Kirjat & kirjoittaminen,  Yhteistyöt

Kaikki kirjoittamisesta kaksien kansien välissä

tuuma-kustannus-kynä-kirja-kokemuksia

Kirjat saatu arvostelukappaleena Tuuma-kustannukselta

Kirjoittaminen kuuluu isoksi osaksi mun arkea. Joskus se sujuu eteenpäin kuin itsekseen, mutta joskus tuntuu että paperi tai ruutu tuijottaa tyhjyyttään ja työ jumittaa pahasti paikoillaan. Ehkä alkaa kyseenalaistamaan onko tässä sittenkään mitään järkeä. Mitä jos en osaakaan? Tai mistä ylipäätään löytäisi jonkun joka sysäisi taas eteenpäin kirjoittamisessa?

Tuuma-kustannus julkaisi juuri kirjoittamisen tueksi uutusteokset Kynä -kirjan ja tehtäväkirjan. Kirjan ovat kirjoittaneet Mirjami Haimelinen ja Satu Rämö, mutta lisäksi mukaan on koottu vinkkejä erilaisilta eturivien kirjoittajilta, kuten kirjailija Anna-Leena Härköseltä ja räppäri Mikko ”Pyhimys” Kuoppaselta.

Tämä kirjakombo on ihastuttava inspiraatiota pulppuava kanssakulkija, josta riittää uudenlaisia ideoita pitkäksi aikaa omiin kirjoitusprosesseihin. Kirja tarjosi runsaasti kaikkea uutta ja mielenkiintoista, ja onkin enemmänkin hitaasti pureskeltava kuin kerralla ahmaistava. Eri tekstilajeja ja kirjoittamisen vaiheita lähestytään kiehtovasta näkökulmasta, eikä se siten muistuta ankeita ja kolkkoja äidinkielen oppikirjoja – tai jotakin jo nähtyä. Pikkutarkan kieliopin sijaan keskityttiin suurempaan näkökulmaan eli itsessään kirjoittamisprosessiin ja oman äänen löytämiseen.

tuuma-kustannus-kynä-kirja-kokemuksia-blogi

 

Vaikka kirjoittamiselle on yhteiskunnan ja teknologian kehittymisen myötä auennut yhä uusia väyliä, yksi asia ei ole muuttunut. Yhä edelleen kirjoittaminen tuottaa elämyksiä, lohtua ja nautintoa, ja sen avulla voidaan luoda yhteyksiä toisiin ihmisiin aikojen ja välimatkojen päähän.

 

Kirja on rakennettu mukaansatempaavaksi ja innostavaksi jo itsessään sommittelun sekä visuaalisen ilmeen avulla. Konkreettisten esimerkkien ja helppolukuisuuden ansiosta kirja tarjoaa neuvoja monentyyppiselle kirjoittajalle – kirjoititpa sitten harrastukseksesi tai työksesi. Minulle henkilökohtaisesti kirja tarjosi eniten inspiraatiota ja lähtökohtia blogin kirjoittamiseen ja omaan kirjaprojektiini. Kynä – Kaikki tärkeä kirjoittamisesta herättelee luovuutta ja sen kaveriteos Kynä – Tehtäviä oman äänen löytämiseen auttaa konkreettisesti alkuun kirjoittamismatkalle. Tehtäväkirja tarjoaa muun muassa tilaa omille inspiraatiolistoille, tunnistamaan omat heikkoutensa ja vahvuutensa kirjoittamisessa, houkuttelee turvallisella tavalla myös pois mukavuusalueelta sekä antaa vaikkapa valmiita pohjia aikatauluttaa omaa kirjoitusprosessiaan. Tällainen listojen rakastaja ja syvällinen pohtija rakastuikin tehtäväkirjan tarjontaan, josta ei kysymykset ihan hetkessä lopu…!

tuuma-kustannus-kynä-blogi

 

Sinulla – ja minulla – on yhtä ainutlaatuisia ajatuksia kerrottavana kuin vaikkapa Stephen Kingillä. Älä jätä kirjoittamatta siksi, että pelkäisit, ettei sinulla ole mitään järkevää sanottavaa. Meillä kaikilla on jotakin sanottavaa.

 

Uudet näkökulmat saivat mielen vilisemään uusia kekseliäitä ideoita ja tapoja tehdä asioita eri tavalla, kehittää itseään kirjoittajana. Piinaavan tyhjän paperin syndrooman sijasta kirjoittaminen tuntui päässeen taas raiteilleen ja saaden samalla taas vauhtia eteenpäin. Mukaan on koottu myös erilaisia nettisivuja, kirjavinkkauksia ja muita tietolähteitä, joilla voi ammentaa omaa osaamistaan vielä kirjan jälkeenkin. Molempien kirjojen väliin oli mahdutettu kattava oppimäärä kirjoittamisen avuksi, ja jälkeenpäin voi aina myös palata uudelleen pohtimaan itseä puhuttavia aihepiirejä, oman fiiliksen mukaan. Nämä kirjat saavat ainakin multa oikein lämpimän suosituksen! 🙂

tuuma-kustannus-kynä

Onko nämä uutuuskirjat jo sulle tuttuja?

2 kommenttia

  • Sini

    Vau miten mielenkiintoisen oloiset kirjat! Tuo Kaikki tärkeä kirjoittamisesta meni heti omalle kirjalistalle. Erityisesti kiinnostus nousi silloin, kun sanoit kirjojen auttavan myös bloggaamisen suhteen 🙂

    • Enni

      Kiva kuulla! 😍 Kirja sivusi myös vaikkapa sitä, miten tavoittaa paremmin haluamaansa lukijaryhmää ja oppia ilmaisemaan asiat niin että ne herättävät mielenkiinnon, joten siitä oli tosiaan hyötyä myös bloggauksen suhteen. Myös hakukoneoptimoinnista ja Google Analyticsistä oli ihan uutta juttua mullekin. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.