Terveys & Hyvinvointi

Mitä eteeriset öljyt ovat tuoneet elämääni?

Hyvää kansainvälistä eteeristen öljyjen päivää! Ei ole yhtään liioiteltua sanoa, että eteeriset öljyt ovat mullistaneet elämäni ja siksi niistä aika ajoin hehkutankin blogissa. Ne eivät ole kaikkien juttu, mutta jos koskaan tulee mahdollisuus niitä testata, niin suosittelen lämpimästi! Tämä postaus ei tule sisältämään enää tietoa eteerisistä öljyistä, sillä niistä olen tehnyt jo kaksi kattavaa postausta (linkitän alas vanhat postaukset niin voitte käydä ne halutessanne lukemassa), vaan kerron mitä kaikkea eteeriset öljyt minulle merkitsevät ja mitä ne ovat tuoneet elämääni.

eteeriset öljyt blogi

Parempi psyykkinen vointi, tasapainoisuus, energisyys

Viime postauksessa kerroin masennustarinani ja olen pohtinut paljon masennuksen ja eteeristen öljyjen yhteyttä. Painotan, että eteeristen öljyjen positiiviset vaikutukset pohjautuvat aina omiin kokemuksiin, eikä niitä voi sanoa yleisinä terveysväittäminä. Puhun siis vain ja ainoastaan omista kokemuksistani! Koen kuitenkin, että eteeriset öljyt ovat vaikuttaneet mielialaani positiivisella tavalla. Ne eivät ole pelastaneet minua masennukselta, mutta tuoksut herättävät minussa erilaisia tunnekokemuksia. Tuoksujen seurauksena olen itse ollut hyvinvoivampi, tasapainoisempi, ja tuntuu kuin säteilisin jotenkin iloisempaa energiaa. On sellainen fiilis, että haluan jakaa eteeristen öljyjen hyvinvoinnista tietoa kaikille, jotta muutkin voisivat hyvin! Kaikista tuoksuista ei luonnollisestikaan voi pitää, ja joku tykkää jostakin kun taas toinen ei ja se on ihan okei.

Minulla etenkin metsäiset tuoksut, sitrustuoksut, ”lämpimät” tuoksut ja eukalyptus tuovat positiivisia tunnekokemuksia. Esimerkiksi alhaalla olevassa kuvassa näkyvä Sacred mountain muistuttaa minua lapsuuden mökkireissuista, saunassa tuoksuvasta pihkasta, lämmöstä, huolettomasta kesästä ja turvallisuudesta. Jotkut tuoksut tuovat mieleen lämpimiä muistoja, jotka luovat turvallisuuden tunnetta ja rauhoittavat. Sitrustuoksut ja eukalyptus puolestaan lisäävät energiaa päivään ja saavat skarpin olon. Kukkaistuoksut taas saavat minut jostakin syystä automaattisesti kyyneliin ja ne ehkä stimuloivat jotakin sellaisia kipeitä tunnemuistoja jotka olen haudannut jonnekin syvälle sisimpääni. Tuoksut herättävät paljon muistoja, tunteita ja ajatuksia, ja ovat mielestäni siksi mielenkiintoisia. Uskon että tuoksuilla on parhaimmassa tapauksessa terapeuttinen vaikutus, ja siksi uskon myös aromaterapiaan. Omasta kokemuksesta voin sanoa että tuoksut todella vaikuttavat meihin.

Ystävät ja verkostot

Eteeriset öljyt ovat tuoneet minulle ihanan ystäväverkoston, jotka jakavat kanssani saman kiinnostuksen kohteen. Eteeristen öljyjen mukana tuoma ystävyyssuhde ei velvoita pitämään yhteyttä jatkuvasti, vaan ihmisiin voi ottaa yhteyttä silloin kun tuntuu. Olen tällä hetkellä parissa tiiviissä eteeristen öljyjen Facebook-ryhmässä ja Whatsapp-ryhmässä, joissa jaetaan päivittäin informaatiota eteeristen öljyjen käytöstä ja omia vinkkejä.

Meillä on myös pieni ja tiiviimpi eteeristen öljyjen porukka, joiden kanssa järjestämme ajoittain yhteisiä illanviettoja, tapahtumia yms. Esimerkiksi viime viikolla olin eteeristen öljyjen puutarhakutsuilla, jossa ohjelmassa oli mm. tuotteiden esittelyä, hyvää ruokaa, ohjattu rentoutusharjoitus ja siellä sai jakaa ajatuksia eteerisistä öljyistä. Olen alusta alkaen kokenut, että tähän porukkaan minä kuulun, vaikka suurin osa onkin minua paljon vanhempia. En ole jäänyt porukan ulkopuolelle, vaikka niin käy lähes poikkeuksetta aina. Olen muuta porukkaa ujompi, mutta minua ei hylätä tai jätetä syrjään. Eteeristen öljyjen ystävät ovat sydämellisiä, huolehtivaisia, ja auttavat aina kun tarve vaatii. Tässä porukassa minä tunnen olevani hyväksytty sellaisena kuin olen ♥

young living eteeriset öljyt kokemuksia

Puhdas ja luonnollinen elämäntapa

Eteeriset öljyt ovat puhtaita ja luonnollisia, ja siihen suuntaan haluan elämänikin menevän. Minua on alkanut enemmän houkutella luonnonmukaiset tuotteet, ja olenkin yrittänyt siirtää osan esimerkiksi kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan. Luonnonkosmetiikan puolelta löytyy paljon laadukkaita, mielenkiintoisia tuotteita joihin aion perehtyä myös jatkossa tarkemmin.Suosin myös esimerkiksi kasvisruokaa, mutta en silti olisi valmis ryhtymään täysin kasvisruokailijaksi. Pienet valinnat kuitenkin merkkaavat paljon. Minulle luonto on tärkeä asia, ja haluan että maapallo voi hyvin ja on puhdas. Yritän pienillä teoilla ajatella miten voisin parantaa elämäntapaani jotta se olisi kestävän kehityksen mukainen.

Hemmottelu

Kaiken muun hyödyn lisäksi eteeriset öljyt ovat toki minulle myös hemmottelua. Jokakuukausittaisten Young Living-tilausten tekeminen on hemmottelua, ja joku meidän ryhmässä taisikin todeta että ihan kuin joulu olisi kerran kuukaudessa! Eteerisiä öljyjä on niin paljon, että tilausta tehdessä sitä kieltämättä tuntee olevansa kuin pieni lapsi joka ympyröi lelulehdestä joululahjahaaveensa. ♥ Kun tilaukset sitten vihdoin saapuvat niin niitä kyllä lähdetään aina hymyssä suin hakemaan.

On myös kivaa, kun kotona on valinnanvaraa eri tuoksuista, joten joka päivä saa valita minkä tuoksun tänään valitsee diffuuseriin. Hyvät tuoksut tuovat hyvän mielen. Öljyillä saa tehtyä myös aivan ihania rentouttavia jalkahierontoja etenkin sellaisten päivien jälkeen, kun on kävellyt paljon ja jalat kaipaavat hemmottelua. Jotkut öljyt viilentävät ja pistävät energian liikkeelle, kun taas jotkut lämmittävät viluisia varpaita.

Tunnelman luoja

Eteeriset öljyt luovat kotiin tunnelmaa, ja oman mielen mukaan voi päättää mikä öljy sopii juuri tämänhetkiseen tilanteeseen. Kaipaanko piristystä, turvaa vai jotakin tunnepuolta stimuloivaa? Öljyt luovat kotiisi juuri sellaisen tunnelman kun sinne kulloinkin kaipaat.

eteeriset öljyt kokemuksia

Aloittaa ja lopettaa päivän

Aloitan aamuni eteerisillä öljyillä ja lopetan päiväni niillä. Aamuun kuuluu yleensä jokin virkistävä öljy, joka energisoi päivää varten ja boostaa motivaatiota. Jos haluan keskittyä vaikkapa blogin kirjoitukseen tai päiväkirjan pariin, pistän yleensä havutuoksua tai eukalyptusta. Joogan rinnalla eteeriset öljyt saavat minut maadoittumaan siihen hetkeen. Illalla taas käytän rauhoittavia öljyjä, yleensä Frankincensea, joka rauhoittaa hetkisen päivän jälkeen ja keskittää ajatuksia siihen hetkeen, sekä rauhoittaa iltaa varten.

Helpottavat uniongelmissa

Olen itse saanut apua eteerisistä öljyistä myös uniongelmiin, jotka ovat olleet haastavia ja vaikeita. Nukahtaminen on ollut hankalaa ja heräilin keskellä yötä paljon. Rentouttava jalkahieronta kipuja poistavalla öljyllä saa kuitenkin iltaisin niin rentoutuneen olon että nukahdan hetkessä. Myös joku rauhoittava tuoksu diffuuserissa (laventeli, frankincense) auttaa nukahtamaan yhdessä teekupillisen kanssa.

.

.

.

Käytätkö sä eteerisiä öljyjä ja mitä ne ovat tuoneet sun elämään?

 Ja tässä nämä lupaamani aiemmat eteeristen öljyjen postaukset, oletko jo käynyt lukemassa ne?

Kattava tietopakkaus eteerisistä öljyistä ja Young Living-yrityksestä

Aromaterapia & eteeriset öljyt

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.