Terveys & Hyvinvointi

Harrastuskuulumisia | joukkuevoimistelu, jooga, lenkkeily

Sain anonyymilta toivetta että tekisin arkisia postauksia muun muassa harrastuksiin liittyen, joten nyt ajattelinkin kertoa kuulumisia liittyen mun harrastuksiin.

PicsArt_04-05-08.01.35

Joukkuevoimistelussa kevätnäytös lähenee kovaa vauhtia! Maltetaan silti tehdä alkulämmittelyt, venyttelyt ja lihaskunnot ennen ohjelman treenausta. Viime kerralla kierrettiin 20 minuutin lenkki ihanan lämpimässä kevätsäässä aivan ihastuttavalla asuinalueella auringonlaskussa, jonka jälkeen tehtiin tappotreeni hallilla ja venyteltiin sen jälkeen. Lihakset oli aivan jumissa treenistä seuraavana päivänä, mutta ihan hyvä että ainakin kerta viikkoon on harrastus jossa mennään ihan maksimisykkeiden äärelle. Naurua ei onneksi puutu treeneistä, sillä meillä on huumorintajuinen treeniporukka ja saadaan kyllä nauraa treeneissä aina vatsat kipeiksi, haha 😀

Ohjelmaa ollaan tosiaan hiottu jo parisen kuukautta. Meillä on välineetön kausi ja ohjelmabiisinä on Aviciin Hey Brother, joka on tosi menevä kappale, joten ohjelmasta ei myöskään puutu vauhtia. Tämä onkin varmaan nopeatempoisin ja raskain ohjelma mikä meillä on koskaan ollut, ja samalla myös vaativin. Mukaan mahtuu tasapainoja, hyppyjä, venyvyyttä vaativia liikkeitä ja juoksuja. Saa nähdä miten kunto riittää koko ohjelmaan kun nyt ei olla sitä saatu ihan loppuun asti harjoteltua. Pukuja ei olla vielä suunniteltu, mutta meillä onkin tullut vähän huonoksi tavaksi keksiä esiintymisasu vasta viimeisillä viikoilla ja sitten liimaillaan strasseja tai ommellaan paljetteja yömyöhään asuun… 😀 Kevätnäytös jännittää jo, mutta hyvin se varmasti menee niinkuin on aina mennytkin. Tässä esityksessä aion panostaa omalta kohdaltani etenkin ilmaisuun, sillä ennen olen aina jännityksen takia unohtanut sen ilmaisun iloisine hymyineen, joka osana kuuluu myös tähän lajiin. Eli tällä kertaa yritän näyttää lavalla iloiselta enkä kuin myrkyn nielleeltä 😀

PicsArt_04-05-08.05.05

Joogassa taas olen käynyt lähes joka kerta, vaikka pari kertaa onkin jäänyt milloin minkäkin esteen takia välistä. Ostin joogaan 15 kerran kortin, joista olen käynyt nyt 11 tunnilla. Innostuin joogasta niin että etsin tässä joku aika sitten innoissani joogaopettajakoulutuksiakin, mutta valitettavasti en löytänyt tästä lähiseudulta yhtään ja hinnatkin hipoivat taivaita, joten taidan pitäytyä nyt jonkun aikaa pelkkänä harrastajana. Ja voi olla että noihin koulutuksiin vaaditaan jonkin verran myös harrastetaustaa.

Joogassa meillä on ollut toisena päivä yleensä yin ja yang-joogaa, johon kuuluu aluksi dynaaminen ja vahvistava osuus, ja sen jälkeen rauhoittava ja syvävenyttävä osuus. Nämä tunnit ajoittuvat sunnuntaihin, joten ne ovat ihana rentoutumishetki sunnuntai-iltaan. Toisena päivänä taas on hieman raskaampi tunti, johon kuuluu myös muun muassa lihaskunto-osuutta, sekä rentoutumisosio. Tämä tunti ei saa aikaan ihan niin seesteistä oloa kuin tuo sunnuntain jooga, mutta se on pikemminkin sitten virkistävä ja voimia tuova joogapäivä. Ajattelin että tuon viidentoista kerran kortin jälkeen ostan uuden kortin ja jatkan ehdottomasti vielä joogaa, sillä se vei täysin mun sydämen.

PicsArt_04-05-08.11.12

Lenkkeilyn olen aloittanut myös pitkästä aikaa, kun säätkin ovat sellaisia että asfaltti on sulaa ulkona ja pääsee taas kulkemaan lenkkareissa. Aloitin aluksi juoksulenkeillä, mutta en vaan edelleenkään pidä siitä yhtään. En nyt voi sanovani vihaavani juoksemista, mutta se on vaan jotenkin vastenmielistä. Tykkään kulkea reippaasti kävellen, mutta niin että ehdin kuitenkin samalla katsella maisemiakin. Juostessa en ehdi kuin keskittyä siihen että sydän hakkaa kahtasataa ja puuskutan ja kunpa pääsisi jo kotiin 😀 Juostessa keskityn kehon toimintoihin ja se tuntuu pahalle, koska en ehdi rentoutua siinä samalla, kun taas kävellessä en edes mieti sitä että olen lenkillä, vaan keskityn maisemien ihailuun vaikka kuljenkin kuitenkin niin nopeaa tahtia että syke ehtii nousta. Siispä olen päättänyt etten itseäni myöskään sinne juoksulenkeille pakota vaan käyn sitten niillä reippaammilla kävelylenkeillä. Olen ajoittanut lenkit ihanaan kevätiltaan, kun aurinko on juuri laskemassa ja on vielä valoisaa ja se on ehdottomasti paras aika lähteä lenkille kun on vielä energiaa. Pimeys on etenkin näin talvella ja alkukeväästä jotenkin masentavaa, joten sillon lenkit ei ole niin kivoja.

Asun ihan huippusijainnilla lenkkimaastojen suhteen, ja voin valita lähdenkö kävelemään vilkkaalle kaupunkialueelle, rauhalliseen järvenrantaan luonnon keskelle vai omakotitaloalueelle. Sitä sanotaan että parasta lenkkeilymaastoa rentoutumisen ja mielen hyvinvoinnin kannalta on luonto ja rauhalliset lenkkeilyseudut kaukana kaupungin vilskeestä, ja olen kyllä itsekin sitä mieltä. Yleensä valitsenkin siis joko rannan vieruksen tai omakotitaloalueen. Rannan vieruksella pääsee ihailemaan myös juuri rakennettua upeaa kerrostaloaluetta, ja lenkkeilessä mulla onkin tapana hetkeksi unohtaa oma elämä ja miettiä millaista olisi elää niissä taloissa jotka matkan varrella näen. Ihailen parvekkeiden sisustuksia ja pihoja ja se on mulle jotenkin sellaista jossa unohdan kaiken muun 😀

Tänään kävin myös ensimmäistä kertaa kivenheiton päässä olevalla omakotitaloalueella, ja siellä oli henkeäsalpaavan upeaa, kun aurinko laski talojen taakse oranssina ja alue oli sellaista jossa en ollut koskaan käynyt. En tajua miten olen voinut olla käymättä noin viihtyisällä alueella, vaikka olenkin tässä asunnossa asunut jo melkein vuoden! Osa taloista oli vanhoja, pihoilla oli painavista oksista taittuneita vanhoja omenapuita ja kasvihuoneita, ja ne olivat kuin jotakin mökkitaloja. Hetkeksi kuvittelin kulkevani jossakin ikivanhalla ja historiallisella kesämökkialueella ja pohdin mitä kaikkea historiallista vanhat talot kätkivätkään sisäänsä. Osa taloista taas oli moderneja ja ne sai mut haaveilemaan millaisessa talossa haluaisin itse asua jos asuisin omakotitalossa. Lenkkeily on yleensäkin mulle myös sellaista inspiraation keräämistä, kun ihailen muiden taloja ja pihoja puutarhoineen.

Ihan mahtava fiilis kun lenkkeilyinto on palannut takaisin näin kevään ja sulaneiden teiden myötä ja odotankin innolla jokailtaisia lenkkejä, vaikka ei se olekaan maailmanloppu vaikka välillä lenkki jäisikin välistä.

Tällaisia harrastekuulumisia tällä kertaa, voi olla että niitä on tulossa blogin puolelle vielä joskus tulevaisuudessa lisääkin.

Mitä te harrastatte?

2 kommenttia

  • Sini

    Tästä oli ihana huomata, että urheilet enemmän sen tuoman fiiliksen takia etkä ulkonäön! Jooga on tosi mukava harrastus ja se rentouttaa mukavasti kiireisen päivän keskellä tai ihan vain löhöilyn lomassa vähän avaa paikkoja.

    • Enni

      Kiva kuulla, mulla päällimmäiset syyt urheilulle ovat juurikin sen tuoma hyvä fiilis ja se että pysyn terveenä. 🙂 Ulkonäkö tulee sitten siinä rinnalla jos on tullakseen. Jos omalla kohdallani urheilun motivaattori olisi ulkoinen, kuten esimerkiksi juurikin tuo ulkonäkö, niin siinä kyllä mielenkiinto lopahtaisi aika äkkiä, se on tullut huomattua. Jooga on ihana rentouttaja kiireisen arjen keskellä, tai sitten ihan muulloinkin, se on vienyt kyllä mun sydämen aivan täysin 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.