Lifestyle

Kätevä apu kännykkäkuvaamiseen

Jouduin tässä pari viikkoa sitten hankkimaan uuden kännykän, koska vanha alkoi temppuilemaan niin paljon ja se ei oikeastaan enää toiminut juuri ollenkaan. En pystynyt vastailemaan puheluihin, muisti oli koko ajan muka lopussa vaikka olin tyhjännyt kännykän, näyttö ei toiminut vaikkei se ollut rikkikään, puhelin sammui itsekseen ja muutenkin osasin jo vähän aavistella että uuden kännykän osto oli joka tapauksessa edessä pian. Päädyin sitten ostamaan vähän itselle vieraamman merkin puhelimen, nimittäin Honor 10, jota kuvailtiin ”valokuvaajan parhaaksi ystäväksi”. Uuden puhelimen valinta oli siis helppo. ;D Olen ollut tyytyväinen puhelimeen ja nyt kun kamerassakin on megapikselit kohdallaan (etu- ja takakamera 24 megapikseliä, jee) niin päätin että tulen jatkossa ottamaan enemmän kuvia myös kännykällä.

Huawei-tripod-selfie-stick 1

Päätin myös hankkia apuvälineeksi kuvailuun jalustan/tripodin. Tarkoitus oli lähteä hankkimaan Gigantista ihan perustripod ilman mitään hienouksia, mutta kaupassa ei ollut myynnissä kuin yhdenlaista tripodia: Huawein AF15-tripod/selfie stick, joka sopii kaikille kännykkämalleille. Se oli vähän kalliimpi, 29,90€ , mutta myyjä lupaili myydä sen 25 euroon kun paikan päällä ei ollut etsimääni halvempaa jalustaa. Päätin ostaa siis kyseisen jalustan, mutta vielä ostavaiheessa mulla ei ollut tietoa mitä kaikkea hienouksia jalustan ominaisuuksissa olikaan! Yllätyin siis enemmän kuin positiivisesti kun pääsin kotiin testailemaan tätä.

kännykkä jalusta

Ensimmäinen positiivinen juttu jalustassa oli se, että se mahtuu aivan superpieneen tilaan. Jalustan pystyy taittelemaan kokoon, jolloin se mahtuu pienempäänkin reppuun tai käsilaukkuun mukaan ja on näin helposti kuljetettavissa mukana kaikkialle. Tripod tosiaan sopii kaikille kännykkämalleille ja kännykän saa kiinnitettyä tähän helposti. Kiinnitys on myös todella tukeva niin ei tarvitse pelätä kännykän tippumista.

kännykän kaukolaukaisin

Toinen erittäin mieluisa yllätys oli, että tripodissa oli mukana myös itselaukaisin! Tätä en todellakaan osannut odottaa, ja tämän takia tulen varmasti kuvailemaan tällä jatkossa myös enemmän materiaalia blogiinkin. Monen monta kuvausideaa onkin mielessä kun ei tarvita kuvaajaa aina kaikkeen 🙂 Onnistuisikohan peräti asukuvatkin tällä?

Itselaukaisin toimii Bluetoothilla, joten sen käyttäminen on superhelppoa. Ennen kuvaamista itselaukaisin yhdistetään kännykkään painamalla siinä olevaa pientä näppäintä muutaman sekunnin ajan, ja sitten se on valmis käytettäväksi. Yksi hyvä puoli on myös se, että tätä kaukolaukaisinta ei tarvitse osoittaa kuvatessa kännykkää kohden, sillä se toimii tosiaan Bluetooth-yhteyden kautta. Kuvat voi siis ottaa niin että itselaukaisin on kokonaan piilossa tai vaikkapa selän takana. Kuvia voi myös ottaa pidemmältäkin etäisyydeltä, sillä yhteys riittää pitkälle Bluetoothin avulla. Ja jotta tämä pienen pieni kaukolaukaisin ei hukkuisi, sen saa myös kiinnitettyä tukevan kiinnityksen avulla kiinni jalustaan, jolloin se kulkeutuu myös aina mukana.

kännykän jalusta

Jalustan korkeutta saa myös säädettyä. Lyhimmillään sen saa todella lyhyeksi. Ainoa pieni miinus on että jalat eivät ole kovin tukevat, joten kovalla myrskyllä suosittelen varmistaan että tripod on suojaisassa paikassa, ettei se pääse kaatumaan.

Huawei-tripod-selfie-stick 4

Pisimmillään taas tripodin saa näinkin pitkäksi, mutta korkeutta voi siis säätää haluamalleen korkeudelle eikä sen tarvitse olla jompikumpi näistä. Tripod on myös helppo sijoittaa esimerkiksi pöydälle, kivelle yms. jos haluaa ottaa korkealta kuvia, mutta tripodin korkeus ei riitä. En myöskään suosittele ehkä tätä pisintä korkeutta jalustakuvaamiseen, koska tosiaan tripodin jalat eivät ole kovin tukevat ja esimerkiksi tuuli saattaa sen kaataa helposti.

selfiekeppi

Sen sijaan pidempänä jalusta toimii selfie-keppinä, kätevää! Tätäkään ominaisuutta en osannut odottaa tältä, mutta sekin oli positiivinen yllätys. Tripodin jalat saa taitettua alas, joten se muuttuu näin selfie-kepiksi. Kuvat saa otettua kätevästi vaikkapa sillä mukana tulleella itselaukaisimella. Tai sitten voihan tällä maisemiakin kuvata hieman vaan korkeammalta.

Oon supertyytyväinen tähän ostokseen ja tämä on kulkenut mun mukana lähes poikkeuksetta kun olen lähtenyt kuvailemaan. On kyllä niin kätevä kun tämän voi vaan sujauttaa reppuun eikä tarvitse raahata mukana mitään isoa jalustaa!

Onko teillä kännykällekin oma kuvausjalusta ja oletteko kokeneet sen käteväksi?

2 kommenttia

  • Enni

    Kiitos, kiva jos tykkäsit! 🙂 Tämä on kyllä hyödyllinen jos yhtään enempää kännykällä kuvailee. Gimbalista en olekaan aiemmin kuullut, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta! 🙂

  • Saraahdus

    Todella hyvä arvostelu 🙂 Voisi itsellekin olla hyödyllinen.
    Itsellä ei ole sinällään jalustaa kännykälle, mutta siihen verrattava gimbal eli kuvanvakaaja, jonka voi kiinnittää normaaliin kamerajalustaankin. Se on hieman suurempi ja pitää asentaa kiinni, joten ei tule kuljetettua mukana. Siinä on muitakin toimintoja, kuten automaattinen panoraama kuvaus ja kohteen seuranta… enemmän tuo on kuitenkin tehty videokuvaukseen (kävellessä), mutta sitä taas harrastan vähemmän. Eli jäänyt siltä varalta kun tulee tarve 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.