSC04680-01

SEKALAISET:

Kesällä aion nauttia paljon kesäisistä herkuista. Yleensä pidän myös grillaamisesta, mutta mulla on tullut jo totaalinen kyllästyminen grilliruokaan vaikkei kesä ole vielä edes ehtinyt kunnolla alkaa 😀 Porukat kun aloittivat grillikauden jo varmaan kuukausi sitten…Mutta tänä kesänä aion nauttia ainakin tuoreista vadelmista, herneistä sekä kasviksista ja dipistä. Kuumina kesäpäivinä mulle maistuvat paremmin kevyemmät herkut, joten niistä aion myös nauttia niin paljon kun vaan ehdin!

Ajattelin myös tehdä kesälle oman soittolistan, jota olen jo aloittanut tekemään. Etenkin suomipop kuuluu kesäfiilistelyyn! Ehkä jaan myös blogissakin mun kesän playlistin.

Parvekkeelle täytyisi myös hankkia uudet parvekekalusteet, joten katsotaan saanko aikaiseksi lähteä etsimään kaupoista sellaisia. Haluaisin että parvekekalusteet ovat valkoiset, mutta sellaisia on yllättävän vaikea löytää…

Mitä sun kesän bucket listen kuuluu?

2 kommenttia

  • Tuija

    Minnuukin kiinnostaisi Parikkalan patsaspuisto 😀 Meillä tämän kesän isoin juttu on uuden kodin sisustaminen ja laittaminen 🙂 Hyvää kesää siulle 🙂

    • Enni

      Hauskaa että säkin olet kuullut Parikkalan patsaspuistosta, koska monelle se on tuntemattomampi paikka! Olisi tosi mahtavaa päästä käymään siellä tänä kesänä! 🙂 Sun kesäsuunnitelmat kuulostaa kivalle, ja varmasti kodin laittamisessa on paljon puuhaa. Ihanaa kesää sullekin 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.