Tee,  Yhteistyöt

Ihastuttavat uudet teetuttavuudet Veiströmiltä

Sain Veiströmiltä iloisen paketin täynnä ihastuttavia uusia teetuttavuuksia ennen joulua, mutta tämän postauksen tekeminen venähti valitettavasti ikävästi. Nyt kuitenkin taas pitkästä aikaa teejuttuja blogin puolella!

Tuotteet saatu Teekauppa Veströmiltä

laadukas-sitruuna-tee

Veiström – vihreä sitruunatee

Tämä tee tuli oikein sopivasti flunssa-aikaan, kun kaivataan jotakin teetä joka auttaisi selättämään taudin! Tee on vihreä sitruunatee, ihanan pirtsakka makuelämys, kuin kupillinen auringonpaistetta. Maku oli ihanan luonnollinen, aivan kuin suoraan puusta poimituista sitruunoista valmistettu tee.

sitruunatee-terveys

Täytyy myöntää, että aluksi olin hieman ennakkoluuloinen tämän teen suhteen juurikin sitruunan takia. Olen vältellyt kaikkea sitruunaa sisältävää teetä siitä lähtien kun ostin jotakin kaupan halvinta sitruunapussiteetä, ja tämä kamala makukokemus jäi piinaamaan mieleen…Onneksi kuitenkin tämän teen myötä sain uudenlaisen elämyksen tilalle. Sitruunatee voi siis olla muutakin kuin esanssista ja kitkerää, kunhan panostaa laatuun.

veiström-vihreä-tee

Sitruunateellä on myös kerrottu olevan terveyshyötyjä, sillä sen kerrotaan puhdistavan esimerkiksi kehoa ja antavan energiaa. Olen kirjoittanut postauksen lämpimän sitruunaveden terveyshyödyistä (täällä), joten voisinpa olettaa että kuuma vihreä sitruunatee antaa nämä samat hyödyt, jollei enemmänkin. Tämä tee sopii niin päivän piristäjäksi ihanan raikkaan makunsa ansiosta, kuin vaikkapa sen flunssan selättämiseen.

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

laadukas-piparminttutee

Veiström – vihreä piparminttutee

Harmittaa että en ehtinyt tätä postausta tehdä ennen joulua, sillä tämä vihreä piparminttutee oli ihana joulutunnelman nostattaja. Toisaalta piparminttu sopii ihanasti myös talviseen vuodenaikaan joulunkin jälkeen. Yhdistän ainakin itse piparmintun etenkin talveen!

piparminttutee-blogi

Veiströmin teessä minua jaksaa ilahduttaa se, että maku ei ole ollut kertaakaan teessä esanssinen. Yksi teemakuelämyksen todellinen pilaaja on ainakin mielestäni keinotekoinen luotaantyöntävä maku…Tässä(kin) tuotteessa piparminttu maistuu ihanan luonnollisena ja puhtaana. Vaikka juoma oli lämmintä, antaa raikas piparminttu teelle viileän vivahteen. Siitä saakin varmasti skarppia päivään!

veiström-piparminttutee

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

matcha-teejauhe

Veiström – matchajauhe

Tämä olikin ihan uusi tuttavuus minulle! Olen kerran eläissäni syönyt matchajäätelöä, ja se oli ehdottomasti parasta jäätelöä mitä olen koskaan maistanut. Odotukset olivat siis korkealla myös tämän suhteen.

Matchahan on siis japanilaista, hienoksi jauhettua vihreää teetä. Veiströmin matchajauhe tulee myös Japanista Koyamaenista/Ujista. Juoma valmistetaan vispilän avulla, ja teetä valmistettaessa voidaan käyttää myös muita perinteisiä matchan valmistusvälinetä. Veiströmiltä löytyy kattava ja helposti ymmärrettävä ohje matchan valmistukseen heidän YouTube-kanavalta, joten jos matchajutut kiinnostaa niin kannattaa kurkata tämä sivu: Matchan valmistusohje. Minultahan ei entuudestaan tuota tärkeää valmistusvälinettä eli vispilää löytynyt, mutta sain valmistettua juoman vähän omia konsteja käyttäen. Luulen että tästä juomasta saisi enemmän irti, jos omistaisi sen vispilän.

Maku oli kivan yksinkertainen, luonnehtisin sitä vihreäksi teeksi, josta on poistettu kaikki ylimääräinen. Jonkinlainen ”raakaversio” siis siitä. Luulen että maku jakaa mielipiteitä. Matcalla nimittäin on niin omalaatuinen makunsa, jota on hyvin vaikea kuvailla. Matchalla on kerrottu olevan myös hurjasti terveysvaikutuksista niin hyvistä antioksidanteista stressin lievenemiseen. Ajattelin itse, että kokeilen käyttää matchajauhetta leipomisessa, sillä netistä bongatut herkullisen näköiset leivontaohjeet herättelivät sisäistä leipuriani pitkästä aikaa leipomaan…Ohjeen laitan varmasti blogiin jos leipomukset onnistuvat! 🙂

matcha-mistä-saa

Matcha on myös helposti sotkevaa, joten vinkki vitosena voin sanoa että mikäli et halua värjätä vihreäksi äidin vaaleaa Marimekon pöytäliinaa, uutta keltaista Makian neulepuseroa sekä valkoista lakanaa aluslakanoineen (kuvauspaikka ei ollut tässä tapauksessa valittu kovin järkevästi…), suosittelen avaamaan tämän purkin jossakin sellaisessa paikassa, jossa mahdollisesti varisevan matchan saa putsattua, heh. ;D

Matcha oli hauska uusi tuttavuus teemaailmassa, johon täytyy perehtyä enemmänkin!

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

*

*

*

Teekauppa Veiström

Kyttälänkatu 14,Tampere 

ma-pe 10-19, la 10-17

Teekauppa Veiströmin nettisivut

*

*

*

Oletko sä kuullut aiemmin matchasta?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.