DIY

DIY Jouluinen piparminttu-jalkakylpysuola

Eilen pohdin, että olisi kiva pitkästä aikaa toteuttaa joku DIY-projekti. Sopivan helppo, jotain jouluista, sellainen joka pääsee käyttöön. Jostakin mieleeni heräsi DIY-jalkakylpysuola, joka onkin ihastuttava joululahjaidea, jolle on myös varmasti käyttöä. Hemmottelulahja on varmasti aina mieluisa, ja etenkin jos se on jotakin käsintehtyä. Tämän DIY-jalkakylpysuolan valmistaminen onnistuu varmasti ihan jokaiselta ja melkein kaikki ainekset löytyvät lähikaupasta tai jo mahdollisesti ennalta kotoakin.

helppo-jalkakylpysuola

Jouluista jalkakylpysuolaa varten tarvitset:

× 2 dl karkeaa merisuolaa tai Epsom-suolaa

× 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä tai kookosrasvaa

× Nestemäistä elintarvikeväriä

× piparminttu-eteeristä öljyä

× vihreää piparminttu-teetä (ei pakollinen)

× tiiviisti sulkeutuva lasipurkki (eteeristä öljyä sisältäville tuotteille suositellaan lasipurkkia)

× mahdolliset muut koristeet, joilla haluat koristella lasipurkin (etiketit yms.)

Eteeristä öljyä löydät ekokaupoista (Ekolo, Ruohonjuuri, Life yms.) tai esimerkiksi Kärkkäiseltä. Muut ainekset löytyvät sopivasti melkeinpä kaikista kaupoista. Ohjetta on myös helppo soveltaa, jos haluaa tehdä eri väristä tai tuoksuista jalkakylpysuolaa – vain mielikuvitus on rajana!

Ohje (voisi kirjoittaa yksinkertaisemminkin, mutta laitetaan nyt pitkän kaavan kautta niin ei jää mikään vaihe epäselväksi!):

Mittaa 2 dl karkeaa merisuolaa/epsom-suolaa, ja jaa se kahteen eri astiaan. 2 dl riittää pienehköön lasipurkkiin. Kahta astiaa tarvitaan, jotta saadaan kahta eriväristä jalkakylpysuolaa. Voit myös halutessasi tehdä vaikka koko suolasta vaaleanpunaisen, jos haluat.

Lisää kumpaankin suolaseokseen ruokalusikallinen oliiviöljyä, tai sulatettua kookosrasvaa. Oliiviöljy värjää seoksen hieman luonnonvalkoiseen päin meneväksi, joten jos haluat puhtaanvalkoista, kannattaa käyttää kookosrasvaa. Sekoita seos, ja lisää toisen astian suolaseokseen elintarvikeväriä. Lisää väritippoja maltilla, muutama riittää jo värjäämään seoksen voimakkaan väriseksi. Väritippojen määrällä voit tehdä seoksesta haluamasi värisen. Mitä vähemmän tippoja, sitä haaleamman vaaleanpunaisempi lopputuloksesta tulee.

Lisää piparmintun tuoksuinen eteerinen öljy. Yhteensä kumpaankin seokseen noin 5 tippaa on sopiva. Muistathan, että eteeriset öljyt eivät sovi syötäväksi, joten kannattaa käyttää astioita ja sekoitusvälineitä, jotka eivät ole ruokailukäytössä. Voit myös peittää lusikan vaikkapa pakastepussilla, niin se ei pääse kosketuksiin öljyn kanssa, mutta sekoittaminen sujuu helposti. Tästä on hyötyä myös seuraavassa osuudessa.

Lisää seos lasikulhoon, vuoroin valkoista, sitten vaaleanpunaista. Taputtele kerrokset tiiviiksi, niin lopputulos on siistimpi. Viimeinen kerros oli mulla valkoinen, ja siihen lisäsin ekstrana kädessä murustettuja vihreän piparminttuteen palasia.

Koristele lopuksi purkki haluamallasi tavalla. Lisää etikettejä, naruja, tai muita koristeita. Koska jalkakylpysuola on itsessään aika näyttävä, ei minusta purkki kaipaa enää kummempia koristeita – riittää jos kotoasi löytyy valkoista paperia josta tehdä vaikkapa pelkkä etiketti.

itsetehty-jalkasuola

Jalkakylpysuola on ihoa ja jalkoja hellivä. Sitä lisätään kylpyveteen pari ruokalusikallista.

Tiesitkö mm. että…

♥ Merisuola puhdistaa ihoa liasta ja muista epäpuhtauksista ja tekee siitä ihanan pehmeän.

♥ Mikäli taas käytit merisuolan sijaan Epsom-suolaa, se on oikea tehohoito jaloille! Epsom-suola – toiselta nimeltään magnesiumsulfaatti rentouttaa lihaksia, auttaa mustelmiin ja turvotuksiin, lievittää kipuja ja virkistää jalkoja.

♥ Piparminttu-eteerinen öljy viilentää jalkoja saaden aikaan sen, että jalat tuntuvat kylvyn jälkeen virkistyneiltä ja rentoutuneilta. Viilentävän vaikutuksen ansiosta piparminttu sopiikin hyvin esimerkiksi virkistämään väsyneitä lihaksia urheilusuorituksen jälkeen tai vaikkapa sellaisen päivän jälkeen kun on kävellyt paljon.

diy-jalkakylpysuola

Piparmintun tuoksuinen jalkakylpysuola sopii hyvin jouluun, ja on useimpien mielestä miellyttävä tuoksu, joten ei tarvitse pohtia pitääkö lahjan saaja siitä. Tarjoa läheisellesi, tai miksei vaikka itsellesikin tänä jouluna palanen rentoutumista tämän jalkakylpysuolan myötä! Laita lempijoulubiisisi soimaan, polta tuoksukynttilöitä ja virity joulun tunnelmaan jouluista jalkakylpysuolaa valmistaessa. ♥

Teetkö sä itse lahjat vai ostatko kaupasta? Vai annatko läheisellesi kenties jotakin ei-materialistista?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.