Yhteistyöt

Jyväskylän kirja, ruoka & viinimessut 2019

jyväskylä-kirja-ruoka-viini-messut

Tänään suuntasin iltapäivästä kovasti odotetuille kirja, ruoka & viinimessuille ystäväni kanssa. Ne järjestettiin täällä Jyväskylässä Paviljongissa ja koko tapahtuma kestää perjantaista sunnuntaihin. Päätimme mennä messuille heti tänään kun molemmilla sattui olemaan vapaapäivä. Ajattelin tässä postauksessa kertoa millainen fiilis tämän vuoden messuista jäi. Messuilla yhdistyi siis kaikki kolme teemaa: kirjat, ruoka sekä viini.

liput saatu blogin kautta

jyväskylä-messut

KIRJAMESSUT

jyväskylä-kirjamessut

Kirjapuoli oli koko messujen odotetuin osuus, joten toivoinkin että mukaan tarttuisi jotakin sellaisia kirjoja, joiden hankkimista olen haaveillut. Eniten odotin omalla kohdallani että löytäisin mielenkiintoisia self-help-kirjoja, psykologisia kirjoja sekä itsensä kehittämiskirjoja, jotka kiinnostavat eniten. Ehkäpä myös sitä että pääsisin tutustumaan aiemmin tuntemattomiin kirjakustantamoihin ja heidän kirjatarjontaan.

Kirjapisteita oli mukavasti ja pöydät notkuivat kirjoista. Oli kiva päästä tutustumaan laajaan kirjavalikoimaan, mutta kirjallisuustarjonta oli aika yksipuolista. Kaunokirjallisuuden ystäville messuilta löytyy varmasti kivoja löytöjä, mutta näin enemmän psykologisesta ja tietokirjallisuudesta kiinnostuneena sellainen kirjallisuus jäi aika suppeaksi. Historiallista kirjallisuutta, lastenkirjoja sekä elämänkertateoksia oli kuitenkin myös kivan paljon. Muutamia ihania ja erityisiä lastenkirjapisteitä löytyi, josta perheen pienimmille löytyy varmasti luettavaa. Jos elämänkerrat, kaunokirjallisuus, historialliset teokset tai lastenkirjallisuus kiinnostaa niin messuilta varmasti löytyy kirjoja just sulle! Kirjamessupuoli olikin kiva paikka tehdä vaikka joululahjaostoksia jo hyvissä ajoin.

Kirjojen hintataso hieman yllätti, sillä osa kirjoista oli jopa kalliimpia kun mitä kirjakaupoista löytyy. Kirjamessualennuksia löytyi kuitenkin muutamalta pisteeltä, ja osa kirjoista oli ihan muutaman euron hintaisiakin. Tällä kertaa ei kuitenkaan löytynyt mulle kirjapuolelta mitään kotiinvietäväksi.

jyväskylä-kirja-ruoka-viini

Kirjailijahaastatteluja ja keskusteluja on aivan valtava määrä yhden viikonlopun aikana, ja niistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin, jos ne kiinnostavat. Tällä kertaa keskityttiin kuitenkin ystäväni kanssa enemmän kiertelyyn, mutta ohjelmasta löytyi lukuisia mielenkiintoisia ohjelmanumeroita, joita olisi ollut kiva päästä kuuntelemaan.

VIINIMESSUT

jyväskylä-viinimessut

Viinipuolella tunnelma oli ihana! Hämärä valaistus, kauniit tunnelmavalot ja ranskalainen musiikki sai illuusion kuin olisin astunut johonkin hienoon ravintolaan istumaan iltaa. Viinpuolella vallitsi fiini, hienostunut tunnelma, ja siellä olisi kyllä viihtynyt pöydän ja viinilasillisen ääressä vaikka koko illan! Ainoa miinus, että näin absolutistina ei mikään piste tarjonnut alkoholitonta viiniä, joten se jäi valitettavasti haaveeksi. Odotin kovasti että pääsisin tutustumaan myös alkoholittomiin viinivaihtoehtoihin. Muutama alkoholiton siideri kyllä löytyi, mutta olisi ollut hienoa jos ei-alkoholia juovatkin olisi huomioitu ja tarjolla olisi ollut myös näytteilleasettajia, jotka tarjoavat myös alkoholittoman vaihtoehdon. Kuitenkin varmasti sellaisiakin kävijöitä löytyy, jotka haluaisivat nauttia illasta viinilasillisen ääressä, mutta ilman alkoholia.

jyväskylä-viinimessut-2019

Viinin ystävälle tämä puoli on kuitenkin varmasti mukava paikka sekä päästä tutustumaan erilaisiin viineihin, että nauttia kivasta tunnelmasta lasillisen ääressä. Viinitarjonta oli laaja, erilaisia viinejä löytyi valtavasti. On myös kivasti ajateltu, että viinipuoli on muita messupuolia myöhempään auki (yhdeksään illalla pe-la), joten paikka on kiva vaikka illanviettoon ja seurusteluun viinilasin ääressä.

Ruoka

2019-11-22 08.28.50 2

Ruokapuolelta löytyi ainakin yksi ehdoton lemppari itselle: Forsmanin teepiste. Teevalikoima oli aivan valtava, ja olisin varmaan haalinut itselleni valtavan määrän teetä, jollen olisi hokenut itselleni että teekaappi ei kotona kaipaa juuri nyt täydennystä…No, yksi Hidasta Elämää-teepaketti lähti matkaan, sillä sitä mun oli tehnyt mieli maistaa jo pitkään, mutta se olisi pitänyt tilata netistä. Tältä pisteeltä löytyy teetä varmasti ihan jokaiselle teen ystävälle. Löytyi jouluteetä, rooibosta, mustaa, vihreää, valkoista ja vaikka mitä.

ruokamessut-jyväskylä

Ruokapuoli oli pienehkö, mutta jos sellaiset ruokatuotteet kiinnostaa mitä ei ihan joka kaupasta löydy niin tältä puolelta voikin löytyä mukavia löytöjä matkaan! Tarjolla oli esimerkiksi erilaisia hilloja, pientä naposteltavaa, juomia ja mausteita.

Kävitkö sä tänään kyseisillä messuilla tai oletko menossa sinne vielä viikonlopun aikana?

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.