Lifestyle

Joulukalenteri: joulurutiinit

Aattelin tässä postauksessa kertoa mun joulurutiineja, eli mitä kaikkea mun joulupäivään perinteisesti kuuluu.

Mun joulu alkaa perinteisesti heräämällä aikaisin. Aikaisin herääminen ei ole mulle mitenkään mieluista, mutta jouluaattona on aivan ihana herätä jo kahdeksan-yhdeksän aikoihin valmistelemaan päivää. Aamupalaksi syön riisipuuroa ja katselen tv:stä Joulupukin Kuumaa linjaa. Myös Lumiukko-ohjelman katselu kuuluu ehdottomasti jouluun.

Aamupalan jälkeen on vuorossa pikainen kävelylenkki ulkona. Parasta on jos jouluaatoksi sattuu ihanan luminen sää, voi ihailla sellaista winter wonderland-maisemaa ja nauttia vaan just siitä hetkestä! Kun kävelylenkki on kierretty, on laittautumisen aika. Mulla vähän vaihtelee että joku joulu haluan pukeutua hienosti ja joku toinen joulu taas haluan olla kotivaatteet päällä, mutta ainakin tänä jouluna on tiedossa laittautumista ja nyt ostin myös ekaa kertaa joulupaidan, josta tuleekin mun vakiovaruste jouluisin. En vielä halua paljastaa millainen se on, joten siitä saatte kuvia sitten vasta jouluaattona tai sen jälkeen.

pixlr_20171214214200421

Laittautumisen lomassa syödään joku pikkuinen päiväruoka, ja sen jälkeen suunnataan porukoiden kanssa hautausmaalle muistamaan mummoa kynttilällä. Hautausmaa on aina jouluisin niin kaunis, kun sinne on sytytetty satoja kynttilöitä, jotka loistavat pimeässä. Hautausmaalla käydessä alkaa usein vähän jännittää ilta, ehkä se fiilis on jäänyt lapsuuden jouluista, kun jännitettiin tuleeko pukki tänä vuonna käymään 😀 Meillä ei oo kuitenkaan käynyt joulupukki moneen moneen vuoteen kun kaikki perheenjäsenet on jo niin isoja.

Kun ollaan päästy porukoiden luo, aletaan laittaa joulupöytää valmiiksi sillä välin kun sauna lämpiää. Saunassa käynti kuuluu ehdottomasti aattoiltaan, ja meillä on tapana käydä saunassa ennen ruokaa. Kun koko perhe on käynyt saunassa, siirrytään joulupöytään. Joulupöydässä on kinkkua, laatikoita, lohta, karjalanpaistia, perunoita, ruisleipää, rosollia sekä kaikenlaisia jouluisia salaatteja. Syödään ruoka rauhassa ja pöydässä saattaa helposti kulua tuntikin.

Ruuan jälkeen siirrytään avaamaan sukulaisilta saadut lahjat samalla kun katsotaan tv:stä jouluisia ohjelmia. Pikkuveli saa aina pienimpänä luvan jakaa lahjat, ja sitten kun kaikki lahjat on jaettu niin jokainen saa alkaa availemaan lahjoja. Lahjojen avaamisen jälkeen soitetaan jokaiselle sukulaiselle kiitos lahjoista ja toivotetaan hyvää joulua 😀 Kun soittokierros on ohi, katsellaan yhdessä tv:tä ja syödään suklaata.

pixlr20171214

Joskus kahdeksan aikaan aletaan lähtemään kotia kohti. Meillä on tapana viettää iltapäivä ja alkuilta kotikotona, ja sitten mennään takaisin kotiin. Kotona laitetaan jouluvalot ja tv päälle, joulumusiikkia soimaan, keitetään glögiä ja samalla avataan toisillemme antamat lahjat niin että kumpikin avaa vuorotellen lahjapaketin. Kun lahjat on avattu, siirrytään tv:n ääreen nauttimaan illasta ja syödään suklaata sekä ihaillaan lahjoja. Loppuilta kuluukin näin, ja sitten mennään joskus 12 jälkeen nukkumaan.

Onko teillä samanlaisia joulurutiineja?

4 kommenttia

  • Enni

    Haha, mä en osaa kuvitella että menisin jo aamusta saunaan 😀 Sunkin joulurutiinit kuulostaa kivoilta, aika samanlaisilta kuin itsellä 🙂

  • Sofia

    Ihanat joulurutiinit teillä ♥ Mun joulurutiineihin kuuluu myös aikaisin herääminen ja Joulupukin kuumalinjan katsominen 😀 Joulusaunaan me mennään jo aamulla ja sitten sen jälkeen syödään yleensä joulupuuro. Joulupuuron jälkeen katsotaan jouluisia ohjelmia tv:stä ja iltapäivällä mennään käymään haudalla ja syödään jouluruoka. Jouluruuan jälkeen joulupukki on yleensä tullut, mutta tämä joulu tulee olemaan ensimmäinen ikinä, kun joulupukki ei tulekaan 😀 Ilta meneekin sitten ihastellessa kaikkia joululahjoja ♥

  • ELLI

    Voi miten ihanat joulurutiinit<3 Ja meilläkin on tosi samanlaiset rutiinit ja perinteet, tietysti muutamalla eroavaisuudella. Meillä ei oo aamun kävelylenkkiä, mutta haetaan kyllä aamulla kuusi omasta metsästä 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.