Mielenterveys

Kun uskallat päästää irti

irtipäästäminen

Olen tämän päivän siivonnut asuntoani, ja heittänyt pois tai myynyt sellaisia tavaroita joita en enää tarvitse. Rakastan jollakin tapaa turhista tavaroista luopumista, sillä siinä tekee samalla tilaa jollekin uudelle elämässä. Joskus voi käydä myös niin, että ei tarvitsekaan enää sitä mitä luuli vielä joskus tarvinneensa.

Osan tavaroista läpikäyminen oli kuitenkin kipeää. On yksi paikka kodissani, jonka kohtaaminen on aina erityisen hankalaa: kaksi hyllyä, jotka kätkevät sisäänsä kaikista kipeimmät muistot elämäni varrelta. Ne liittyvät ajanjaksoon elämässäni, jolloin elin synkän sumun keskellä: ei nähnyt suuntaa eteenpäin.

Lastasin näistä kaapeista ronskilla kädellä papereita pois. Osaa en pystynyt katselemaan sen enempää, mutta tiesin että niistä oli aika luopua nyt.

Poltin paperit saunan pesässä. Istuin lattialla tulen lämmittäessä kasvoja ja heitin papereita liekkien keskelle. Oli helpottava katsoa kun ne käpristyivät ensin kuumuudesta ja lopulta muuttuivat tuhkaksi. Paperien palaminen oli kuin symbolinen merkki, että annan itselleni luvan päästää irti. Olin huojentunut kun papereita ei enää ollut.

Kotiin tullessa tuntui kevyeltä. Ehkä tiedostamatta nuo paperit pitivät minua kiinni jossakin mistä oli aika jo luopua.

Äitini sanoi että paperit ovat mennyttä elämääni. Ne ovat silti osa sitä, mutta joskus elämässä täytyy luopua vanhasta, jotta tilalle mahtuu uutta. Joskus voit myös vaikka kirjoittaa kipeitä ajatuksia tai tunteita ylös, ja polttaa sitten lapun.

Rohkeus on sitä että annat itsellesi luvan päästää irti siitä mikä ei palvele sua enää tämänhetkisessä elämässä. Joskus irtipäästäminen on helpompaa, kuin kiinni pitäminen. ♥

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.