Lifestyle

Hiushistoriani

Tässä ylppärikiireiden ja muuttohommien keskellä ei ole millään ehtinyt päivittää blogia. Kävi jopa yks päivä mielessä että ehdinkö / jaksanko pitää tätä blogia enää ollenkaan, mutta tulin siihen lopputulokseen että tää on mulle mieleinen harrastus ja postailen sitten silloin kun ehdin! Eli en ota stressiä siitä vaikka en postailekaan nyt niin usein.

Aattelin esitellä mun hiushistorian. Väri on pysynyt aikalailla samoissa sävyissä, mutta viimesimmissä kuvissa oon menossa kohti suurempaa muutosta pitkiin aikoihin.

Mun oikea hiusväri on tommonen maantien värinen. Alhaalla olevassa kuvassa mun hiukset on kiharrettu, mutta iän myötä ne on alkanut mennä luonnostaan laineille. Joskus ne kihartuu ihan kunnolla.

Untitled 10

Lukion alussa päätin leikata otsahiukset ja värjätä hiukset ekan kerran. Otsatukka oli huonoin päätös ikinä, koska niitä piti suoristaa koko ajan kun ne meni ihan kiharalle. Leikkasin myös hiukset olkapääpituseks. Värikin meni ihan pilalle. Mulle laitettiin tummia ja vaaleita raitoja, ja lopputulos oli harmaa. Mun hiukset meni tosi huonoon kuntoon suoristusraudan takia. Väri kuitenkin lähti pois aika nopeeta ja tilalle tuli taas oman väriset hiukset.

Untitled 2

Kesällä 2011 värjäsin hiukset vähän omaa hiusväriä punertavammaks. Hiukset oli järkyttävän huonokuntoiset.

Untitled 4

Syksyllä 2012 värjäsin hiukset kuparin sävyseks. Olin niihin ihan tyytyväinen, vaikka muutos oli aika radikaali entiseen. Vanhojentansseja varten kävin kampaajalla ja siellä mulle testattiin vähän erisävyistä väriä kun mikä mulla viimeks oli ollut ja lopputulos oli tumman kuparin värinen. Olin vähän järkyttynyt aluks kun hiukset oli niin räikeät, mutta kampaaja sano että väri kyllä haalistuu ajan myötä. Ei haalistunut, joten vietin punapäänä kaks vuotta.

Untitled 9

Talvella 2013 värjäsin hiuksiin tummempia raitoja. Lopputulos ei ollut mikään kovin hieno, eikä väri meinannut lähteä millään pois. Väri alkoi muuttua jostakin syystä ruskeampaan päin. Olin kauan värjäämättä hiuksia, ja keväällä väri oli sekalainen maantien, oranssin ja harmaan sekoitus.

Untitled 7

Kesällä 2014 päätin vaihtaa hiusvärin blondiin, mutta ne meni ihan pilalle ja seuraavana päivänä kampaaja teki mulle korjausvärjäyksen. Siirryin taas punaisiin hiuksiin. Hiukset oli tumman kuparin väriset,  ja vähitellen ne muuttui räikeän oranssiks. Värjäsin hiuksia jatkuvasti, koska punasista hiuksista näky juurikasvu tosi helposti. Käytin myös colour maskeja jotka teki hiuksiin muita hiuksia tummempia kohtia eikä väri ollut yhtään tasanen.

Untitled 8

Alkukesästä 2015 päätin että annan hiusten olla hetken aikaa ilman minkäänlaista käsittelyä, kun en tiennyt minkälaiset hiukset haluan. Punainen väri haaleni ja hiukset oli aika sekalaisen väriset.

Untitled 3

Kesällä aloin taas haaveilla blondeista hiuksista. Käytin silver shampoota joka vaalens vähän hiuksia.

Untitled

Lopetin kuitenkin silver shampoon käytön kun aloin taas pohtia minkälaiset hiukset halusin. Punertava väri palasi taas hiuksiin kun lopetin sen shampoon käytön. Nää hiukset oli ihan kivat ja ne näytti luonnollisilta.

Untitled 4

Ja nyt. Piinaavin vaihe koko hiushistoriassa. Kasvatan takaisin oman hiusvärin. Joku varoittelikin netisssä että hiukset kasvaa alkuun harmaan sävyisenä, joten ei auta muu kun kestää. Pahimmat vaiheet oli ekat sentit juurikasvun kanssa, mutta nyt oon jo niin pitkällä tässä projektissa että jaksan kyllä loppuun asti. Latvoista väri ei oo juurikaan vaalentunut ja hiuksissa on edelleen tummempia kohtia.

Eilen sain kuitenkin idean. Mä leikkaan long bob-hiukset. Juurikasvu ei näytä niin pahalta lyhyemmissä hiuksissa ja muutenkin latvat kaipaa leikkuuta. Käyn varaamassa ens viikolla ajan kampaamoon joten lähiaikoina lähtee aika hurjasti pituutta hiuksista! Oon jo pitkään halunnut kasvattaa hiuksia, mutta kuitenkin toi pitkä polkka on jo kiinnostanut niin pitkään että päätän nyt koittaa miten se istuu mun hiuksiin.

Untitled 6

Varoituksen sanana voin siis näiden eri hiustenvärjäysten jälkeen sanoa, että älkää värjätkö punaisella, jos ette oo satavarmoja että haluutte olla ne päässä pitkään. Väri ei lähde nimittäin millään ja kaikki keinot on kyllä koitettu. Välillä tekee mieli värjätä hiukset taas kun ei millään jaksais tota juurikasvua, mutta tsemppaan itteeni että saan sitten tän jälkeen takaisin hyväkuntoiset luonnolliset hiukset joita ei tarvii värjäillä jatkuvasti! 🙂

6 kommenttia

  • Enni

    Haha niinpä, punasta on turha yrittää saada hiuksista 😀 Mullakin lähti hirveesti hiuksia blondauksen jälkeen ja hiukset meni hirveeseen kuntoon. Kiitti, uskon kans samoin! 🙂

  • Sofia / Kaksinaamainen.com

    I feel you 😀 Mun hiushistoria oli lähes identtinen sun kanssa, mutta kuparin sijaan mulla oli räikeän punainen tukka. Se sävy ei kyllä lähde millään! Halusin kahden punaisen välissä täysin blondit hiukset ja se hiuslaatu meni sit siinä! Nykyisin mennään melko neutraaleilla ruskeilla kun ne tuntuvat sopivan kaikista parhaiten mun kasvoille, mutta sitä punaisuutta on monien vuosien jälkeen edelleen… 🙁 Isot tsempit tulan kasvatusprosessiin, se on kyllä sen arvoista! 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.