Sisustus

Helpot viherkasvit sisustuksessa

Viherkasvit ovat kodin piristys ja niillä saa tuotua kotiin sekä väripisteen, että ripauksen maanläheisyyttä. Kasvit tekevät tilasta elävämmän ja niiden hoito on palkitsevaa. Mun asunto on talvisin äärettömän kuiva ja kesällä taas paahteisen kuuma, joten vaihteleviin ääriolosuhteisiin oon onnistunut löytämään muutamia kivoja, kauniita ja helppohoitoisia kasveja kotiin.

MILLÄ SAA KASVIT KESTÄMÄÄN – ALOITTELIJAN TOP 3
 • Sopiva ruukku, jossa on tilaa kasville, tekee sille suotuisat olosuhteet jossa se mahtuu kasvamaan ja levittämään juurensa. Joskus täytyy ehkä vähän tinkiä ruukun ulkonäöstä jos haluaa kasvinsa kestävän. Ei-niin-esteettiset ruukut voi lisäksi helposti piilottaa vaikkapa erilaisilla koreilla.
 • Ota selvää miten ja minne kasvi istutetaan. Usein kasvi tarvitsee ruukun jonka pohjassa on reikä, jolloin vesi ei jää ruukkuun seisomaan. Mä laitan usein pohjalle pienen kerroksen ruukkusoraa, sen alle ohuen tiskirätin jotta sora pysyy ruukussa, ja päälle multaa. Kannattaa selvittää mitä multaa mikäkin kasvi tarvitsee. Joitakin kasveja voi ja täytyykin lannoitta etenkin kesäkautena, jos haluaa lisäboostia niiden kasvulle. Ruukun alle voi lauttaa aluslautasen jonne ylimääräinen vesi tarvittaessa valuu. Joskus myös on määritelty mikä ruukkujen materiaali on kasville sopiva. Multa kannatta myös vaihtaa keväisin uuteen ja tuoreempaan kasvualustaan.
 • Älä kastele liikaa äläkä liian vähän. Kaikille mun kasveille riittää kastelu noin kerran viikossa, joskus kerran parissa viikossa. Kesäkautena vähän useammin. Lisäksi jotkut kasvit virkistyvät lehtien sumuttelusta joten kannattaa hankkia sumutepullo, jolla aika ajoin lehtiä suihkuttaa.

kuivatut-kukat-boheemi-sisustus-blogi

KUIVATUT KUKAT

Jos haluaa oikein helpolla päästä, ovat kuivatut kukat käteviä. Niitä on valtavasti erilaisia ja eri värisiä. Tämä kuivattu morsiusharsokimppu on yllättänyt mut täysin, sillä luulin sen varisevan pian oston jälkeen. Ostin sen loppukeväästä ja se on vieläkin kuin hetki sitten ostettu. Pienessä asunnossa uskaltaa liikkua pelkäämättä että pienikin osuma sen kukat tiputtaisi, kuivatuksi kimpuksi se on kestävä ja värikin on edelleen jotakuinkin sama kuin ostettaessa. Helppo pieni piristys ja ei tarvitse hoitoa ollenkaan!

boheemi-sisustus-viherkasvit-blogi

VARJOVIIKUNA

Varjoviikuna on ollut mulla ajallisesti pisimpään, ostin sen joskus pari vuotta sitten. Se on myös kestävä ja sietää hyvin kuivuutta jopa viikkoja. Ei siis tarvitse vaikka lyhyille matkoille lähtiessä miettiä kestääkö kasvi itsekseen. Varjoviikuna kasvaa hitaasti ja parissa vuodessa se on kasvanut aavistuksen pituutta ja lisää lehtiä. Ulkonäöltään se on persoonallinen ja muistuttaa bonsaita, mutta on huomattavasti sitä helppohoitoisempi.

kasvien-kasvatus-viherkasvit-blogi

VARJOVIIKUNAN HOITO
 • mullaksi kukkamulta
 • varjoviikuna tarvitsee tilaa etenkin juurista, joten ruukun olisi hyvä antaa niille tilaa kasvaa
 • kastelu kun multa on kuivahtanut ja lehtien sumuttelu ajoittain, lannoitus kesällä kastelun yhteydessä

viherkasvit-kasvatus-blogi

HOPEA-ARALIA

Mietin hopea-araliaa ostaessa, että se oli ehkä hassuin kasvi minkä olen ostanut. Se kasvoi tikkumaisena ja kapeista oksista kasvoi muutamia lehtiä. Kasvaessaan se näytti entistä huvittavammalta pitkän kapean rungon ja muutamien hassujen lehtiensä ansiosta. Parin vuoden kasvun jälkeen siitä on kuitenkin kasvanut kaunis ja näyttävä kasvi, joka on korkeudeltaan nyt noin metrin. Punottu kori tuo siihen kivan lisän. Tätä ei myöskään tarvitse juurikaan kastella ja on saattanut unohtua viikoiksi ilman kastelua, mutta siinä se edelleen on hyvinvoivana…Lehtien sumuttelusta se myös tuntuu virkistyvän, joten sitä suosittelen.

julisteet-sisustus-blogi

HOPEA-ARALIAN HOITO
 • Mullaksi sopii kukkamulta tai viherkasvimulta. Ei tarvitse lannoitusta.
 • Putoilevia tai varisevia lehtiä ei kannata säikähtää, se kuuluu asiaan. Kasvin elinkaareen kuuluu vaihe kun se tuntuu menettävän kaikki lehtensä, mutta uusia kasvaa tilalle!

mehikasvit-viherkasvit-blogi

MEHIKASVIT

Mehikasvit ovat mulle uusin tuttavuus, ja oikeastaan en vieläkään tiedä mitä kasveja kyseessä on ja mahtavatko ne kukkia (saa vinkata jos jollakin tietoa!). Pienen kokonsa ansiosta ne tuovat kivan lisän vaikkapa ikkunalaudalle tai työpöydälle. Ne kestävät kuivuutta ja eivät tarvitse kastelua kovinkaan paljoa. Niitä löytyy monenlaisia, ja ne sopivat kivasti kaikenlaiseen sisustukseen minimalistisen ulkomuotonsa myötä.

MEHIKASVIEN HOITO
 • Jos mahdollista, sijoita paikkaan, jossa kasvi saa valoa.
 • Kastele maltillisesti, anna mullan kuivaa kunnolla ennen uutta kastelua.
 • Mullaksi joku hiekkapitoinen.

(PS. etsi yhdestä kasvista kasvot…! Kaveri sanoi että kyseinen kasvi näyttää kuulemma ulkomuodoltaan Harry Potterin alruunalta, joten olihan ne kuvaan saatava myös vaikken itse Harry Potter-fani olekaan ;D)

Löytyykö teiltä kotoa viherkasveja tai tykkäättekö viherkasveista sisustuksessa?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.