Terveys & Hyvinvointi

Fitbit charge 2 – aktiivisuusranneke

Pitkän pohdinnan jälkeen päätin ostaa aktiivisuusrannekkeen, ja päädyin Fitbit charge 2 -rannekkeeseen. Pari postausta sitten puhuin suhteestani liikuntaan, ja tänä syksynä ajattelin panostaa terveellisiin elämäntapoihin ja yrittää varovasti aloittaa lenkkeilyn. Oon ollut todellatodella tyytyväinen tähän ostokseen ja voin ehdottomasti suositella tän ostamista jos kaipailee jonkinlaista aktiivisuusranneketta.

aktiivisuusranneke blogi 1

Tää aktiivisuusranneke toimii ilman jatkuvaa puhelimen läheisyyttä, joka oli musta tosi iso plussa, koska mun ei aina tule kuljettua kännykkä mukana kaikkialle. Tätä varten on oma appsinsa (joko kännykälle tai tietokoneelle), joka synkronoituu aktiivisuusrannekkeen kanssa ja siirtää reaaliaikaisesti kaikki tiedot rannekkeesta suoraan appsiin. Ranneke mittaa sykkeen, askelmäärät, kävellyt rappuskerrokset, aktiiviset minuutit, poltetut kalorit, kuljetut kilometrit sekä näyttää päivämäärän ja ajan. Sydämensyke mitataan ranteesta, eikä tähän tarvita sykevyötä.

aktiivisuusranneke

Tätä täytyy ladata aina silloin tällöin tietokoneeseen liitettävän johdon avulla. Mulla tää latasi akun täyteen tosi nopeasti, alle tunnissa. Akun kestoksi luvattiin 5 päivää, mutta kun mulla on ollut tää lähes koko ajan käytössä, niin akku kuluu vähän nopeammin. Ostin tän Gigantista ja päädyin vaaleanviolettiin väriin ruusukultaisilla yksityiskohdilla, jota olinkin jo katsellut netistä aiemmin. Muita värejä taisi olla ainakin sininen ja musta. Tää vaaleanvioletti on mun mielestä sopivan hempeä ja tyttömäinen, ja sopii enemmän mun tyyliin. Kooltaan tää on aika siro, ei iso, muttei kuitenkaan pienimmästä päästä.

aktiivisuusranneke blogi 2

Appsin kautta on mahdollista seurata myös unta. Ranneke laitetaan yöksi käteen, ja yön aikana kännykkään tallentuu tietoja eri unen vaiheista, montako kertaa on herännyt kesken unien ja mitä eri unen vaiheita (esim. REM-uni) on ollut yön aikana. Mä en itse ole vielä saanut noita unen vaiheeita toimimaan, mutta muuten tuo on seurannut unta tosi hyvin. Aktiivisuusrannekkeeseen saa myös hiljaa ja äänettömästi värisevän herätyksen, jonka voi ajastaa itselleen sopivaan aikaan. Appsin kautta pystyy myös asettamaan itselleen nukkumaanmenon ja heräämisen tavoiteajat, joista halutessaan saa muistutuksen.

aktiivisuusranneke blogi 4

Aktiivisuusranneke näyttää myös kännykkään saapuneet puhelut, viestit ja kalenterimerkinnät, tätä en oo tosin vielä ite testannut. Merkkiääniä tässä ei ole, vaan kaikki ilmoitukset tuntee värinänä. Vedenjuontia on myös mahdollista seurata appsin avulla, se on tosi kätevä. Myös syötyjä ruokia ja kalorimääriä voi seurata, mutta ite jätän sellaiset mieluiten väliin. Appsin avulla pystyy myös rekisteröimään urheilusuoritukset, sekä tekemään ohjattuja harjoitteita. Aktiivisuusrannekkeessa on hengitysharjoitus, joka on musta tosi kätevä ja oonkin tehnyt sen joka ilta ja aamu. Ajaksi voi valita 2 tai 5 minuuttia, jonka aikana ranneke kertoo milloin täytyy hengittää sisään ja ulos. Se rentouttaa ja toimii tosi hyvänä rauhottumiskeinona just esim. ennen nukkumaanmenoa.

aktiivisuusranneke blogi

Appsiin ja aktiivisuusrannekkeeseen on merkitty tavoitemääriä esim. aktiivisuudessa, askelissa ja vedenjuonnissa, mutta niitä voi halutessa itse muokata itselleen sopiviksi. Saavutettuaan tavoitteet rannekkeeseen tulee erilaisia kehuja, jotka piristävät päivää 😀 Tavoitteiden saavuttamisesta palkitaan myös erilaisin merkein, jotka ilmestyvät appsiin.

Kuten jo alussa mainitsinkin, tää on ollut todella kätevä ja oon ollut tähän tosi tyytyväinen. Mun mielestä tää on hyvä valinta, jos haluaa seurata omaa aktiivisuuttaan tai pyrkii muuten vaan terveellisempään elämään.

Onko teillä aktiivisuusrannekkeita, ja jos on niin mitä ootte tykännyt niistä?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.