Terveys & Hyvinvointi

Joulukuun lempeä bucket list

2019-11-28 10.26.51 1

Joulukuun alkaessa, ja samalla lähestyttäessä uuden vuoden alkua, ajattelin tehdä tavoitelistan tälle kuulle, samalla siirtäen vähitellen ajatuksia kohti tulevaa vuotta. En ole moneen vuoteen oikein jaksanut innostua joulusta, en itsenäisyyspäivästä, enkä sen koommin uudestavuodestakaan. Myönnettäköön että itse uusivuosi kuuluu mun vihatuimpiin juhlapyhiin (rakettien pauke ja alkoholi näin ekana tulee mieleen, ei siis sellainen juhla josta rauhaa rakastava absolutisti kamalasti pitäisi, heh). Kuitenkin on jotenkin ihanan virkistävä aloittaa kaikki jonakin tiettynä päivänä ikään kuin puhtaalta pöydältä. Muutokset ei tapahdu kuitenkaan hetkessä ja haluankin että joulukuu on mulle valmistautumista tulevaan vuoteen ja sen mukana tuomiin muutoksiin. Tässä ovatkin mun tavoitteet joulukuulle:

Lue Katri Syvärisen Löydä elämän taika-kirja

Ostin tuon kirjan joogafestivaaleilta syksyllä, mutta kirjaa en ole muka ehtinyt vielä aloittaa. Nyt päätin ottaa tavoitteeksi kuitenkin lukea sen. Viime vuoden joulukuu huipentui Hidasta elämää-sarjan Etsijän kirjan lukemiseen, joka oli juuri se mitä kaipasin sillä hetkellä. En tiedä, mutta kirja järisytti, itketti, voimautti ja oli jotenkin maaginen lukukokemus. Mulla on pieni aavistus, että tämä kirja, myöskin Hidasta elämää-sarjaan kuuluva, voisi olla jotakin vastavaa tänä vuonna. Kirja kertoo näin lyhyesti selitettynä, kuinka päästä eroon suorittamisesta ja löytää sen sijaan elämästä taianomaisuus ja ilo. Luulen, että tuo on juuri sellainen kirja, joka mun tarvitsee lukea just nyt! Kirjaa jo vähän aloittaneena voisinpa melkeinpä päätellä, että tuo kirja on se, johon tällä kertaa tämä vuosi huipentuu! Lupaan tehdä kirjasta arvostelun blogiinkin, jos oletukseni osuu oikeaan. 🙂

Käy läpi tämän vuoden päiväkirjat

Jokavuotinen rituaalini on ollut siitä lähtien kun päiväkirjaa olen kirjoittanut, että ennen vuoden vaihtumista käyn läpi sen vuoden päiväkirjani. Ja niitähän riittää tältä vuodelta, nimittäin niitä taitaa olla melkein viisi kirjallista, heh. Mielenkiinnolla odotan että saan käydä läpi tekstit, vaikka toisaalta, tämä vuosi on ollut suorastaan kaoottinen. Hirveän ihana, ja ihan hirveä. Ehkäpä elämäni vaikein, vaikka mukaan mahtuu aivan ihaniakin hetkiä. Päiväkirjoja lukemalla käyn läpi ainakin nämä kysymykset:

”Mitä vuoden aikana on tapahtunut?”

”Olenko kehittynyt siitä ihmisestä, joka kirjoitti päiväkirjaa 1.1.2019?”

”Missä voisin kehittyä ensi vuonna?”

”Mitä olen oppinut vuoden aikana?”

”Mitä haluan tehdä toisin seuraavana vuonna?”.

Näiden kysymysten myötä on sitten hyvä alkaa miettiä tulevaa vuotta. Tekisi mieli jo täälläkin pohtia mennyttä ja tulevaa vuotta, mutta jätetään ne pohdinnat kuitenkin sinne vuodenvaihteeseen…♥

joulu-blogi

Mieti mikä on mulle oikeasti tärkeää

Viimeiset kuukaudet, no ehkä puolikin vuotta, tai en enää edes muista kuinka kauan, mun elämää on määrittänyt suurimmaksi osaksi joku aivan muu kuin minä. Osittain ulkopuolelta tulevat toiveet, odotukset, oletukset. Osittain se päänsisäinen mörkö joka on omaksunut suorittajan ja aikaansaajan roolin, silläkin uhalla että joudun sanomaan muille sekä itselleni: ”odota” ja ”kohta”. No sitä kohta-hetkeä ei ole vielä tullut, että ehtisi pysähtymään. Kun ahtaa kalenterin täyteen tekemistä, mutta silti päivän päätteeksi miettii että ei ole kuitenkaan saanut mitään aikaan, tai ettei mikään ole riittävästi, sitä alkaa pohtia että onko tää sitä elämää mitä mä haluan elää.

No ei ole ja se on selvää. Siksipä haluan miettiä mikä on oikeasti mulle elämässä tärkeää. Siis ihan ajan kanssa, päiväkirjassa. Mitä mä haluan elämältä, mitä mä tavoittelen ja mikä on mulle elämässä tärkeää, kun karsii pois kaikki ne mitä ”pitäisi” tai ”kuuluisi”. Olen puhunut täälläkin, että käyn tällä hetkellä terapiassa, ja siellä meidän yksi suuri tavoite on myös saada ne itselle tärkeät asiat konkreettisesti toteen ja tehdä tästä elämästä sellainen kun mä haluan. Se tuskin tapahtuu ihan hetkessä, mutta pienin askelin. Kotona teen työn miettiessäni sitä mihin haluan elämäni kulkevan, terapiassa mietitään miten saada asiat myös teoiksi.

Joka päivä me tehdään valtavasti päätöksiä, jotka ohjaa meidän elämän suuntaa. Kaikkeen ei voi luonnollisestikaan vaikuttaa, mutta mulle yksi tärkeä asia elämässä on se, että se on omanlaistani. Elämä on mulle yksi suuri oppimismatka, jossa ei koskaan voi olla valmis, ja se tekeekin siitä hienon. Yksi suuri tavoite on kuitenkin, että oppisin päästämään irti niistä vallitsevista asioista jotka rajoittaa mua elämästä, ja keskittyä sen sijaan sellaisiin asioihin jotka tekee tästä matkasta mielekkään.

Lempeys

Oikeestaan mun yksi suurin tavoite on joulukuussa selvitä selväjärkisenä puoleen väliin kuuta, sillä mulla on kahdet aivomagneettikuvat tiedossa, jotka stressaa aivan hemmetisti. Siis oikeasti, mä olen aivan mahdoton pelkääjä, ja tällaiset asiat saa mut spekuloimaan kaikki mahdolliset pahimmat diagnoosit itselleni. Toivon kuitenkin, että kaikki järjestyy ja pelko on lopulta turhaa.

Mulle on sanottu että mun pitäisi nyt vaan ottaa rennosti, ja sen aion yrittää tehdä. Taoitteena on ottaa taas osaksi arkirutiineita ASMR-videot, piikkimaton & musiikinkuuntelun ennen nukkumaanmenoa sekä rentoutusharjoitukset. Ne voisi mun puolesta merkata ihan kalenteriinkin. Näin järjestystä rakastavana ja tuohon kalenteriinkin hurahtaneena, tykkään oikeasti merkata ihan KAIKEN ylös. Kalenteriin pitäisi varmaan lisätä ainakin pari kertaa viikossa myös ”oma aika”, jolloin mä rentoudun, en ole tavoitettavissa ja teen vaan niitä asioita jotka tuo mulle voimia.

joulukalenteri-blogi

Satunnaisina tavoitteina on se, että opin À la seconde-piruetin (en tiedä mikä se on suomeksi…), kirjoitan muutaman runon (ainakin päiväkirjaani) sekä löydän taas sen kipinän päivittää blogia niin, että tämä ei ole mulle mikään velvoite, vaan harrastus jota teen saadakseni siitä itse iloa, ja voidakseni jakaa myös muille inspiraatiota. Välillä on tuntunut, että ikään kuin joku minulta vaatisi postauksia, vaikka loppujen lopuksi se ”joku” taitaa löytyy jälleen kerran ihan omasta päästä…Jatkossa yritän suhtautua tähänkin harrastukseen lempeämmin; parhaimmat postaukset on aina lopulta syntynyt sillä periaatteella että mitä vähemmän yritän, sitä enemmän pystyn teille lopulta antamaan!

Mukavaa alkavaa joulukuuta kaikille! ♥ Onko teillä tavoitteita tälle kuulle?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.